Helyi közélet

2024.05.05. 16:46

Felújítják a balástyai templomparkot – Galéria

Imre Péter Géza

A balástyai templom parkjának újjávarázsolása a tereprendezéssel kezdődött. Fotó: Imre Péter

A Belügyminisztérium közfoglalkoztatási, közmunkaprogramjában az idén is kapott pályázati támogatást a balástyai önkormányzat, és ennek egyik tételében parkosítás is szerepel. A Páduai Szent Antal katolikus templom környezetében olyan teret alakítanak ki, ami az egyházi ünnepekre és a települési rendezvényekre is alkalmas és méltó helyszínül szolgálhat, erre mintegy 5 millió forintot költhetnek – tudtuk meg Ujvári László polgármestertől.

A munkálatokról Ujvári László és Farkas Aranka, a közfoglalkoztatási projekt vezetője egyeztetett Antal Imre plébánossal. A közmunkásoknak szakmai segítséget nyújtó helyi kivitelező, a Sári Architect nevében Sári János és Márkus Rudolf építési előadó Juhász Jenő alpolgármestert és Márkus Marianna képviselőt is tájékoztatta a start előtt a helyszínen a tervezett beruházásról. A terület feltöltéséhez a homokot már korábban odaszállították, ezt láthatják ott az arra sétáló helybeliek.

 Néhány héten belül teljesen megújul a templomunk körüli terület. A munkák a tereprendezéssel és a meglévő járdák felszedésével kezdődtek, helyettük szélesebb és biztonságosabb épül. Mindhárom bevezető sétány fölé pergola kerül, a területen növényszigetek és virágágyások kapnak helyet, füvesítenek, biciklitároló is létesül, de lesznek asztalok és padok is, valamint öntözőrendszert telepítenek a szakemberek

 – mondta el a faluvezető, hozzátéve: szeretnék, ha pünkösdre megújulna a park.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában