Helyi közélet

2024.05.05. 10:31

Különleges tavaszi túra

Fedezze fel Ön is a Kardoskúti-puszta csodáit! Varászlatos élményt ígér a péntek esti természetvédelmi túra.

Delmagyar.hu

Fotó: Kmnp.hu

Májusban is nagyon gazdag programkínálattal várja a természetbarátokat a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság. Ebben a hónapban számos izgalmas túrára is invitálják vendégeinket.

Május 10-én, pénteken tavaszi túrát tartanak a Kardoskúti-pusztán. A találkozó időpontja este 18.00 óra, helyszíne: Kardoskút, a Sóstói-telep bejárójánál, a Lófogó-ér melletti kilátó (GPS koordináták: É 46°28’43,41” K 20°37’25,62”). Információ, jelentkezés: Palcsek István Szilárd természetvédelmi őrkerület-vezetőnél (+36 30 016 2117). A túra tervezett hossza 1,5 km, időtartama 2 óra.

Május 25-én, szombaton 8 és 12 óra között „Lessünk be a nádasba!” címmel madármegfigyelő túrát szerveznek az apátfalvi bányatavaknál. Találkozó: a bányatavaktól északra, az árvízvédelmi töltés lábánál (megközelítés a 43-as útról, az Apátfalvi Járandó Kft. előtti bekötőn). A mintegy 5 kilométeresre tervezett, könnyed túra keretében a résztvevők megfigyelhetik az Apátfalva határában, a Maros hullámterében lévő anyagnyerő gödrök tavainál élő madarakat. A kíváncsi szemek elé kerülhetnek a rejtőzködő vörös gémek, bakcsók, és távcsövek segítségével bepillantást nyerhetnek a túrázók a tojásaikon ülő búbos vöcskök életébe is. Információ, jelentkezés: Balla Tihamér természetvédelmi őrkerület-vezetőnél (+36 30 471 5608).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában