Szegedi hírek

2024.05.04. 17:59

Vármegyei közlekedésbiztonsági versenyt rendeztek Szegeden - Fotók

Arany T. János

Fotó: Karnok Csaba

Izgatott és lelkes családok gyülekeztek szombat délelőtt a szegedi Napfénypark parkolójában, ahol most parkoló járművek helyett bólyák és autós, kerékpáros ügyességi pályák sorakoztak. A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vármegyei Baleset-megelőzési Bizottság ezen a napon rendezte a Közlekedik a család vetélkedőt. Közben lehetett vért adni, a gyerekeket pedig kézműves foglalkozásokkal várták.

Mészáros Csaba rendőr őrnagy, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának kiemelt főelőadója a verseny előtt elmondta, a már évek óta népszerű megmérettetés egy felmenő rendszerű versenysorozat, ami elsősorban a biztonságos és balesetmentes közlekedést célozza, és a szülői példamutató magatartás fontosságára hívja fel a figyelmet. 

A családok egy tesztlap kitöltése után autós és kerékpáros ügyességi feladatokban, műszaki ismeretekben, elsősegélynyújtás terén és egyéb, a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos feladatok elvégzésével mérik össze felkészültségüket.

A vármegyei döntőre 30 család nevezett. A szülő az autós-, a gyerek a kerékpáros pályán ment végig, és közösen töltötték ki a KRESZ tesztlapot. Ezeknek az összesített eredménye alapján hirdetnek győztest. A vármegyei döntőn legjobb helyezést elérő család képviseli Csongrád-Csanád vármegyét a 2024. augusztus 24-25-i országos döntőn, ahol a fődíj egy Skoda Scala személygépkocsi.

Szentesi Nagy Edit édesapjával, Tiborral és fiával, Leventével érkezett a versenyre. Egy kedves barátjától hallott a versenyről, amiről tavaly sajnos lemaradtak, ezért most örültek a lehetőségnek, hogy megmérettethetik magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában