Reális esélyük volt a győzelemre ötven percig

2024.02.21. 20:52

Aalborgban nem élt a Szeged a felkínált lehetőségekkel

Nem tudott élni a felkínált lehetőségekkel az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Az első félidőben már öttel is vezetett, a hajrára viszont elfáradt mindkét kapu előtt, így 31–26-os vereséget szenvedett Aalborgban. Pedig ha nyert volna, bebiztosíthatta volna továbbjutását, ugyanis a Zagreb 34–25-re győzött a Kolstad vendégeként.

Becsei Dávid

Mario Sostaric hibátlanul értékesítette a büntetőket Aalborgban, négyből négyet belőtt.

Fotó: Popál Balázs

Önbizalmat növelő támadásokkal nyitott a Szeged Aalborgban, amely 2–0-ra és 3–1-re is vezetett. A dán hibák ezt követően eltűntek, a gólok viszont nem potyogtak, a kapusok helyett inkább a védelmek domináltak. Tíz perc játék után 4–4 állt az eredményjelzőn, a 13.-ban pedig Vlah második találatát követően először vezettek a hazaiak 6–5-nél. Nem örülhettek sokáig, ugyanis két sikeres Sostaric-hétméteressel fordítottunk, 6–7.

Frimmel háttal a kapunak, beállóból lőtt káprázatos góljával már 10–7 volt a Szegednek, időt is kért a dánok edzője. Ez sem használt, két labdaszerzést követően előbb Szita, majd Frimmel mattolta a Landint váltó, egyébként védésekkel beszálló Norstent. A 20. percben pillanatok alatt 12–7-re lépett el a Szeged, amely remekül védekezett Kalarassal és Mackovsekkel középen. Ennek ellenére a hajrában becsúszott egy-két elkerülhető aalborgi gól, de a szünetre így is megmaradt két gól, 14–16. Nem sikerült megtörni a dán kupadöntőt elbukó Aalborgot, de biztató első harminc percet játszott a Szeged.

Simon Hald Jensen a második félidőben rengeteg borsot tört az ismét jól játszó Bánhidi Bence orra alá.
Fotó: Popál Balázs

Sikerült megoldaniuk a dánoknak a Bánhidi körüli védekezést a második félidő elején, ez pedig alapjaiban meghatározta a szegediek támadásait. Nem működtek olajozottan, ziccerek maradtak ki és az átlövések sem ültek, miközben az Aalborg jó cserékkel új erőre kapott, a 43. percben 20–20-nál pedig utolérte a Picket. Hasznos időkérést tartott emiatt Kárpáti, Kalarasék nem engedték átvenni a vezetést a hazaiaknak. 22–24 után viszont teljesen megtört és szétesett a Szeged, az óriásit küzdő dánok pedig állva hagyták őket az utolsó kilenc percben. A vége aalborgi örömjátékot és 31–26-os sikert hozott.

Szombaton 18 órakor a bajnokságban a Fejér-B.Á.L. Veszprémet látja vendégül a Pick Szeged, míg jövő szerdán 18.45-től a BL-ben a THW Kielt.

Aalborg–OTP Bank-Pick Szeged 31–26 (14–16)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 12. forduló. Aalborg, Sparekassen Danmark Arena, 5500 néző. Vezette: Brkic, Jusufhodzic (osztrákok).
Aalborg: N. Landin – P. Wiesmach 1, Hoxer Hangaard 4, S. HALD 2, MÖLLGAARD, Arnoldsen 4, Juul 3. Csere: NORSTEN (kapus), Vlah 5, B. Jakobsen 1, M. Larsen, M. Hansen 4/4, BARTHOLD 4, L. Nilsson 3, Björnsen, Thurin. Vezetőedző: Stefan Madsen.
OTP Bank-Pick Szeged: Mikler – SOSTARIC 7/4, Garciandía 2, Bombac 2, BÁNHIDI 5, Szita 3, Frimmel 3. Csere: Imsgard (kapus), Kalaras, Mackovsek, Stepancic, Jelinic 2, Martins 2, Gaber. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Hétméteres: 5/4, ill. 4/4.
Kiállítás: 8, ill. 6 perc.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában