Helyi sport

2024.05.05. 15:26

Bajnok az SZVSE, három csapat is 55 pontról várja a szezon hajráját

Eldőlt a bajnoki cím a labdarúgó vármegyei I. osztályban, a dobogóért viszont még nagy harc várható. Egyre reménytelenebb helyzetben az FK Szeged.

Vajgely Pál

Nagy volt a buli az SZVSE öltözőjében a megnyert bajnoki cím után.

Fotó: Gémes Sándor

Egy döntetlen is elég lett volna az SZVSE-nek ahhoz, hogy négy fordulóval a vége előtt bebiztosítsa bajnoki címét a vármegyei I. osztályban. A Vasutasok azonban nem bízták a véletlenre, és szűk fél óra alatt négy gólt lőttek a Tiszaszigetnek. Az SZVSE végül hétszer volt eredményes, és magabiztos teljesítménnyel tette fel a pontot az i-re, ezzel várhatja a szezon végi sorsolást, hogy kell-e osztályozót játszani az NB III.-ba jutásért.

Mögötte viszont óriási tülekedés a második és harmadik helyért, hiszen a Makó egy 89. percben, tizenegyesből lőtt góllal legyőzte az Algyőt, és a Maros-partiak ezzel először szereztek pontot a felsőházi rájátszás során. A Mórahalom két bombagóllal nyert Kiskundorozsmán, így a Tiszasziget, Algyő, Mórahalom trió egyaránt 55 ponttal áll.

Ami az alsóházat illeti, először kapott ki a rájátszásban a Bordány, amely a Balástya vendégeként szenvedett vereséget, ezzel át is adta első helyét az alsóházban ellenfelének. Az Ásotthalom egy órát emberhátrányban játszva is nyerni tudott Hódmezővásárhelyen, ezzel beérte pontszámban a HFC II.-t. Ez a két csapat tíz ponttal előzi meg az FK Szegedet, amelynek a szünet után nem volt válasza a Szentesi Kinizsi játékára, és a kiesés szélére került: Dóra János nem véletlenül választotta az Apostol együttes egyik dalának sorait nyilatkozataként.

 

Vármegyei I. osztály, felsőház, 6. forduló

SZVSE-G-Falc Kft.–Tiszasziget 7–0 (4-0)
Szeged, SZVSE-stadion, 150 néző. Vezette: Maurer János – kiválóan (Barta, Lénárd).
SZVSE: Baji – Kormányos (Mészáros, 69.), Pócs D., Csamangó (Laczi, 73.), Rádai, Beretka, Albert (Ábrahám-Fúrús, 66.), Mezei, Lévai, Papp I. Á. (Fodor, 69.), Amariutei (Kelemen V., 66.). Edző: Kelemen Balázs.
Tiszasziget: Kiss D. – Papp II. Á., Nagy A. (Buzsáki, a szünetben), Szilágyi (Szabó D., 71.), Skribek B. (Tóth I., 78.), Bálint, Skribek Á. (Kollár, 84.), Baka (Bánfi, a szünetben), Dancsok, Farkas, Tóth J. Edző: Bány Tamás.
Gólszerzők: Papp I. Á. (3.), Farkas (8., öngól), Amariutei (17., 48.), Albert (26., 65), Mészáros (85.).
Jók: mindenki, ill. senki. 
Kelemen Balázs:Gratulálok az egész csapatnak, nagyon megdolgozott az elmúlt két évben a bajnoki címért! Köszönöm szépen mindenki hozzáállást az elmúlt időszakhoz! Köszönet a G-Falc Kft.-nek és Gulyás Gábornak, a Pizzamonsternek és Mizsik Attilának, valamint Fekete Kittinek, Gyárfás Sándornak, Ferenczi Ferencnek, Friesz Zsoltnak és Végvári Viktornak a segítségükért! Külön köszönet Szokol Lajosnak a támogatásért! Most az ünneplésen a sor! 
Bány Tamás:Intelligens, okos játékosaim vannak. Tudják, hogy miben hibáztunk, biztos vagyok benne, hogy kijavítjuk a következő mérkőzéseken. Bocsi, Csami!

Kiskundorozsma–Kéménygyártó-Mórahalom VSE 0–2 (0-0)
Szeged-Kiskundorozsma, 150 néző. Vezette: Tihanyi Gábor – jól (Bartucz, Kócsó).
Kiskundorozsma: Zékány – Molnár K., Simon (Lőrincz, 6.), Kalapács, Bodonji, Ottlik Márk, Kis B., Ottlik Máté, Fülöp, Lóki, Agócsy (Török, 81.). Edző: Ottlik Sándor.
Mórahalom: Weszelovszky – Vajda, Hatvani (Mészáros, 61.), Rádóczi (Csehó, 87.), Ábrahám, Holcsik (Tajthy, 75.), Pető, Nagy M. (Heidrich, 67.), Pióker (Hovanyecz, 72.), Dobronoky, Bokányi. Edző: Papp Endre.
Gólszerzők: Dobronoky (49.), Bokányi (87.).
Jók: Ottlik Máté, Ottlik Márk, Fülöp, Kalapács, ill. mindenki.
Ottlik Sándor:Csak a szokásos Mórahalom elleni mérkőzés volt. Jól játszottunk, kikaptunk. Gratulálok mindkét csapatnak, a hosszú bajnokság végén fáradtak, de színvonalas mérkőzést játszottunk. Nagyon sajnálom, hogy nincs még extra rájátszás, hogy még egy párszor játszanánk egymás ellen. Gratulálok a srácoknak is, mert ebben az amatőr ligában január óta edzenek és minden hétvégén rendelkezésre állnak. Köszönöm a mórahalmi stábnak, hogy a súlyos sérültjeinknek segítettek, és úgy hagyták ott az öltözőjüket, hogy még egy szigetelőszalag-darab sem volt benne.
Papp Endre: –  Egy ezer sebből vérző Dorozsmához látogattunk, akikkel egy izgalmas, küzdelmes mérkőzést játszottunk, két bombagól döntött. Végig koncentráltan játszottunk, kézben tartottuk a meccset, úgy érzem, megérdemelt győzelmet arattunk. Kitartást kívánok a Dorozsmának, jobbulást a sérülteknek! Büszke vagyok a csapatomra!

Makó–M-Perfect Home-Algyő 2–1 (0-0)
Makó, 200 néző. Vezette: Kiss Dávid – közepesen (Minda, Mucsi).
Makó: Bohák N. – Molnár D., Vas (Olasz, 93.), Kardos, Pepó (Petrovics, 69.), Rakity, Czebe (Bódi, 63.), Borbély, Dancsó, Pataki (Béres, 63.), Bohák D. Edző: Botlik Róbert.
Algyő: Heckó – Rádi, Vastag, Bozóki (Buchholcz, 77.), Horváth A. (Deák, a szünetben), Kovács M. (Kardos, 67.), Dudás (Kiss R., 64.), Csányi, Bogdán, Pócs T., Selyem. Edző: Fülöp Tibor.
Gólszerzők: Borbély (79.), Vas (86., 11-esből), ill. Deák (81.).
Jók: mindenki, ill. Csányi Á., Kovács M. 
Botlik Róbert: Az elmúlt hetek balszerencséje átfordult, egy jól játszó Algyőt sikerült legyőznünk. Ezt a győzelmet a születés- és névnapját ünneplő szertárosunknak, Mónikának ajánljuk! 
Fülöp Tibor: A futballt gólra játsszák, ebben a Makó most jobb volt, gratulálok is nekik! Azt nem értem, hogy küldhetnek ide egy 18 éves fiút tapasztalat nélkül, aki a két csapat helyett átveszi a főszerepet, és elfogadhatatlan stílussal, felelősség nélkül hoz ítéleteket.

Alsóház, 6. forduló

Hódmezővásárhelyi FC II.–Ásotthalom 0–1 (0-0)
Hódmezővásárhely, 100 néző. Vezette: Gargya Balázs – jól (Minda, Kiss D.).
HFC II.: Hegyes – Czékus (Rabecz B., 37.), Vastag, Arany, Patkós (Daraki, 72.), Herczeg, Pálinkás (Marton, a szünetben), Bencze, Buzás, Karácsonyi (Orovecz, 57.), Kis D. (Kónya, 75.). Edző: Vinnai István.
Ásotthalom: Mityók – Horváth B., Kothencz G., Malatinszki D., Góra (Vetstein, a szünetben), Kothencz L., Szilágyi (Víg, 75.), Dobák T., Savanya, Sándor, Farkas F. (Szász, 87.). Edző: Hevesi Tibor.
Gólszerző: Szilágyi (73.).
Kiállítva: Sándor (33.).
Jók: senki, ill. mindenki.
Vinnai István:Amíg a pályát a szünetben vissza kell billenteni sík helyzetbe, addig az ellenfél egyetlen helyzetét kihasználva nyert. 
Hevesi Tibor:Nagyon fontos három pontot szereztünk, küzdeni tudásból jelesre vizsgáztunk. A célfutballunk eredményre vezetett, gratulálok a fiúknak!

FK 1899 Szeged–Szentesi Kinizsi 2–6 (1-1)
Szeged-Petőfitelep, Szalai „Dzsínó” István sporttelep, 50 néző. Vezette: Dobó Attila – jól (Gargya, Pap).
FK Szeged: Kőrösi – Tóth G., Oláh, Dóra (Bürgés, 64.), Mucsi (Kozma, 54.), Csuka, Hegyesi P., Hegyesi B. (Fóris, 54.), Magyar, Heredea, Miklós. Játékos-edző: Dóra János.
Szentesi Kinizsi: Kotvics-Varga – Bíró (Sarusi, 54.), Ills (Faur, 69.), Koncz, Rostás, Mihály, Bartucz P., Locskai (Ormándi, 75.), Péter, Bartucz B., Bertók. Edző: Szöllősi Ferenc.
Gólszerzők: Csuka (28.), Miklós (88.), ill. Mihály (51., 54.), Illés (61.), Bartucz P. (63.), Bertók G. (73.), Péter (90.).
Kiállítva: Bürgés (91.).
Jók: senki, ill. mindenki.
Dóra János:Átéltem a kínok kínját, elhagytak az álmok. Rájöttem, hogy nincs remény, semmit érek én, nem is vagyok. 
Szöllősi Ferenc:Az első félidőben még kerestük magunkat, a második félidőben végre meg is találtuk. Reméljük, marad belőle valami a jövő hétre is. 

Balástya–Bordány 3–1 (2-0)
Balástya, 100 néző. Vezette: Ézsiás Gábor József – jól (Krepsz, Viskovics)
Balástya: Mészáros – Szűcs, Bitó (Nagymihály, 90.), Faragó (Sári, 80.), Mágocsi, Bagi (Fekete Á., 54.), Horváth Cs., Szántó, Vörös (Márkus, 72.), Tóth G. (Tóth P., 62.), Bárkányi. Játékos-edző: Szádeczky Zalán.
Bordány: Grund – Márki, Kovács P. (Rádóczi, a szünetben), Visnyei, Rácz M. (Pióker, 54.), Faragó-Barát, Kis L, Táncos (Arany, 78.), Márton (Meszes, 59.), Sárkány, Kovács D. Edző: Nagy Torma Ricsárd.
Gólszerzők: Bitó (16.), Bagi (40.), Tóth P. (88.), ill. Pióker (71., 11-esből).
Jók: mindenki, ill. senki. 
Szádeczky Zalán: –  Gratulálok a csapatnak! Játékban rengeteget léptünk előre a mai mérkőzésen. Egy olyan csapat ellen tudtunk nyerni amely nem kapott ki a rájátszásban, büszkék vagyunk a mai győzelemre. Szeretnénk folytatni jó sorozatunkat. Minden jót a Bordánynak!
Nagy Torma Ricsárd: Megfelelő időben kaptunk egy pofont, jelezve azt, hogy van még feladatunk a bennmaradás kiharcolásáért. Ma szörnyen tudásunk alatt játszottunk, tőlünk gyengébbek talán csak a játékvezetők voltak.

A következő forduló programja:
Felsőház, szombat, 17.30: Mórahalom–Algyő, Tiszasziget–Kiskundorozsma, SZVSE–Makó. Alsóház, szombat, 17.30: Szentesi Kinizsi–Balástya. Vasárnap, 17.30: Bordány–Hódmezővásárhelyi FC II., Ásotthalom–FK 1899 Szeged. 

A felsőház állása
    1.    SZVSE    28    24    0        4   114    –    33    72
    2.    Mórahalom    28    17    4    7    64    –    32    55
    3.    Algyő    28    17    4    7    60    –    29    55
    4.    Tiszasziget    28    16    7    5    61    –    35    55
    5.    Dorozsma    28    15    3    10    45    –    31    48
    6.    Makó    28    10    4    14    52    –    62    34

Az alsóház állása
    1.    Balástya    28    10    3    15    44    –    68    33
    2.    Bordány    28    9    5    14    41    –    65    32
    3.    Szentes    28    8    6    14    53    –    72    30
    4.    HFC II.    28    8    2    18    41    –    68    26
    5.    Ásotthalom    28    7    5    16    30    –    61    26
    6.    FK Szeged    28    5    1    22    31    –    80    16

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában