Szegedi hírek

2024.04.29. 18:08

Csökkenhetnek az üzemanyagárak a kamara elnöke szerint – Fotók

Már több mint 3500 milliárd forint hitelt helyeztek ki a magyar vállalkozásokhoz a Széchenyi Kártya programon keresztül. Ezt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke mondta hétfőn, Szegeden. Parragh László beszélt arról is, hogy a kormány minden bizonnyal beavatkozik majd az üzemanyagárak alakulásába.

Suki Zoltán

Fotó: Karnok Csaba

– Lassan végéhez érünk a szűk esztendőknek a vállalkozások finanszírozása kapcsán – mondta Szegeden hétfőn a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamarában tartott előadása előtt újságíróknak.

Parragh László hozzátette, hogy a kis-és középvállalkozásoknak mindig és mindenhol nehezebb forráshoz jutni. Szerinte ezek ellenére érdemes körülnézni, hogy honnan lehet tőkét bevonni ezekbe a cégekbe is.

Elmondta, hogy források az Európai Unióból, a magyar költségvetésből, az állami és önkormányzati megrendelésekből, valamint a bankoktól érkező hitelek.

– Amire mi, mint kamara a legbüszkébben vagyunk, az a Széchenyi Kártya, hiszen már több mint 20 éve van a piacon, meglehetősen sikeresen. Ma is vagy 3500 milliárd forintnyi hitel van ezen keresztül kihelyezve kedvezményes kamatozással, és folyamatosan igazítjuk a piaci körülményekhez – jegyezte meg Parragh László.

Az elnök emlékeztetett, hogy húsz éve tagja Magyarország az Európai Uniónak, és ennyi idő alatt kellett felzárkózni az európai fejlettségi színvonalra.

– Ezt a húsz évet szerintem meglehetősen sikeresen használtuk ki. Én magam is jól tudom, hogy hogy nézett ki Szeged huszonegynéhány évvel ezelőtt, és jó látni, hogy sokat változott, fejlődött ez alatt az időszak alatt – fogalmazott a kamarai elnök.

Parragh László beszélt arról is, hogy a kormány valamilyen módon biztosan beavatkozik majd az üzemanyagárak alakulásába.

– Ez a MOL részvényeseit, vagy a menedzsmentjét biztosan nem érinti jól, de ha például egy kisvállalkozás 50-60 forinttal olcsóbban jut az üzemanyaghoz, az komoly segítség neki. Sajnos nem lehet mindenkinek egyszerre kedvezni – mondta.

Az előadáson elhangzott az is, hogy a magyar munkaerőpiac továbbra is stabil. A munkanélküliség négy százalék körüli.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában