Domaszéken találtak egy migránst

Suki Zoltán

Visszaviszik a migránsokat a határkerítéshez.

Fotó: Csudai Sándor/ Illusztráció

Összesen egy határsértőt tartóztattak fel kedden a rendőrök – közölte szerdán az Országos Rendőr-főkapitányság. Hozzátették, hogy a férfit Csongrád-Csanád vármegyében, Domaszéken találták.

A feltartóztatott illegális migráns ellenőrzésekor mongol állampolgárnak vallotta magát, azonban ezt semmivel sem tudta igazolni. A rendőrök ezért a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Pannon RTV pedig arról számolt be, hogy 73 százalékkal csökkent az illegális migránsok száma Szerbiában. Azt írták, hogy Nataša Stanisavljević Szerbia menekültügyi és migrációs biztosa szerint a csökkenés 2023 őszétől vehető észre. Mindez nagyrészt a török és a görög kormánnyal való újonnan létrejött együttműködésnek köszönhető, mely az Égei-tenger és a szárazföldi területeken történő illegális migráció megelőzése érdekében jött létre.

– Szerbiában stabil a migrációs helyzet, az illetékes intézmények felelősségteljesen és folyamatosan végzik munkájukat, továbbá készen állnak arra is, ha megnövekedne az illegális migránsok száma - emelte ki Stanisavljević. A Szerbiai Menekültügyi és Migrációs Biztosság az egyik legjobban szervezett rendszerrel rendelkezik a migráció fogadására és kezelésére – tette hozzá. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában