Szegedi hírek

2024.05.16. 13:30

A mentőszolgálat jövőképet tud mutatni

Több a mentős jelenleg a régióban és az országban is mint egy évvel korábban. Ezt az Országos Mentőszolgálat főigazgatója mondta Szegeden, a Mentők napja alkalmából tartott állománygyűlésen.

Suki Zoltán

A kivonuló állomány is bővült a régióban és az országban is. Fotó: Gémes Sándor

Tavaly májusban 8873-an voltunk a mentőszolgálatnál, ma pedig már 16036 munkatársunk dolgozik

 – mondta csütörtökön Szegeden, az Országos Mentőszolgálat fennállásának 76., és a magyar szervezett mentés megalakulásának 137. évfordulóját ünneplő állománygyűlésen az Országos Mentőszolgálat főigazgatója.

Csató Gábor hozzátette, hogy a mentőszolgálat az ország legnagyobb egészségügyi szervezete.

Egyetlen év van az ember életében, amikor megduplázza testsúlyát, ez az egy éves korunkig tartó időszak. Most a mentőszolgálatnál egy év alatt ezt megcsináltuk, megdupláztuk a méretünket. Azt gondolom, ha ezt tekintjük origónak, akkor nagyon hosszú jövő áll előttünk, amiben biztosan számítok az önök munkájára is

 – fogalmazott a főigazgató.

Fotó: Gémes Sándor

Csató Gábor elmondta azt is, hogy egy év alatt 186 ügyeleti pontot létesítettek az ország számos pontján. Csak a dél-alföldi régióban 34 ügyeleti pont működik.

Az egyetlen olyan régió ez, ahol a háziorvosok 98 százaléka szerződött a mentőszolgálattal. Ez is a közös munkának köszönhető. De természetesen az ügyeleti szolgálat csak egy része a mentőszolgálat működésének, a napi mentés legalább annyira fontos feladatunk. Önök, akik ma itt vannak, azok a példaképek, akik a napi munkájukkal példát mutatnak az újonnan érkezőknek

 – mondta Csató Gábor.

Fotó: Gémes Sándor

A főigazgató beszélt arról is, hogy ezt a közös munkát csak azért tudták megcsinálni, mert a bajtársi közösség olyan érték, ami nagyon kevés helyen van meg.

Ma több munkatársat is kitüntetünk, akik 20, 30, vagy akár 40 éve vannak a mentőszolgálatnál. Nagyon levés olyan hely van, ahol 40 évet töltenek az emberek. Épp a múlt héten írtam alá egy oklevelet, amit az egyik bajtársunk ezért kapott, mert 47 évet dolgozott nálunk. Ő 18 évesen lépett be a mentőszolgálathoz, és innen ment most nyugdíjba. Azt gondolom, hogy az, hogy a teljes aktív életét itt töltötte, az egy fantasztikus dolog

 – mondta Csató Gábor.

A főigazgató beszélt arról is, hogy a kivonuló állomány is bővült a régióban és az országban is. 1034 fő után más 1103-an dolgoznak vonuló mentőskét az országban.

Azt gondolom, hogy ebből is látszik, hogy a mentőszolgálat tud jövőképet is mutatni a dolgozóknak, és ígérem, hogy a jövőben is azon fogok fáradozni, hogy minél élhetőbb, minél bajtársibb, és minél szakmaibb szervezet tudjunk maradni a jövőben is. Hiszen mi egy olyan része vagyunk az ellátórendszernek, ami ha nem működik jól, akkor a magyar egészségügy sem tud jól működni 

– jelentette ki a főigazgató.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában