Férfi kézilabda NB I.

2024.04.29. 19:29

Utoljára játszik itthon a Pick Szeged a bajnoki döntő előtt

A férfi kézilabda NB I. alapszakaszának 25. fordulójában a NEKA együttesét fogadja a Pick Arénában kedden 18 órától az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. A bajnoki döntő előtt utoljára ezen a mérkőzésen lépnek pályára hazai környezetben Dean Bombacék.

Becsei Dávid

Miklernek jól ment a védés decemberben a NEKA ellen.

Fotó: Gémes Sándor

Megérkeztünk az alapszakasz-zárás hetébe. Itthon az utolsó mérkőzését játssza a bajnokság ezen szakaszában az OTP Bank-Pick Szeged. Az ellenfél az a balatonboglári NEKA lesz, amellyel hamarosan újból megmérkőzhetnek majd a szegediek, ugyanis a magyar kupa tatabányai négyes döntőjében is találkoznak a felek.

December elsején Balatonbogláron tükörsima sikert aratott a Pick. 21–12-es félidei eredmény után 39–30-ra vezetett a Szeged, amelynek legeredményesebb játékosa Bánhidi Bence volt, aki nagyjából negyedórányi játéka alatt tíz lövéséből tíz gólt szerzett. Mikler Roland sem tétlenkedett a kapuban, huszonhat lövésből tizenegyet hárított, ami 42 százalékos védési hatékonyságnak felelt meg.

Tizenhat pontot gyűjtött eddig a NEKA, amivel a tizenegyedik helyen áll a tabellán. A kiesést jelentő tizenharmadik pozíciótól – amelyet az Eger foglal el – mindössze három pont választja el. Sótonyi László tanítványai a szegedi túrát követően a Budakalász ellen zárják a bajnokságot otthon, míg a hevesiek fogadják a Ferencvárost és az első osztálytól már biztosan búcsúzó Fejér-B.Á.L. Veszprémet, míg május 15-én Komlón zárnak.

Ami pedig a Pick Szeged alapszakasz-zárását illeti, szombaton Dabason játszanak 18 órától, majd jön a válogatott hét vb-selejtezőkkel, azt követően pedig a kupahétvége után a bajnoki döntő a Telekom veszprém ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában