Az MVM Szegedi VE-t négy versenyző képviselte

2024.05.16. 12:40

Három bronzot szereztek Brnóban

A négy szegedi az orv-n: Dabup Benjámin (balról), Kéri Nóra, Csókás Kira és Moór Ádám.

Fotó: MVM Szegedi VE

A csehországi Brnóban rendezték meg az evezős olimpiai reménységek versenyét, amelyen öt ország vett részt: a visegrádi négyek mellé idén is csatlakozott a magyar, szlovák, cseh, lengyel kvartetthez Ausztria.

Az MVM Szegedi VE evezősei közül négy versenyzőnek sikerült a válogató alapján az eseményen induló válogatott keretbe kerülni. Csókás Kira a válogatón egypárban elért nmásodik helyével a kétpárevezős csapatba került Cseh Eszterrel (Vác) együtt. A hajújuk a hat induló egységből a negyedik helyen végzett, majd egy rövid szünet után következett a nyolcas, és ebben a számban már a harmadik helyezést szerezték meg a lányok.

Moór Ádám és Dabup Benjamin a válogatón a harmadik helyezést húzták be, és ezzel az eredménnyel az orv-négyesben indulhattak. Rendkívül szoros versenyben a harmadik helyen értek célba a hajóval, majd számukra is a nyolcas következett folytatásképpen, amellyel szintén a harmadik helyen zárták a versenyt.

Kéri Nóra a válogató hatodik helyével a négypárevezős csapatot erősítette, és az egységük a negyedik helyen végzett a brnói nemzetközi eseménye.

A magyar csapat az összesített pontverseny harmadik helyén végzett: ezen belül a lányok között a csehek, az osztrákok és a lengyelek mögött a negyedik, a fiúk között az osztrákok után következve a második helyet szerezte meg a válogatott.

Az MVM Szegedi VE versenyzőinek eredményei, bronzérmesek: Dabup Benjamin, Moór Ádám (négyes és nyolcas), Csókás Kira (nyolcas); negyedikek: Csókás Kira (kétpár), Kéri Nóra (négypár).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában