Helyi sport

2024.05.15. 20:11

Tét nélküli meccset játszott húzóemberei nélkül a Szedeák Oroszlányban

Két, már biztosan bennmaradó csapat mérkőzésén Ryan Woolridge és Noah Locke nélkül, sokszor öt magyar játékossal a pályán játszott az SZTE-Szedeák Oroszlányban, amelynek nem ezen az estén szakadt meg az oroszlányi nyeretlensége.

Vajgely Pál

Visszavágott az áprilisi vereségért az Oroszlány Balogh Szilárdéknak.

Fotó: Gémes Sándor

Lényegében tét nélküli mérkőzés várt az SZTE-Szedeákra az Oroszlány otthonában. Bár még a kilencedik hely megszerzése szempontjából számított a végeredmény, de mivel mindkét csapat úgy futhatott neki a találkozónak, hogy már biztosította helyét az A csoport jövő évi mezőnyében, így felszabadult játékot várhattunk. A szegediek szezon során remekelő légiós duója, a Ryan Woolridge-Noah Locke kettős csak civilben foglalt helyet a kispadon.

Fordulatos játékot hozott az első húsz perc, hol itt, hol ott volt az előny, a Szedeákból főleg Brendan Bailey termelte a pontokat. Hátul viszont nehezen bírtak a Polutak-Gholston-Stevenson légióstrióval a szegediek. Hiába kezdte egy 8–2-es etappal a második negyedet a Szedeák, 31–31-nél időt kért Váradi Kornél, innentől pedig az Oroszlány ritmust váltott támadásban. Az első kísérletet még ugyan visszaverték a Tisza-partiak, de a nagyszünet előtt mégis kétszámjegyűvé vált a különbség, Gholston palánkos, félidőt lezáró triplája után 57–44-as hátrányban volt a Szedeák. 

Stevenson saroktriplájával a húsz pontot is átlépte a különbség 73–51-nél. Innen még ugyan egyszer közelebb tudott lépni a szegedi csapat, de tízen belülre nem engedte a Szedeákot a remekül triplázó Oroszlány. Simándi Árpád mindenkinek játéklehetőséget biztosított, nem egyszer öt magyar volt a pályán a Szedeákban, végül pedig a légiósai által húzott OSE a száz pontot is átlépte. 

A tegnapi napon az is eldőlt, hogy a Kaposvár esik ki az élvonalból, miután a somogyiak kikaptak a Kecskemét vendégeként. A Szedeák szombaton éppen a Kaposvár otthonában zárja a szezont.

Oroszlány–SZTE-Szedeák 108–78 (29-23, 28-21, 21-18, 30-16)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, playout, 9. forduló. Oroszlány, 500 néző. Vezette: Benczur, Söjtöry, dr. Popgyákunik.
Oroszlány: Ruják 2, Balsay 1, GHOLSTON 23/15, THOMAS 21/6, POLUTAK 23/3. Csere: Szabadfi, Gáspár 2, Werner, Árva-File, Czermann, STEVENSON 26/6, Illés 10/6. Vezetőedző: Váradi Kornél.
SZTE-Szedeák: Balogh 11/3, Mucza 2, Bailey 11/3, BOGNÁR 14, LAKE 22. Csere: Cohill 11/3, Laluska 2, Mayer, Zsíros 5/3, Mokánszki. Vezetőedző: Simándi Árpád. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában