Délmagyar logó

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 12°C Még több cikk.

A két ruzsai jelölt

Sorozatunkban a Szeged környéki településeken igyekszünk felmérni a politikai erőviszonyokat az önkormányzati választások előtt. Ki lesz a falu vezetője? – latolgatjuk helyi politikusok segítségével, ezúttal Ruzsán.
Papp János 1976. május elseje óta irányítja a falut és szeretné folytatni munkáját, így az őszi önkormányzati választásokon ismét jelölteti magát. Ruzsa első embere ismét független jelöltként indul, kihívója – akárcsak négy évvel ezelőtt – a szintén független Pappné Tímár Terézia. A jelöltek nem rokonok, csak a nevük azonos.

A jelenlegi polgármester arra a legbüszkébb, hogy az elmúlt négy évben kiépítették a falu szennyvízhálózatát. Szerinte ez óriási lépés Ruzsa életében. – Azt gondolom, hogy a falu a többi községhez képest az egyik legtöbb és legjobb szolgáltatást nyújtó település a megyében – mondja a polgármester. – Jól szervezett az egészségügyi és a szociális ellátás. A Teleházban mindenki számára elérhető az internet – sorolja Papp János. Ha újra megválasztják, szeretné a helyi iskolát egy étteremmel bővíteni, valamint új óvodát építene, mivel a jelenlegi már annyira elavult, hogy tatarozni sem érdemes. Papp János tősgyökeres ruzsai, büszke mindarra amit elért, szerinte a lakosság többsége elégedett, éppen ezért szeretné tovább szolgálni a településen élőket.

A szintén független Pappné Tímár Terézia szerint már megérdemelné a falu, hogy fiatalos lendületet kapjon. Óvodapedagógusi diplomával rendelkezik, ezért szívügyének tekinti az oktatás és a szociális ellátás színvonalának emelését. Szerinte a termálvíz hasznosítása, valamint a kerékpárút megépítése jót tenne a községnek, munkahelyeket teremtenének. – Négy évvel ezelőtt is indultam, akkor nemcsak a választást vesztettem el, hanem néhány nap múlva az állásomat is – meséli. Nem keresi az összefüggést, csak szokatlannak tartja az egybeesést. Tímár Terézia úgy gondolja, hogy idén ősszel már több esélye van, hiszen Ruzsán egyre többen biztatják és támogatják.

Gy. N.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfőtől járható a Bakay

Befejeződött a sínfelújítás a szegedi Kelemen utcán, a rakpartot viszont lezárták. Hétfőtől megint… Tovább olvasom