Délmagyar logó

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 12°C Még több cikk.

A Kossuth térieket erősíti a Jobbik

Lemondta szombati saját demonstrációját a Jobbik Magyarországért Mozgalom is, helyette a Kossuth térieket erősítik. A megyei jobbikosok és más jobboldali aktivisták is Pestre utaznak, így a szombati szegedi tüntetésen valószínűleg jóval kevesebben lesznek, mint eddig.
Csütörtök éjszaka a Jobbik Magyarországért Mozgalom országos elnöksége – a Fideszhez hasonlóan – úgy döntött, mégsem tartja meg a mára az MSZP budapesti Köztársaság téri székháza elé meghirdetett demonstrációját. Helyette a Kossuth térre mennek és csatlakoznak a kormány leváltását követelő tüntetőkhöz.

Apáti Bálint, a Jobbik szegedi szervezetének elnöke elmondta: az eredeti helyszínen szinte egyáltalán nem lett volna rendőr, aki rendezvényüket biztosítsa, így ki lettek volna szolgáltatva a szinte biztosan felbukkanó provokátoroknak. Szerinte egyébként is azon vannak bizonyos körök, hogy „rájuk kenjék" az elmúlt napok zavargásait – döntésükkel ezt akarták elkerülni.

Stratégiai egyeztetés

Péntek estére a Jobbik szegedi vezetősége minden jobboldali szervezet elnökségét stratégiai egyeztetésre hívta, hogy az önkormányzati választások megnyerése érdekében képesek legyenek az összefogásra. Ennek eredményéről később adnak tájékoztatást.

Apáti úgy nyilatkozott, nem változik Csongrád megyei aktivistáik menetrendje: szombat reggel két busszal indulnak Szegedről, egy busszal Makóról, és a vonattal, kocsival érkezők is csatlakoznak hozzájuk később. A vezető úgy tudja – nagygyűlésük elmaradása ellenére, vagy éppen emiatt –, helyi Fidesz-szimpatizánsok is mennek a Kossuth térre tüntetni.
A szegedi elnök tegnap elmondta: az Európa-díj átadásától való távolmaradásra kérte társait és szimpatizánsaikat, mert a szocialisták provokációjától tart. Nem szeretné, ha egy esteleges konfliktus miatt rossz színben tűnne fel mozgalmuk.

Hasonló okból a péntek esti tüntetésen sem vettek részt. Apáti elmondta: mivel szombaton a jobbikosok és sok más jobboldali szimpatizáns is Pestre utazik demonstrálni, a szegedi tüntetésen előreláthatólag jóval kevesebben lesznek, mint az hét közben megszokott volt. Arról viszont még nem tudott nyilatkozni, hogy részt vesznek-e az elvileg vasárnap este záruló tüntetéssorozat utolsó napján. Mint mondta, ez a szombati eseményektől függ.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Havi kétszázezer fixszel

Sok vagy kevés a 200 ezer forint feletti politikusi fizetés az önkormányzatoknál? A kisebb… Tovább olvasom