Délmagyar logó

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 12°C Még több cikk.

A megáradt Tiszába ugrott

A Tiszába ugrott egy férfi tegnap kora este Szegeden – a Belvárosi hídról. Többen is látták, amint elmerült. A vízi rendőrök, vízi mentők és búvárok a riasztás után azonnal indultak, és egészen a határig keresték – hiába. A kutatás ma is folytatódik. A rendőrök szerint nincs sok remény: nagyon erős a folyó sodrása.
Pár perc alatt több száz métert sodródhatott a férfi. Az árvízi emlékműtől hiába indultak el keresni. Fotó: Gyenes Kálmán
Több járókelő is volt a szegedi Belvárosi híd közepén tegnap este fél hét és háromnegyed hét között, amikor egy negyven év körüli férfi lerakta táskáját a hídon, átmászott a korláton, és a folyóba ugrott. Mindez néhány másodperc alatt játszódott le. Egy döbbent szemtanú értesítette a rendőrséget, és mivel az árvízi védekezés miatt egyébként is készültségben voltak, azonnal el tudták kezdeni a keresést. A hídról a járókelők még látták fölbukkanni a férfit, de aztán elmerült a még mindig nagyon gyorsan áramló és hideg – 15 fokos – folyóban.

A rendőrökhöz azonnal csatlakoztak a vízi mentők és az árvízi emlékműnél dolgozó búvárok is. Három hajóval haladva, egészen a határig átvizsgálták a folyót, mindkét oldalon azt remélve, hogy a férfi – ha kisodródott a part mellé – az életösztöntől hajtva hátha megkapaszkodott egy belógó faágban vagy uszadékban. Sajnos nem találták, és a keresést a sötét miatt abba kellett hagyni.

Minden olyan gyorsan történt, hogy amikor információt kérve fölhívtuk Tuczakov Szilvánát, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjét, időt kért a tájékozódáshoz. Később elmondta, hogy a vízi rendészeti őrs munkatársai a határnál járnak. A történetben az a legdöbbenetesebb, hogy este még azt sem tudták a rendőrök, kit keresnek – nem derült ki a férfi személyazonossága.

Lapunk informátora – aki látta, amint a középkorú férfi a vízbe ugrott – azt mondta, a táskában olyan papírt találtak a rendőrök, amelyen egy nő és egy férfi telefonszáma szerepelt. A rendőröktől viszont azt az információt kaptuk, hogy a táska üres volt.

A keresést ma folytatják a vízirendőrök, a vízi mentők és a búvárok is. A munka – mint egyikük mondta – most, amikor még mindig nagyon sebes a sodrás, sokkal nehezebb és kilátástalanabb, mint tűt keresni a szénakazalban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szponzor nélkül nem megy

Szponzori támogatás hiányában elmarad az idei Dömötör-díjátadó gála Szegeden. A Májulás, a… Tovább olvasom