Délmagyar logó

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 12°C Még több cikk.

Az Év vállalkozója: Kucsora Sándorné

A Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) idén három Csongrád megyei szakembernek adományozott Év vállalkozója kitüntetést. Kucsora Sándorné – Puskás Lászlóval és Csíkos Józseffel együtt – Budapesten vette át az elismerést.
Kucsora Sándorné, az ópusztaszeri Erdei Vendégház tulajdonosa közel járt az ötvenhez, amikor váltott, és fokozatosan felépített egy 23 szobás vendégházat. Fotó: Karnok Csaba
Egy, az országban már hírnevet, Szegeden azonban még mindig csak kisebb ismertséget szerzett panziós, az ópusztaszeri Erdei Vendégházat vezető asszony kapott magas kitüntetést a Vállalkozók Országos Szövetségétől. A négy év alatt, több lépcsőben megépült vendégház egész évben csaknem telt házzal működik, családokat, lovassportokat kedvelőket és vadászokat fogad, de egy hatalmas konferenciaterem miatt alkalmas szakmai tréningek, partnertalálkozók és esküvők megrendezésére is.

A mérlegképes könyvelő szakmával rendelkező ópusztaszeri Kucsora Sándornéról senki sem gondolná, hogy csak öt éve kezdett el vendéglátással foglalkozni. Élete többször vett száznyolcvan fokos fordulatot. Budapesten élt, szakmájában fokozatosan kapaszkodott felfelé a ranglétrán, amikor váratlan családi események miatt egy Kistelek melletti tanyára kellett költöznie férje édesapját ápolni. Hogy megéljenek, „libázni" kezdtek: legvégül már évi 20 ezer szárnyasnál tartottak, jól menő vállalkozással bírtak.

Az 1998-as év azonban nagy változást hozott életében: elvált. Úgy döntött, Ópusztaszerre költözik, és folytatja a vállalkozást, miközben azon gondolkodott, mi máshoz tudna kezdeni. Az ötlet a szó szoros értelmében az utcán hevert: észrevette, hogy van egy emlékpark, adott az évi 300 ezer látogató, akiknek nincs hol megszállniuk. „Mindig vágytam arra, hogy a lakóhelyem a munkahelyem is legyen egyben, ezért találtam ki a falusi vendégfogadást" – mondta. Így hát 2000-ben vett egy félkész családi házat, egy évre rá elkészült az első öt szoba, amit azonban hamar kinőtt a vendégsereg. Pályázott, telket vett, épített, majd újra pályázott és megint építkezett.

Hét pályázat és egy 80 millió forintos bankhitel eredménye az a mai úszómedencés vendégház, amely az új szárnyakkal 2004-ben lett kész, és amellyel kapcsolatban meghozta döntését: tovább már nem bővíti.

GKM miniszteri elismerést kapott Szakács Józsefné, a szegedi VOSZ-iroda vezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Petárdázások és egy sajtlopás volt az összes rendbontás

Szeged belvárosában petárdadobálók miatt indult szabálysértési eljárás, a Pulcz utcában egy… Tovább olvasom