Délmagyar logó

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 12°C Még több cikk.

Három kérdés: Bencze József altábornagy

Szeged - 3 kérdést teszünk fel olyan embereknek, akik valamilyen okból az érdeklődés középpontjába kerültek, és olyanoknak, akik válaszolni hivatottak aktuális kérdésekre. Bencze József altábornagy, országos rendőrfőkapitány (képünkön) volt a vendége a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szegedi tanyakonferenciájának.
- Hogyan vélekedik a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkájáról?
– Csongrád megye egyre fontosabb része az országnak. Bűnügyi fertőzöttsége Pest és Borsod megyének ugyan továbbra is meghatározóbb, de a schengeni csatlakozás óta Csongrád megyére is nagyobb nyomás nehezül. A helyi rendőrök és vezetők ennek ellenére is kiválóan látják el munkájukat, akikkel maximálisan elégedett vagyok.

– Kilenc hónapja gyilkolták meg Marian Cozma kézilabdázót Veszprémben, de még mindig nem tudni, hogy ki adta le a gyilkos döfést. Nem hallani előrelépésről a romagyilkosságok feltételezett elkövetőinek ügyében sem. Mi hátráltatja a nyomozásokat?
– A Cozma-ügynek 25 gyanúsítottja van, akik közül sokakat letartóztattunk. A bonyolult, sokszereplős történetben több mint 600 tanút hallgattunk meg. A Cozma-gyilkosságot úgy akarjuk átadni az ügyészségnek, hogy az később, a bírói szakaszban is megállja a helyét. Tudjuk, hogy ki az a három személy, aki az emberölést elkövethette. Őket egyébként az elsők között fogtuk el. Az ügyészség vezetője hetente tájékozódik az ügyben, amelyben még az idén szeretnénk vádat emelni. A romagyilkosságokban 800 bizonyítékot foglaltunk le 30 helyszínen, 72 bűnjellel kapcsolatban még a szakértői véleményre várunk. Ettől függetlenül biztosak vagyunk abban, hogy a gyanúsítottaknak köze van a gyilkosságsorozathoz. A rendőrség – bár voltak a különböző nyomozói szervek között együttműködési problémák – nem hibázott az ügyben.

– Tapasztalatuk szerint mennyire bíznak az emberek a rendőrségben?
– Csökkent a balesetek száma, javult a közbiztonság, az emberek szubjektív biztonságérzete mégsem maximális. A tanyakonferencia is arról szól, hogyan tudjuk megoldani azok problémáit, akik a tanyavilágban, elszigetelten élnek. Akkor nyugodtak az emberek, ha minél több rendőrt látnak. Politikai oldalról sokkal negatívabb a rendőrség megítélése, hiszen a két hónapja végzett országos felmérés szerint az emberek 70 százaléka bízik a magyar rendőrségben. Ez jó arány, de nem elégedhetünk meg vele.

Olvasóink írták

 • 10. varadipal 2009. november 15. 10:19
  „Ezerszer különb rendőri vezető, mint a kétes életű Pintér.Ha valaki olvasta az életrajzát, az tudja, hogy bejárta a szamárlétra minden fokát, és jól érti a dolgát.A fatökű szemétláda Gergényi jobb lett volna? Azt még a saját kollégái is rühellték. Benczének szakmai és emberi tekintélye van, és nem a váll-lapja miatt.”
 • 9. flexsnake 2009. november 15. 00:57
  „,,Kilenc hónapja gyilkolták meg Marian Cozma kézilabdázót Veszprémben, de még mindig nem tudni, hogy ki adta le a gyilkos döfést."
  A lövést adják le, a döfést beviszik. Továbbra sem tudom az ostoba kérdést ki tette meg. Vagy lehet hogy fel?
  20éve egy ilyen mondatért páros lábbal repült az írója....”
 • 8. csakmost5 2009. november 14. 02:54
  „cretino!!!!!!!!”
 • 7. csakmost5 2009. november 14. 02:53
  „ma is kvota a szegdi rk a 5 helyszíni birság meg a feljelentés ha nem teljesíted akkor jelentést irnak rolad!!!!!

  Szolgálat alatt a fenti napn és időben 9 küdést hajtottam végre.....................ezéet nem tudtam birizni meg okmányt elvenni! és KM jelentést kell irni mert tul léptem a limitet! küldés hegydk hátán!!

  irta:. H.M.r...”
 • 6. dodó 2009. november 13. 21:40
  „Józsi, Józsi! Van pofád kimondani: "...javult a közbiztonság..."?
  Azt hiszem, neked még a keves mamád sem hiszi egyetlen szavadat se! Rinocéroszbőrrel születhettél...”
 • 5. benq 2009. november 13. 19:16
  „Vazze lehet hogy igazad van.....3. hozzászólás Csecs 2009.11.13. 17:47
  Bencze úrnak is a körmére lehetne ám nézni, mint volt fináncia vezető...”
 • 4. KolompárRómeó 2009. november 13. 17:50
  „"A Cozma-ügynek 25 gyanúsítottja van, akik közül sokakat letartóztattunk."

  Akkor mindre életfogytiglan, oszt jónapot.”
 • 3. Csecs 2009. november 13. 17:47
  „Még van pofája a hazug disznajának!
  Azt az egy-két lelkiismeretes rendőrt, aki még valóban a munkáját végzi, lassan mind kiutálják maguk közül az akciómajmok, aztán nem lesz, aki megfékezze a küszöbön álló romazendülést, lehet majd siránkozni a gárdisták után.”
 • 2. igazságkereső 2009. november 13. 12:31
  „Csak itt tudom megjegyezni kedves olvasótársaim felé, hogy az Ítélőtábla súlyosította Szögi Lajos Tanár úr gyilkosainak büntetését! El kell mondanom, hogy az Ítélőtábla ítészeinek helyén volt a szíve és az esze, nagyon megérdemelték ezek a bestiális gyilkosok. Gratulálok az Ítélőtábla jogászainak, csak azt sajnálom, hogy eltörölték annak idején a halálbüntetést,mert az ilyen aljas embereknek a kötél végén lenne a helyük, természetesen a levegőben lógva!
  Ami pedig az itteni cikket illeti, egyre eredményesebben dolgozik a rendőrség, munkájukhoz további sikereket kívánok és természetesen jó egészséget!”
 • 1. kekeczke 2009. november 13. 11:51
  „ez hány éves cikk ? ? ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Messze van a védőnő

Szeged - Aláírásokat gyűjtenek a déli városrészben élő kismamák, hogy a város segítse védőnői… Tovább olvasom