Délmagyar logó

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 12°C Még több cikk.

Hazatért a vascsővel megdobott István bácsi

Szeged - Szügyi István életveszélyes sérüléseket szenvedett, de nem félt visszamenni arra a környékre, amely kedvelt találkozóhelye a tinédzsereknek.
Ismét otthonában nézheti végig a labdarúgó Európa-bajnokság hátralevő mérkőzéseit a 74 éves Szügyi István. Múlt héten szerdán, az esti meccs vége felé hallott hangoskodást garázslakása, a Gát utca 8. szám alatti panelház előtt. Rászólt a zajongó tinédzserekre, mire egy 14 éves szegedi fiú a felújításra váró épület állványzatának közelében talált csavaros végű vascsővel hasba dobta.

Bár a bácsi életveszélyes sérüléseket szenvedett, és a klinikai kezelés közben veje többször is kérte, hogy ne menjen vissza abba az udvarra néző garázsba, ahol lakik: István bácsi hajthatatlan volt. – Nem félek, de ezután nem teszem szóvá a hangoskodást. Inkább magamra zárom az ajtót – mondta tegnap, hazatérése után.

A tinédzserek – a vasdobálóval együtt – az eset óta eltűntek a környékről. – Nem tudom, mitől fél a vétkes. Persze akkor bátor volt, amikor el kellett hajítani a csövet. Azt azonban értékelem, hogy az édesanyja bevitte fiát a klinikára, hogy bocsánatot kérjen az apósomtól. Ez ritka dolog – mondta Lovászi Tibor, István bácsi veje. Megírtuk: a 14 éves fiatalember édesanyjával együtt múlt szombaton ment be meglátogatni az idős férfit az új klinikára. Ekkor találkoztak István bácsi vejével, aki a fiú elmondása szerint veréssel fenyegette meg őt, ami miatt azóta az utcára sem mer lemenni.

István bácsi ismét otthonában nézheti a foci eb-t. Fotó: Schmidt Andrea
István bácsi ismét otthonában nézheti a foci eb-t. Fotó: Schmidt Andrea

– Valóban elhangzott a szemet szemért, fogat fogért mondat, de feltételes módban. Annyit közöltem a sráccal: ha nem kér bocsánatot, pórul járhatott volna. Természetesen nem kell tartania semmilyen atrocitástól. Remélem, hogy Dani egy életre tanult az esetből – magyarázta a férfi.

Arról is beszélt, hogy a felnőtteknek nem lenne szabad a homokba dugni a fejüket. – A tinédzserbandák már hosszú ideje rettegésben tartják a környéket, s apósomban sajnos olyan személyre találtak, aki hangoskodásukat már korábban is szóvá tette, és akivel lehet „szórakozni". Ha a környékbeliek összefognának, és együtt figyelmeztetnék a suhancokat, akkor biztos nem lennének annyira bátrak, mint egy idős emberrel szemben – vélekedett.

A Gát utca lakói azonban más véleményen vannak: nem egy betört erkélyt mutattak nekünk, amelynek tulajdonosai mind megpróbálták „helyretenni" a neveletlenül viselkedőket. Szügyi István úgy tervezi: következő napjait pihenéssel tölti, és kíváncsian várja, mi lesz az ügy kapcsán a rendőrségen tett feljelentésének az eredménye.

Széthagyott eszközök

A család szerint nem biztos, hogy bekövetkezett volna ez az eset, ha a munkások nem hagyják a panel mellett szanaszét az eszközeiket: a vödröt és a vascsövet. Az építőmunkások addig felelnek eszközeikért, amíg a helyszínen tartózkodnak. Ezután a környéken történtekért már a terület tulajdonosának kell felelősséget vállalnia – tudtuk meg az OMMF Dél-alföldi Munkavédelmi Felügyelőségének igazgatóságától.

Olvasóink írták

 • 4. Zs 2008. június 23. 01:17
  „Igaza van Kinkongnak,de elitélendö a gyerek is!Az öreg is nagy karriert futott be!Garázsban lakik 74 évesen de ki van dekorálva mint egy hirdetöoszlop!Tuti egész életében becsületes volt!A gyereket meg az apjának kéne jol agyba föbe verni meg kissé elfoglalni rendesebb dolgokkal mint a csavargás!”
 • 3. egyszeru polgar 2008. június 21. 23:46
  „Hat jobb lenne, ha inkabb jobb belatasra jutnanak a gyerekek is. Mondjuk ejszaka nem igazan kellene randalirozni, mert valoban kisgyermekek , nehezmunkat vegzok es korankelok bizony 10 korul mar alszanak.”
 • 2. tyütyüz 2008. június 21. 18:43
  „Na, ebből is mehmettyütyüzkábítószeresedináskarcsikasorozat lesz.”
 • 1. Kingkong 2008. június 21. 13:38
  „Vascső?

  A múltkor még szög volt.. Gratula DM :-(

  Az öreg karján nagyon befigyel a börtöntetkó :-DDDDD”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vagyonnyilatkozatot kell beadni az egyetemen

Szeged - A szegedi egyetem közel ezer munkatársának – és hozzátartozóiknak – kell… Tovább olvasom