Délmagyar logó

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 12°C Még több cikk.

Kiszálltak a kamarából

A korábbi tagság közel negyven százaléka mondott le arról, hogy tagja legyen a gyógyszerészkamara megyei szervezetének. Az ország legrosszabb ilyen típusú eredményének okát a volt elnök másban látja, mint a kiszállt patikusok.
Egy jogszabályváltozás az idei évtől lehetővé teszi, hogy a gyógyszerészek a korábbi kötelező lépés helyett maguk döntsenek kamarai tagságukról. Szándékukat április elejéig kellett jelezniük az Országos Gyógyszerészkamarának. Az érdekképviselet honlapja szerint a legtöbben Csongrád megyében határoztak úgy, hogy nem újítják meg a tagságukat. A korábban tagként számon tartott 615 gyógyszerészből csak 378-an maradtak a megyei kamarában, ami közel negyvenszázalékos lemorzsolódást jelent.

Kőhegyi Ferenc, a tisztújításig ügyvezetőként eljáró eddigi megyei kamarai elnök nem tartja rossz aránynak, hogy a korábbi tagok hatvan százaléka újította meg a szervezethez tartozását. A régi-új tagok listáját egyelőre nem kapták meg, így azt nem tudják összehasonlítani a korábbival. Úgy véli, a tagság negyvenszázalékos megfogyatkozását az okozhatta, hogy a gyógyszerismertetők, az egyetemi alkalmazottak és a nyugdíjasok kiszálltak a hivatásrendi szervezetből.

– A megyei kamara vezetését és munkáját minősíti ez az arány – vélekedik Zolnay Kriszta. A szegedi Kígyó patika vezetője megalakulásától tagja e szakmai szervezetnek, idén azonban nem hosszabbította meg tagságát. Azt mondja, lépésének csak részben a forgalomarányos – esetében évi több százezer forintos – tagdíj az oka. Inkább arról van szó: a jelenlegi vezetés nem sok érdekvédelmi eredményt ért el. A szakma egésze helyett lobbikat képviselt, több patikust – közte őt is – meghurcolt, de céljai is kérdésesek. Hozzátette: szerinte szükség van jó szakmai érdekképviseletre, ezért egy új vezetésű szervezethez talán újra csatlakozna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

GAZ 69-ből Mercedes

A domaszéki Szekeres Gábor szerelésmániás autóépítő. Saját kútfőből tervez, végeláthatatlanul alkot.… Tovább olvasom