Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

A végrehajtótól tart a nagymágocsi asszony

Nagymágocs - Gázszámlára, hiteltartozás rendezésére kér segítséget a nagymágocsi Zsíros Julianna. Az édesanyjával él együtt, a végrehajtótól tartanak.
Nagyon nehéz körülmények között él édesanyjával a nagymágocsi Zsíros Julianna. Az 51 éves asszony mozgássérült, rokkantnyugdíjas, a 73 éves édesanya is betegeskedik. A nyugdíjuk kevés, gondot okoz a rezsi és a gyógyszerek megvásárlása. – A gázt is kikapcsolták egy 80 ezer forintos számlatartozás miatt. Tavaly télen nagyon hideg volt, kénytelenek voltunk bekapcsolni a konvektort, de azt a hátralékot azóta sem tudtuk lefaragni. Már levelet is kaptunk a végrehajtótól. Korábban, amikor még élt az édesapám, hirtelen megszorultunk, és sajnos svájcifrank-alapú hitelt vettünk fel, a házon jelzálog van. Igaz, nem olyan sokkal, 180 ezer forinttal tartozunk a banknak, de számunkra ez is teljesíthetetlen – összegezte a nehézségeiket.

A nagymágocsi asszony mozgássérült, a tartozást nem tudják visszafizetni. A szerző felvétele
A nagymágocsi asszony mozgássérült, a tartozást nem tudják visszafizetni. A szerző felvétele


Julianna ápolóként dolgozott, mielőtt 2001-ben stroke-ot kapott, ekkor fél oldalára lebénult. Azóta egyéb egészségügyi problémái is adódtak, számos műtéten van túl, legutóbb a lábát operálták. Bottal, háromkerekű, illetve elektromos kerékpárral közlekedik, a 67 százalékos rokkantságát októberben vizsgálták felül. Egyelőre a döntésre vár.

– Már előre félek a végeredménytől. Egyedül nem tudok közlekedni, a bal kezem használhatatlan, milyen munkát tudnék végezni? Addig is nagy segítség volna, ha legalább a gázszámlatartozást letudnánk. Látom édesanyámon, hogy nagyon bántja a dolog. A szeretet ünnepe mindig szerényen telik nálunk, idén valószínűleg semmi nem kerül az asztalra, de ha legalább látnám édesanyám arcán azt az örömet, hogy nem jön a végrehajtó, sokat jelentene – árulta el. Juliannának két felnőtt lánya van és négy unokája. Ahogy fogalmazott: gyakran találkoznak, jó a viszonyuk, de az anyagi gondok megoldásában nem tudnak segíteni, ők is élik a saját életüket.

Várjuk a felajánlásokat
A Lapcom Média Alapítvány várja a jóakarat forintjait. Felajánlásaikat átutalhatják a 12096705-01312657-00200005-ös számlaszámra, befizethetik a múlt szombati lapban, illetve ügyfélszolgálatainkon megtalálható sárga postai csekken. Az adományokat karácsony előtt adjuk át a rászorulóknak. Akinek kérdése vagy más jellegű felajánlása van, a 30/830-6468-as telefonszámon jelentkezhet. Felhívjuk tisztelt olvasóink figyelmét: a lapban található csekken kizárólag a Lapcom Média Alapítványnak szánt felajánlásaikat várjuk, az előfizetési díjakat az eddig megszokott formában lehet befizetni.

Olvasóink írták

 • 8. macska125 2012. december 22. 22:09
  „Elég szomorú, hogy annyira megnőttek a rezsi költségek, hogy már azt sem tudják sokan kifizetni, rokkantsági, meg rendes nyugdíjból sem futja.
  Sajnos a végre hajtó az gyorsan teszi a dolgát!”
 • 7. Emberségetavilágnak 2012. december 21. 14:23
  „A ropitermet megőrzése költséges.
  Egy átlagos hétköznapi teremtésről van szó, nem sztárolt csontrakéta celebről.
  Kevesebbet és nem úgy mozog, mint egy egészséges, ez súlygyarapodáshoz vezet.
  A túlsúly miatt nem tud annyit mozogni, mint kellene és a mozgáshiány .....
  Öngerjesztő folyamat.
  Agyvérzésen van túl, 51 évesen, még dolgoznia kellene, fitten, fürgén, ápolni az elesetteket.
  Még karácsonyhoz közelítve is fel-fel lobban a rosszindulat lángja, ha valakit nem tud, vagy nem akar segíteni, az magánügye, de a vitriolos nyelveket nem kellene beletörölni ebbe a beteg asszonyba.”
 • 6. queenmargareth1 2012. december 21. 12:30
  „lehet valaki testesebb, meghízott, mert pl:beteg(cukor, szteroidok) egy 51 éves asszony esetében szerintem nem túlsúlyos. Ilyenek a középkorú nők, akik nem fitness szalonokba járnak.
  Stroke-ot kapott, alig bír mozogni, elvárnád, hogy ugra-bugráljon?
  Te hány kiló vagy istván?”
 • 5. anya41 2012. december 21. 11:34
  „Úgy látom kedves István, Önnek nem a súlyból osztottak keveset. Némi emberség, na meg jó modor elkélne a háza táján.”
 • 4. istvang58 2012. december 21. 11:09
  „Mivan kuncsorgók nemtetszik??”
 • 3. KamuNeni 2012. december 21. 10:22
  „Hat igen. Pista te nagy bunko vagy!!”
 • 2. anya41 2012. december 21. 09:43
  „istvang58
  Ez gusztustalan megjegyzés volt. Arra nem gondolt, hogy esetleg betegség következtében is lehet túlsúlya?
  Örülök, hogy Ön legalább jó egészségnek örvend és se súlyfeleslege, se mínusza nincs. Gondolom ebből kifolyólag anyagilag is jól áll.....! Mert ugye Ön szerint e kettő dolog között ok-okozati összefüggés van.”
 • 1. istvang58 2012. december 21. 09:26
  „Elég kövér, úgy látszik nem éhezik. Kevés pénzt szánhatott volna a közművekre is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bármit elfogadna segítségként az óföldeáki család

Sódar János és élettársa 2 kisgyerekről gondoskodik, havonta mindössze 80 ezer forintból – szegényes otthonuk hideg, igazi karácsonyuk sem lesz. A férfi tavasszal vesztette el az állását, azóta felszaporodtak tartozásaik, nagyon nehezen élnek. Tovább olvasom