Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Anya nélkül neveli lányait Sándor

Szeged-Kiskundorozsma - Egyedül neveli egy albérleti szobában két lányát Gálfi Sándor. A 33 éves férfi dolgozni is csak az iskolaidőhöz alkalmazkodva tud, így van, hogy alig 20 ezer forintot kell beosztaniuk egy hónapra. A lányok iskolája ajánlotta a családot figyelmünkbe – Sándor nem panaszkodik, mert szerinte csak az számít: boldogok.
Az egyik lány krumplit pucol, a másik gombát – készül a vacsora Gálfiéknál. Akár hagyományos kép is lehetne ez, ám akinek segítenek a főzésben, az az édesapjuk. Sándor egyedül neveli őket, miután az anya lemondott róluk. Egyszobás albérletükben jól megvannak, még úgy is, hogy nagyon be kell osztaniuk a pénzt.

– Forráskúton dolgozom egy kacsatelepen. Nem tudok hosszú műszakokat vállalni, hiszen az iskolához kell alkalmazkodnom: reggel viszem a lányokat, délután pedig megyek értük – mesélte. Tartásdíjat nem kap, így összesen 70 ezer forint bevételük van, ezt osztják be egy hónapra hárman. Ebből az albérlet télen akár 50 ezer forintot is elvisz.

Készül a szűkös vacsora Gálfiéknál. Sándornak két kislánya, Ilona és Anita is besegít a házimunkába.Fotó: Schmidt Andrea
Készül a szűkös vacsora Gálfiéknál. Sándornak két kislánya, Ilona és Anita is besegít a házimunkába.Fotó: Schmidt Andrea

Adományátadás

A Gálfi család kedd délelőtt veszi át a Lapcom Média Alapítvány támogatását a Klauzál téren. A családot a Zöldtranszfer – a gazdaságos és környezetbarát reptéri transzfer szállítja a helyszínre. A Délmagyarország–Rotary Adventen rajtuk kívül Kulcsárné Mészáros Ágnes és családja vehet még át százezer forint értékű adományt. A fagyasztószekrényt a magyarországi Rotary klubok nevében Sólyom Bódog kormányzó adja át. A 10 órakor kezdődő ünnepségen fellépnek a Szegedi Nemzeti Színház művészei és a Felsővárosi óvoda gyerekei.    
– Meg kell nézni, mire költünk – ismerte be Sándor. A lányok azonban boldogok, neki csak ez számít. – Amikor anyával laktunk, ilyen fiús hajat vágtak nekünk – mutogat fotókat Ilona magáról és nővéréről, Anitáról. Majd beletúr a hajába: most már egészen hosszú. Azt mondják, most sokkal jobb nekik, mint korábban. Még úgy is, hogy ha rúzsról vagy körömlakkról beszélgetnek, ahhoz apa nem igazán tud hozzászólni. Ruháik is mindig használtak, viszont rendezettek, mert arra az édesapa odafigyel.

Amikor arról kérdeztük, nem nehéz-e férfiként egyedül nevelni a lányokat, Sándor csak rázza a fejét. – Aranyosak és sokat segítenek – magyarázza. Másra egyébként nem is számíthat. Amikor magához vette gyerekeit, korábbi párja elhagyta, az anyai nagyszülők pedig nem érdeklődnek a lányok után. A férfi szülei Romániában élnek. Praktikus lenne, ha oda költöznének, de az édesapa azt mondja, ő a lányok érdekeit nézi. Nem akarja őket kiszakítani megszokott környezetükből, ráadásul idegen nyelvi területre vinni őket. Inkább küzd a mindennapokkal, és azon töri a fejét, miből vesz a lányoknak karácsonyra babát, vagy akár csak tisztítószert, hogy az ünnepre kitakarítson.

* * *

Átadtuk a F1-es autómodellt

Decemberben alapítványunk javára árvereztünk el egy igazi ritkaságot. Egy McLaren Mercedes modellautó került virtuális kalapácsunk alá. Az MP4-25 Jenson Button első számú autójának modellje, amelyet a Vodafone 2010 karácsonyára kapott a Formula–1-es csapattól. A 126×35 centiméteres autómakett nem került kereskedelmi forgalomba. A relikviáért egy magánszemély 100 ezer forintot ajánlott, személyét azonban kérte, hogy tartsuk titokban. Az autót hétfőn átadtuk neki.

* * *

A Fészeknek is segítünk

Az elmúlt három hétben három, gyermekekkel foglalkozó szervezet számára gyűjtött a Lapcom Média Alapítvány. A szegedi csecsemőotthonnak, az ÁGOTA-nak és az Odú Fejlesztő Központnak már átadtuk azokat a könyveket, játékokat és plüssöket, amelyeket olvasóink hoztak ki a Klauzál térre. A Délmagyarország és a Délvilág munkatársai külön gyűjtést szerveztek. Úgy döntöttünk, ezeket a Fészek Nagycsaládosok Szegedi Egyesületének adjuk át. Taryné Péter Ágnes elnök kedd délelőtt veszi át ajándékainkat a Klauzál téri ünnepségen.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Krobák család vette át a Lapcom Média Alapítvány támogatását

A Krobák család hétfő délután vette át a Lapcom Média Alapítvány támogatását a Klauzál téren. Tovább olvasom