Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

Bojlerre ment el a tüzelőre félretett pénz Kotriéknál

Nagymágocs - Szemüvegre és tűzifára spóroltak a nagymágocsi Kotriék, de a leégett bojlert kellett kicserélni a félretett pénzből. A felnőttek szinte csak tésztát esznek.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

– Amíg a páromnak nem volt munkája, felvettünk néhány hitelt. Januártól nyárig munkanélküli volt. Ezek törlesztőrészleteit eddig nagyon nehezen, de tudtuk fizetni. A számláink is rendben vannak, szerencsére közüzemi tartozásunk sincs. Nem sok marad a napi megélhetésre, hónapról hónapra élünk. Nyáron félretettünk egy kis pénzt tűzifára és a lányom új szemüvegére, azonban november 13-án reggel leégett a villanybojlerünk. Nem is tudom, mi lett volna, ha akkor történik, amikor senki nincs itthon. Szerencsére egy törülközőn kívül más nem gyulladt meg, viszont a nyáron spórolt pénzünk elment az új bojlerre – panaszolta a nagymágocsi Kotri Zsanett. Az asszony párjával, Pardi Krisztiánnal három gyermeket nevel: közös kislányukat, a 4 hónapos Laurát, illetve a Zsanett első házasságából született Tímeát és Gábort. Ők iskolások, és nagyon jól tanulnak, mondta büszkén az édesanyjuk. Azért jelentkeztek az alapítványunk felhívására, mert másképp nem tudják megoldani a télre való tüzelő megvásárlását. Krisztián közcélú foglalkoztatott, a jövedelméből gyermektartást fizet egy kisfiú után. A családnak havonta 90 ezer forintot kell beosztania. Egy kétszobás kis házban élnek, ezt a férfi abból a pénzből vásárolta, amelyet nagykorúvá válása után kapott, amikor elhagyta a szentesi nevelőotthont, ahol felnőtt. Az édesapa több szakmát kitanult, minden munkalehetőséget megfog, december végéig dolgozhat közfoglalkoztatottként, utána nem tudják, mi lesz.

A kétszobás kis házban a fatüzelés az egyetlen fűtési lehetőség. Fotó: Králik Emese
A kétszobás kis házban a fatüzelés az egyetlen fűtési lehetőség.
Fotó: Králik Emese

– Nem dohányzunk, nem iszunk, mégsem jutunk előbbre soha. Húst csak egyszer veszek egy héten: szombaton. A gyerekek szerencsére kapnak meleg ételt az iskolában, mi a párommal pedig tésztát eszünk. Van néhány csirkénk, édesapám földjén megtermelünk egy kis krumplit, répát, hagymát. Ennek a felét – ahogy az elmúlt években – ellopták, ezt sajnos szinte mindig be kell kalkulálni. Januárig talán így is kitart – jegyezte meg Zsanett. Legnagyobb szükségük tűzifára lenne, de egy használt automata mosógépnek is nagyon örülnének.

Hétfőn folytatjuk

Kotri Zsanett és családja hétfú délután veszi át a Lapcom Média Alapítvány támogatását a Klauzál téren. A Délmagyarország–Rotary Adventen rajtuk kívül a Kolompár család vehet még át százezer forint értékű adományt – téli ruhát és tűzifát – amelyet a Szent Györgyi Albert Rotary Klub képviselője ad át. A 17 órakor kezdődő ünnepségen, ahol az Alsóvárosi Általános Iskola ad műsort, részt vesz az Értünk Alapítvány képviselője, Leléné Török Zsuzsanna is, ezen a héten ugyanis a szegedi csecsemőotthont működtető szervezet számára gyűjtünk a téren adományokat. Jó állapotban lévő játékokat, könyveket és plüssöket várunk a színpad mellett felállított faházunkban. A rendezvényen az Interact aktivistái saját házukban ruhákat gyűjtenek.

Várjuk olvasóink adományait

A Lapcom Média Alapítvány idén 24 családot támogat. A lapunkban bemutatott személyek számára várjuk felajánlásaikat, hogy százezer forint értékű adománnyal szebbé tehessük karácsonyukat. A jóakarat forintjait átutalhatják a 12096705-01312657-00200005-ös számlaszámra, vagy befizethetik a november 16-i lapban, illetve ügyfélszolgálatainkon megtalálható sárga postai csekken. Akinek kérdése vagy más jellegű felajánlása van, a 30/422-1747-es telefonszámon jelentkezhet. Felhívjuk olvasóink figyelmét: a lapban található csekken kizárólag a Lapcom Média Alapítványnak szánt felajánlásaikat várjuk, az előfizetési díjakat az eddig megszokott formában lehet befizetni. A Lapcom Média Alapítványnak nincs működési költsége. Kollégáink társadalmi munkában végzik az ezzel kapcsolatos feladatokat, így a számlánkra érkező adományokat teljes egészében átadjuk a támogatott családoknak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadtuk az első adományokat

Dobó Richárd és családja vasárnap délután vehette át a Lapcom Média Alapítvány támogatását a Klauzál téren. Tovább olvasom