Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Elvesztette édesanyját a 7 éves Poczik Peti

Szeged - Használja az olvasóink segítségével megvásárolt hidroterápiás kádat Poczik Peti. A kisfiú élete azonban szomorú fordulatot vett: nemrég meghalt az édesanyja.
Beépítették a család fürdőszobájába, és már használja is a légbefúvós kádat Poczik Peti, az a súlyosan beteg 7 éves kisfiú, akinek a Lapcom Média Alapítvány szervezett gyűjtést. Az oxigénhiány és méhen belüli fertőzés miatt halmozottan sérült Petinek azért volt szüksége a hidroterápiához használható eszközre, mert rendkívül görcsösek az izmai, a terápia viszont órákra ellazítja őt. A kádhoz szükséges összeg olvasóink segítségével gyűlt össze.

A kisfiúról többször is írtunk lapunkban, először 2009-ben, amikor édesanyja, Csomor Zsuzsa arról beszélt, hogy fia születése után két évig sírt, végül úgy döntött, hogy harcolni fog.

Poczik Peti alapítványunk támogatásából vásárolt maszírozós fürdőkádban. Fotó: Karnok Csaba
Poczik Peti alapítványunk támogatásából vásárolt maszírozós fürdőkádban. Fotó: Karnok Csaba


– Rájöttem, hogy ez egy állapot. Vagy életem végéig zokogok, vagy kiharcolok mindent a gyerekemnek, amit csak lehet – fogalmazott. Így is tett, például őssejtkezelésre vitte, és folyamatosan fejlesztette Petikét. – Amíg fejleszthető, fejleszteni kell a gyereket, utána pedig a szinten tartás a feladat – mondta, és olyan csodákat ért el, amiről az orvosok is elismerően beszéltek. A kisfiú képessé vált segítséggel járni, szemkontaktust teremteni, később még tovább javult a látása. Meglepő, kórházi leleteit meghazudtoló módon fejlődik – mondták a szakemberek. A gyógyításban konduktor, gyógytornász, logopédus is segített. A kisfiú hangulatát, érzéseit is képessé vált kifejezni, boldoggá téve ezzel édesanyját, aki mindent feladott Peti ápolásáért. De mindig hangsúlyozta: számára ez nem áldozat, őt ez teszi boldoggá.

Sajnos azonban ezt a harcot önmagáért nem tudta megvívni, Csomor Zsuzsánál márciusban súlyos betegséget diagnosztizáltak, majd a közelmúltban elhunyt. Petit a család neveli tovább.

Zsuzsa korábban azt mondta: álma az, hogy gyermeke minimális segítséggel menni tudjon. A családtagok is azért dolgoznak, hogy a kisfiú amennyire csak lehet, fejlődjön.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. eleonóra 2012. július 28. 16:21
  „Nincs Isten ! Ebböl is látszi.Akkor nem vitte volna el a beteg gyermek mellől a szerető és gondoskodó anyát.Ha meg elvitte, akkor nagyon de nagyon gonosz.Én már régóta nem hiszem el a papok hitérítő mesélyét.Csak a pénz kell mindnek.
  Petike gyógyulj, Zsuzsi nyugodjon békében !”
 • 37. alad 2012. június 20. 19:37
  „36. Azért amiért valaki jó helyesíró szerintem fére gépelhet valamit :)
  A magyar helyesírási szótárba nincsen elrejtve az örök élet!”
 • 36. sajtardezso 2012. június 20. 16:06
  „Én inkább A magyar helyesírás alapjai c. könyvet bújnám a helyedben, mint a bibliát.”
 • 35. alad 2012. június 20. 15:42
  „34. Erre írtam, hogy Istennek útjai kifürkészhetelenek. Istennek sok féle eszköze van ahoz, hogy magához vonja az embereket. Ha Isten elveszi valaki életét az nem gyilkosság ő atta el is veheti.”
 • 34. macs 2012. június 20. 14:12
  „33. alad,
  bocs, nem értelek kristály tisztán. Csak nem azt akarod sugallni, hogy az isteni akarat azért vette el a testvéreket, hogy többiek megtérjenek?
  Durvábban fogalmazva, egy kettős gyilkossággal, mondhatni maffia módszerekkel, bírta rá őket a megtérésre? Nem találok szavakat! :-(”
 • 33. alad 2012. június 20. 10:33
  „Kedves Mike3!
  Igen Isten az mindenható ő kezébe van az egész világ mindenség. Istennek az útjai kifürkészhetetlenek ő nem úgy gondolkozik mint mi halandó emberek. Sokszor nem látjuk, hogy mi miért történik de soha nincsenek véletlenek. Tudok arra is példát, hogy elütöttek egyszerre két gyereket egy testvérpárt és 3 testvére azóta jár a gyülekezetbe és hisz Istenbe.”
 • 32. tucat 2012. június 17. 13:17
  „Az emberi értelem határán túl, kedves Macs, az ´intelligencia´ sokdimenziós világa húzódik, amelybe sajnos a legtöbbünknek sosem sikerül belépni, de még bepillantani se. Pedig ha az értelmünk nem az önzésünk szolgálatában álló erő lenne... De ez tényleg "off", meg bonyolult is (egy fenét, a lényege nem az! :)), talán majd máskor, máshol, ahol jobban illeszkedik a témához. :)
  Peti pajtás, hajtás! :)”
 • 31. macs 2012. június 17. 12:42
  „OFF
  az eset kapcsán bennem is felmerült a kérdés, ha van Isten, akkor miért vette el Petitől az édesanyját, aki 10 körömmel harcolt érte? Kit akart ezzel próbára tenni? Kit akart ezzel jutalmazni?
  30.tucat,
  "Ha az egyház valóban a (jézusi) szeretet intézménye lenne, akkor senkit se akarna semmire kényszeríteni, legfeljebb abban támogatna mindenkit, hogy az legyen, akinek született a titokzatos (jórészt genetikai) programja szerint, más szóval - s ez így talán a számukra is elfogadható lehetne egyszer végre - akinek a mindenható teremtette."
  Na, ez a kijelentés, mint téma, megérne egy misét. :-)
  ON”
 • 30. tucat 2012. június 17. 09:33
  „Attól az erőtől, amely ezt a kiskölyköt életben tartotta, és remélhetőleg ezután is megtartja majd, az egyház, mint egyszerűen a vallás - Jézus tanításait is fondorlatosan kiforgató - hatalmi intézménye, roppant messze áll: ez a szeretet. Szívből remélem, hogy ennek a gyereknek ezután sem kell majd nélkülöznie ezt az erőt, amelyet megsokszorozva lesz képes visszasugározni a környezetébe. Meg azt is remélem, hogy az a környezet képes lesz felismerni és felfogni ezeket a jeleket. Mert az sem könnyű, nem is megy mindenkinek.

  A hozzászólások kapcsán a tárgytól eltérve:
  Ha az egyház valóban a (jézusi) szeretet intézménye lenne, akkor senkit se akarna semmire kényszeríteni, legfeljebb abban támogatna mindenkit, hogy az legyen, akinek született a titokzatos (jórészt genetikai) programja szerint, más szóval - s ez így talán a számukra is elfogadható lehetne egyszer végre - akinek a mindenható teremtette. A félelmeket, például a haláltól, a teljes és végérvényes megsemmisüléstől való szorongást csillapító hit, ha nem párosul arroganciával és erőszakkal, senkinek sem árt, se a hívőnek, se a környezetében élőknek. De ha hatalmi intézmény - egyház - veszi kézbe a dolgot, amely ráadásul - ma már - szelídnek álcázott erőszakkal az egész közösségre akarja kényszeríteni a félelmeket, az oldásuk monopóliumát pedig kisajátítja...
  De ez a cikk itt nem erről szól, s a hozzászólásokban felbukkanó misztérium se rosszindulatú, ha tehát valaki hívőként szurkol ennek a gyereknek, azzal semmi baj sincs, mert szeretettel, a maga lelkiismerete szerint teszi. Én így gondolom. Meg úgy, hogy a kis srác környezetében élők derűs szeretete lehet az, ami nemcsak megtartja őt közöttünk, hanem további, csodaszámba menő fejlődést is hozhat - nemcsak az ő örömére. :) Ámen!”
 • 29. smalltown 2012. június 17. 04:28
  „Nagyon sajnalom, reszvetem....nagyon nehez barmit is mondani...Kivanom, hogy megvalosuljon az edasanya alma, s Peti jarni tudjon egyszer!”
 • 28. sajtardezso 2012. június 17. 00:41
  „Az egyháznak minden rossz dologra, tragikus eseményre megvan a válasza, amely így hangzik: isten útjai kifürkészhetetlenek. Ilyen egyszerű, ez megmagyaráz mindent, és nem lehet belekötni - szerintük.
  Tehát lehetsz akármilyen jólelkű, lehet akárhány nemes cselekedeted, élhetsz teljesen példamutatóan, járhatsz naponta 73-szor templomba imádkozni, ha isten éppen úgy gondolja, holnap egy részeg bűnöző elüti a babakocsit toló, második gyerekeddel állapotos feleségedet a zebrán. Mert isten útjai kifürkészhetetlenek, és biztos megvan ezzel a "próbatétellel" is a célja...”
 • 27. ossian33 2012. június 16. 22:31
  „25-26. Mike3 2012.06.16. 19:40
  Én is így látom.
  Sok erőt kívánok a kisfiúnak, és a családnak! (Remélem van apuka, és ő is kiveszi a részét)”
 • 26. Mike3 2012. június 16. 19:40
  „19: Olvastam a Bibliát természetesen. Nagyon tetszett egyébként, de a helyén kezeltem. Egy mese, ami ugyanúgy hozzátartozik az alapműveltséghez, mint az Egri csillagok. A madarak a kertben, a fák és az emberek mind jól leírt és mai is tapasztalható módon az evolúció által nyerték el mai, de közel sem végleges formájukat. Az evolúció alapja a kozmikus surárzás, mely mutációt okoz. Ennyi az egész lényege.
  De ha szerinted létezik Isten, akkor áruld már el, hogy a kedves teremtményeiből miért ütnek el olyan sokat a figyelmetlen autósok, miért történt a cikkben szereplő nővel az ami, miért van az, hogy egy balesetben szinte mindig a vétlen hal meg, miért van az, hogy rohadék bűnözők másokat nyomorba döntve gazdagodhatnak? Hol van ilyenkor a Jóisten? Várj, ne is válaszolj. A fent leírt személyek jutnak majd a menyországba ugye? :)
  Végezetül: Isten mindenható?”
 • 25. Mike3 2012. június 16. 19:35
  „12: Amit írsz az nem elmélet, hanem módszer. Lényege, hogy hagyjál másokat boldogulni, fizesd szépen az adót stbstb

  9: Ez új. Egyet ossz már meg velem, légy szíves. - Kérlek:
  http://www.delmagyar.hu/alapitvany/elvesztette_edesanyjat_a_7_eves_poczik_peti/2284696/

  "Nem kevered te véletlenül az egyházat a vallással?" - nem. az egyház módszere a vallás. a vallás lényege az engedelmesség és a tömeg irányíthatósága. a kettő elválaszthatatlan”
 • 24. CID 2012. június 16. 19:30
  „alad : "Olvasd a Bibliát, abb benne van minden" :-) bearanyoztad a napomat ! :)))))”
 • 23. Queenmargareth 2012. június 16. 18:44
  „és azt mondják:van isten...

  életem nagy tragédiája, hogy súlyosan beteg gyermek van a közelemben, iszonyú erő kell

  Ez a drága kis élet mit vétett?
  nem értem, én ezt nem tudom felfogni.”
 • 22. Anmari51 2012. június 16. 15:29
  „Anmari51
  Zsuzsát én is személyesen ismertem a kilncvenes évek közepétől nagyon kedves barátságos hölgy volt. Ha jól emlékszem utoljára egy szép őszi délután séta közben találkoztam velük a Széchenyi téren beszélgettünk elsősorban Petikéről. Zsuzsa nem édesanyja volt a beteg fiának, ha nem egy türelmes, küzdeni képes jó tündér.
  Délmagyarban én is olvastam a gyászjelentést, de annyira szükszavú volt pl életkora sem szerepelt, így nyugtatgatni kezdtem magam az nem lehet, hogy ő ment el! Most az újságcikkből döbbentem rá a tragédiára. Őszinte részvétem a családnak, szívből kívánom Petikének a további javulást állapotában ANYA föntről mosolyogva vigyázz rád, kísér mindenhova! Zsuzsa nyugodj békében, emléked szeretettel őrzöm!”
 • 21. faragocs1@t-online.hu 2012. június 16. 14:06
  „Zsuzsa halálhírét a Délmagyarországban olvastam,s nagyon megrendültem.Közelről nem ismertük egymást,de ha ritkán találkoztunk,akkor a köszönésen túl néhány szót váltottunk.Küzdelmét kisfiával csodálni tudom.Magam "csak" 3,5 évig vívtam e csatát,melyet elvesztettem,s immár 18 év távlatából sem hevertem ki teljesen.Legmélyebb részvétem a családnak,a kisfiúnak pedig a legjobbakat kívánom.”
 • 20. sajtardezso 2012. június 16. 13:20
  „2012-ben istenben hinni...”
 • 19. alad 2012. június 16. 11:57
  „Mike3: Isten létezésére rengeteg bizonyíték van már ha szétnézel az udvaron is a sok virág, madarak sőt te magad is az ő teremtménye vagy! Olvasd a Bibliát abba benne van minden!”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rekordösszegű adomány a Szoboszlai családnak

Az eddigi legnagyobb összegű adományhoz juttatták olvasóink a Lapcom Média Alapítvány támogatottjaként a szegedi Szoboszlai családot. Tovább olvasom