Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Fogarasi Zita újra dolgozni akar

Összeállításunkban bemutatjuk azoknak a családoknak az élethelyzetét, amelyeket a Lapcom Média Alapítvány kuratóriuma kiválasztott a segítséget kérők közül. Karácsonyig számukra gyűjtünk adományokat. Az alapítvány számláján összegyűlt pénzt az ünnep előtt átadjuk a segítségre váróknak. Az akció információs telefonszáma: 30/336-7759.
A 41 éves, állami gondozottként nevelkedett Fogarasi Zita a közelmúltban veszítette el állását, 23 évig dolgozott egy szegedi húsipari cégnél, az volt az első és eddig egyetlen munkahelye. Egyedül, egy macska és négy degu (kicsi, egérszerű rágcsáló) társaságában él Vásárhelyen, egy Bajcsy-Zsilinszky utcai panelház 5. emeletén. Párkapcsolata a nemrég tönkrement.

Mivel állami gondozott volt, és jelenleg nincs senkije, a családra, a rokonok támogatására nem számíthat. Szeptembertől semmilyen bevétele, jövedelme nincs – munkanélküli segélyt januártól kap. 60–70 ezer forintnyi számlatartozása halmozódott fel, valamint van még 180 ezer forintos panelprogramhitele.

Fogarasi Zitának egy macskán és négy degun kívül senkije sincs – és munkáját is elveszítette. Fotó: DM/DV
Fogarasi Zitának egy macskán és négy degun kívül senkije sincs – és munkáját is elveszítette.
Fotó: DM/DV

A helyi önkormányzat kétheti „kajajeggyel" és fűtéstámogatással segítette, számíthat az egykori munkatársak szolidaritására: tőlük kap krumplit, tojást, cukrot, rizst, lisztet. Ha ezek az adományok nem lennének, élelmiszert sem tudna venni, tulajdonképpen éhezne. Nem sajnáltatja magát, folyamatosan keres munkát, dolgozni szeretne, jelenleg is 3 pályázatára (a Tescónál árufeltöltő, az SZTE-nél takarító és hivatalsegéd) vár választ. A támogatási összeget elsősorban hiteltörlesztésre, a számlatartozások kiegyenlítésére fordítaná.

Olvasóink írták

 • 2. tudor5 2011. december 11. 05:57
  „Eddig azt hittem hogy,rosszabb dolog már nem ér.Most tudom,hogy van még rosszabb is.Szeptembertől decemberig ez "csúcs".Az élet nagy tanító mester.Igazságtalanság volt és lesz is.Én is remélem hogy,sikerül talpra állnom.Kitartás mindig volt,ezután sem adom fel!!!”
 • 1. face 2011. december 05. 23:14
  „Szia Zita!
  Bízom benne,hogy megoldódik és jobbá válik az életed,ezután az elég nehéz 3 hónap után!
  Eddig se volt könnyű neked,tudom!Sok-sok erőt és kitartást kívánok neked ebben a rohadt kemény világban!
  Vigyázz magadra!!!
  üdv Logan Jr-nak!!! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyalogolnak, mert másra nem futja

Összeállításunkban bemutatjuk azoknak a családoknak az élethelyzetét, amelyeket a Lapcom Média Alapítvány kuratóriuma kiválasztott a segítséget kérők közül. Tovább olvasom