Délmagyar logó

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 21°C | 34°C Még több cikk.

Hátha könnyebbek lesznek a hétköznapok

Összeállításunkban bemutatjuk azoknak a családoknak az élethelyzetét, amelyeket a Lapcom Média Alapítvány kuratóriuma kiválasztott a segítséget kérők közül. Karácsonyig számukra gyűjtünk adományokat. Az alapítvány számláján összegyűlt pénzt az ünnep előtt átadjuk a segítségre váróknak. Az akció információs telefonszáma: 30/336-7759.
Három fiával lakik albérletben a csongrádi Győri Éva. Azért jelentkezett alapítványunk felhívására, mert abban bízik, így kissé könnyebbek lesznek számukra a hétköznapok. Anyagi segítségnek, de egy számítógépnek is nagyon örülnének. Ez utóbbi a tanulás miatt lenne fontos.

– Az albérletben másfél szobát használunk a fiúkkal, akik 20, 18 és 10 évesek. A berendezés nagy része a főbérlőé. Nem sok mindenünk van – mondta el a családanya. – Sajnos munkahelyem sincs, négyen 60 ezer forintból élünk havonta. A legnagyobb fiam naponta jár át Kecskemétre főiskolára, a buszbérlet drága, de még mindig olcsóbban jövünk ki, mint ha ott lakna. A tanuláshoz neki és a kisebbeknek is nagy szüksége lenne egy jó minőségű számítógépre vagy egy laptopra. Sajnos a tévénk is tönkrement, hiányoznak a jó műsorok. Élelmiszernek, ruháknak és játékoknak is nagyon örülnénk.

– Bízom abban, hogy előbb-utóbb elfogadják az önkormányzatnál a lakásigénylésemet, és akkor majd szükségünk lenne használható tárgyakra, amelyekkel berendezhetnénk.


Győri Éva legkisebb fiával, Misikével. Fotó: Králik Emese
Győri Éva legkisebb fiával, Misikével. Fotó: Králik Emese

Minden segítség elkel

A naponta közölt családtörténetek mellett látják alapítványunk emblémáját, benne a számlaszámmal; sárga csekket tettünk november 19-én megjelent lapszámunkba; ha elveszett, ügyfélszolgálatainkon pótolható. Már többen jelentkeztek, hogy pénzt nem tudnak adni, de természetbeni juttatással segítenének a rászorulókon: bár elsősorban pénzt gyűjtünk a 20 családnak, aki az alapitvany@delmagyar.hu címen, vagy az információs telefonon fölajánl bármilyen segítséget, megszervezzük a célba juttatását.

Olvasóink írták

 • 3. KamuNeni 2011. november 28. 13:01
  „Nem a jo musorokkal van ott a baj miumiu. Hanem ahogy az agy mukodik. Ezeknek nincs semmijuk es kivanjak hogy barcsak legalabb annyi lenne hogy a tv-t nezhessek. Ha nincs semmid, mondjuk bortonbe vagy. -megvan ott mindened, kaja, meleg, agyad van, agynemu, tarsasag, tv. Csak epp egy kutyat szeretnel megsimogatni. Az meg nincs. Nem is lessz meg evekig. Ahhoz mit szolsz? Mennyire szeretnel egy kutyat megsimogatni, vagy jo babgulyast megenni? Igy mukodik az agy a kilatastalansagba a remenytelensegbe.

  Ha az ember le van csuszva akkor almodozik. Biztos nem a tv a legfontosabb amit akarnak, de jo volna, mert egy kicsit felvidamitana a buskomor napjaikat. Elfeledtetne a kilatastalansagot.”
 • 2. miumiu 2011. november 27. 11:47
  „Kedves anyuka, ne a "jó műsorokat" hiányolja.OLVASSON, magának is, meg a kisgyereknek is!”
 • 1. papika56 2011. november 26. 12:10
  „Három gyereket vállalni --albérletbe --nagyfokú felelőtlenség! Korábban hol laktak ? Hol az apa ? Mit csinált ez a jó asszony korábbi életében ?? min. 45 éves lehet?, dolgozott valamit ??
  Miért nem költöznek oda ahol a nagy fiú tanul ? megspórolhatnák a bérlet árát, mindegy ,hogy melyik városban élnek ha úgy sem köti oda őket a munkahely. Kecskeméten esetleg még találna is munkát.
  De nem akarom osztani az észt ..
  Sajnos nem csak 20 család él nehéz körülmények között--ha nem min. 2 millió !!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kidőlhet Pappék fürdőszobafala

Összeállításunkban bemutatjuk azoknak a családoknak az élethelyzetét, amelyeket a Lapcom Média Alapítvány kuratóriuma kiválasztott a segítséget kérők közül. Tovább olvasom