Délmagyar logó

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 1°C | 6°C Még több cikk.

Idén is 48 család karácsonyát tesszük szebbé

Csongrád megye - Olvasóink a Lapcom Média Alapítvány által kiválasztott 24 család számára küldhetnek adományokat.
A Lapcom Média Alapítvány immár negyedik éve szervez karácsonyi jótékonysági akciót, amelyben rászoruló Csongrád megyeieket támoga-
tunk. Tavaly decemberben 24 családon segítettek lapunk olvasói: jóakarat-forintjaikból összesen 3 millió 346 ezer 773 gyűlt össze. Ennek köszönhetően legalább 100-100 ezer forint készpénzt, ezen felül pedig rengeteg ajándékot és élelmiszert juttattunk el azoknak, akikre az adományozók nélkül sokkal szürkébb karácsony várt volna. További 24 családot a szegedi Rotary clubok támogattak élelmiszerrel, műszaki cikkekkel, tüzelővel.

Idén is 48 család karácsonyát szeretnénk szebbé tenni a Szent-Györgyi Albert Rotary Clubbal, valamint az Rotary Club Szeged Dómmal közösen. Olvasóink a Lapcom Média Alapítvány által kiválasztott 24 család számára küldhetnek adományokat. Az így befolyó összeget teljes egészében átadjuk nekik. Az adományozáshoz csekket is mellékelünk november 19-i lapszámunkban.

A rászoruló családok, illetve az őket ajánlók jelentkezését mától kezdve már várjuk. A támogatás feltétele, hogy névvel, arccal vállalják nehéz helyzetüket, hiszen december elsejétől mindennap bemutatjuk őket lapunkban. Rövid történeteket várunk arról, hogyan élnek, illetve mire lenne a legnagyobb szükségük. A pályázatokat telefonos elérhetőség és lakcím megjelölésével várjuk e-mailben az alapitvany@delmagyar.hu címre vagy postai úton: Lapcom Média Alapítvány, 6729 Szeged, Szabadkai út 20. A jelentkezések leadhatók online felületünkön is, a Lapcom Média Alapítvány logója alatti jelentkezési fülre kattintva. Az előző években támogatást kapott családokat idén már nem áll módunkban segíteni.

A kuratóriumunk által kiválasztott rászorulók a Klauzál téren, a Délmagyarország–Rotary Adventen vehetik majd át ajándékukat. A rendezvényt idén is a város karácsonyfájával szemben felállított színpadon tartjuk december 1. és 24. között. Mindennap 17 órától egy-egy szegedi iskola vagy óvoda ad műsort, és vendégünk lesz a téren egy-egy Csongrád megyei kötődésű híres ember is: sportolókat, színészeket, énekeseket, közéleti szereplőket hívtunk meg. Huszonnégy napon keresztül itt működtetjük majd szeretetkuckónkat is, ahová plüssfigurákat, játékokat és könyveket várunk. Az összegyűlt adományokat minden héten más alapítvány kapja. A Rotary faházában forralt bort és teát kínálnak majd, a Rotaract és Interact aktivistái pedig ruhákat gyűjtenek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Licitálás: az utolsó nap

A hét sportfelszerelésre összesen 280 ezer forintnyi ajánlat érkezett csütörtökig a szegedi rákos kisfiút, Deák Tomit segítő akciónkban. Tovább olvasom