Délmagyar logó

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 6°C | 9°C Még több cikk.

Indul karácsonyi jótékonysági akciónk - még várjuk a rászorulók jelentkezését

Szeged - 275 ezer forintot gyűjtöttek korábbi munkahelyén, az ATIKÖVIZIG-nél a súlyos vonatbalesetet szenvedett Révész Attilának, így a lapunk alapítványához befolyt 930 ezer forint után ismét jelentős összeget adhatunk át a családnak. Hétvégén indul karácsonyi jótékonysági akciónk, a Rotary Klubbal összefogva 48 család ünnepét tesszük szebbé.
– Meglepődtem és örülök, hogy párom korábbi cége, az ATIKÖVIZIG is gyűjtést rendezett Attila javára. Lesz helye a pénznek, például az egyik végleges művégtagra költhetjük. Nagyon hálásak vagyunk, amikor meghallottam, majdnem elsírtam magam! – mondta Révészné Székely Cintia (19), a közelmúltban súlyos vonatbalesetet szenvedett Révész Attila (20) felesége. Attila munkahelyén 275 ezer forintot és 2000 forint értékű Erzsébet-utalványt adtak össze.

Kozák Péter vezérigazgató – aki az összeget R. Tóth Gábor főszerkesztőnek adta át, lapunk pedig eljuttatja a családhoz – elmondta: megrázta a baleset híre az igazgatóság dolgozóit, azonnal elhatározták, segítenek. Mint emlékezetes, a Lapcom Média Alapítványon keresztül lapunk is gyűjtést indított Attilának és családjának, olvasóinknak köszönhetően a közelmúltban 930 ezer 325 forintot utalhattunk át a számlájukra.

– Attilát másfél hete véglegesen hazaengedték, és ekkor kaptunk a vásárhelyi önkormányzattól egy szociális bérlakást – újságolta Cintia. Már berendezkedtek, de ahhoz, hogy a férjének is kényelmes legyen, kicsit át kell alakítani. Az ajtókat kiszélesítik, rámpákat készíttetnek a kerekes széknek, a pénzből erre költenek, valamint vásároltak Attilának egy számítógépet, hogy könnyebben találjon munkát, illetve dolgozhasson.

– A körülményekhez képest jól vagyok, sokkal jobban, mint a kórházban! Itthon lehetek Cintiával és Titanillával. Csütörtökön megyek felülvizsgálatra, a rehabilitációm pedig nem Budapesten, hanem Makón lesz, még nem tudom, mikor, várjuk a telefonhívást – mondta el Révész Attila.

Még várjuk a rászorulók jelentkezését

Egy hete kezdtük el építeni a Jóakarat hídját. Immár harmadik alkalommal indítottuk útjára karácsonyi jótékonysági akciónkat, amelyben Csongrád megyei rászorulók ünnepét szeretnénk egy kicsit szebbé tenni. Idén minden eddiginél több családon tudunk segíteni, hiszen összefogtunk a Szent-Györgyi Albert Rotary Klubbal. Ők is és mi is 24-24 családon tudunk segíteni: december 1 és 24 között így összesen 48 család kaphatja meg azt, amire a legnagyobb szüksége van. A rászorulók pályázatait telefonos elérhetőség és lakcím megjelölésével várjuk e-mailben az alapitvany@delmagyar.hu címre vagy postai úton: Lapcom Média Alapítvány, 6729 Szeged, Szabadkai út 20. A jelentkezések leadhatók online felületünkön is, a Lapcom Média Alapítvány logója alatti jelentkezési fülre kattintva. A támogatottakról kuratóriumunk dönt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy hét múlva indul karácsonyi akciónk

Egy hét múlva kezdjük bemutatni azokat a Csongrád megyei családokat, amelyeket idei karácsonyi akciónkban támogatunk. Tovább olvasom