Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Kidőlhet Pappék fürdőszobafala

Hódmezővásárhely - Összeállításunkban bemutatjuk azoknak a családoknak az élethelyzetét, amelyeket a Lapcom Média Alapítvány kuratóriuma kiválasztott a segítséget kérők közül. Karácsonyig számukra gyűjtünk adományokat. Az alapítvány számláján összegyűlt pénzt az ünnep előtt átadjuk a segítségre váróknak. Az akció információs telefonszáma: 30/336-7759.
Lyuk, repedező fal, málló vakolat, csupasz vályog – így néz ki jelenleg a négygyermekes Pappék fürdőszobája Vásárhelyen. Néhány éve főként hitelből vásárolták parasztházukat, amelynek első részében Tímea, a feleség nagymamája lakik. A fiatalasszony jelenleg a 3 éves Abigéllel van otthon.

A család nem anyagi segítséget kér, bár – mint azt Tímea megjegyezte – 100 ezer forint számlatartozásuk van. Az mondta, a legszebb karácsonyi ajándékuk az lenne, ha még a mínuszok beállta előtt rendbe tehetnék a fürdőszobafalat, amelyet szinte csak a csempesor tart. Kimaradt építőanyagban, szakember segítségében reménykednek. A vásárhelyi családnak 2 szobája van. A konyhában nem tudnak fűteni. A vizes falak miatt tönkrement bútoraikat jobb híján eltüzelték. Gondjaikat tetézi, hogy 11 éves kisfiuk, Bendegúz súlyos asztmás, ezért fontos lenne számára a száraz, pormentes otthoni környezet.

Tímea kislányával, Abigéllel a fürdőszobafalukat mutatja. Fotó: DM/DV
Tímea kislányával, Abigéllel a fürdőszobafalukat mutatja.
Fotó: DM/DV

Olvasóink írták

  • 4. cleanx 2011. november 28. 11:12
    „Mindig leszedik ,ha valaki megemlíti, pedig az utcáról is látható az építkezés...”
  • 3. nanemaaa 2011. november 28. 10:32
    „Ha Tímea "a feleség" akkor ott valahol a háttérben kell lennie egy férjnek is. Fel kellene zavarni a tetőre, hogy igazítsa meg a cserepeket, mert mint Tímea asszony is mutatja a képen, a tető beázik. Szerintem az a fél vödör malter helyett tüzelő jobban elkelne a családnak, mivel fűtés hiányában nem csak a bútorok, de a ház is tönkre fog menni.”
  • 2. bubuska73 2011. november 26. 11:27
    „3. cleanx
    Nekem is ez jutott eszembe! :)”
  • 1. papika56 2011. november 25. 11:53
    „Név és számlaszámot kérünk !!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napi három zsíros kenyér

Összeállításunkban bemutatjuk azoknak a családoknak az élethelyzetét, amelyeket a Lapcom Média Alapítvány kuratóriuma kiválasztott a segítséget kérők közül. Tovább olvasom