Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 08. 29. szombat - Beatrix, Erna

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Lapcom Alapítvány - Délmagyarország > Kocsisék a rák és a hideg ellen küzdenek

Kocsisék a rák és a hideg ellen küzdenek

Mórahalom - Mórahalmi tanyájukon csak a kertben van illemhely Kocsiséknál. A jóakarat hídja sorozatunkban egy beteg házaspárt mutatunk be, akiknél sok minden hiányzik, de legfőképp egy rendes fürdőszoba.

Horváth Attila - Délmagyarország napilap - 2012.12.05. 08:31
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
– Gyere papa pityerére – mondja Kocsis Savanya Imréné Toldi Éva férjének mórahalmi tanyájukon. Az idős házaspárt arra kértük, mutassák meg, mekkora távolságra van kerti illemhelyük a lakóépülettől. Az erdélyi asszony kifejezése olyasmit jelent, hogy azon nyomban, egyenesen.
A legnagyobb szükségük ugyanis egy rendes fürdőszobára lenne. Lábasban melegítik a vizet, nincs vécé, csak egy rozoga kád a fürdőszobában. Így marad a kert, az illemhely azonban 50 méterre épült a bejárati ajtótól. – Gyakran a hidegben, hóban, sárban kell kibotorkálnunk, ami iszonyúan nehéz, betegek és lassúak vagyunk – meséli Éva.

Gyógyszerekre  szinte minden pénzük elmegy, de egy új fürdőszoba kellene Kocsiséknak. Fotó: Schmidt Andrea
Gyógyszerekre szinte minden pénzük elmegy, de egy új fürdőszoba kellene Kocsiséknak. Fotó: Schmidt Andrea


Várjuk a felajánlásokat

A Lapcom Média Alapítvány várja a jóakarat forintjait. Felajánlásaikat átutalhatják a 12096705-01312657-00200005-ös számlaszámra, valamint befizethetik a november 17-i lapban, illetve ügyfélszolgálatainkon megtalálható sárga postai csekken. Az adományokat karácsony előtt adjuk át a rászorulóknak. Akinek kérdése vagy más jellegű felajánlása van, a 30/830-6468-as telefonszámon jelentkezhet. Felhívjuk tisztelt olvasóink figyelmét: a lapban található csekken kizárólag a Lapcom Média Alapítványnak szánt felajánlásaikat várjuk, az előfizetési díjakat az eddig megszokott formában lehet befizetni.

Az asszonynál néhány éve mellrákot állapítottak meg, több kemoterápiás kezelésen is átesett. Azóta lett fázós, előtte nem zavarta annyira a kinti csípős idő. Kocsis Imre pedig cukorbeteg, szívműtéte is volt. Gyógyszerekre és rezsire megy el szinte az egész kevéske jövedelmük, a gázt évekkel ezelőtt kikötötték. Mindössze két vaskályhában ég a tűz, az áramot az új rendszernek köszönhetően előre fizetik. Amennyi pénzt adnak, annyit. Mikor mennyi jut erre a „luxusra". Velük él két gyermekük: 19 éves fiuk egyetemista, 14 éves lányuk még általános iskolás. Mindketten asztmával küzdenek. Őket sem tudják úgy támogatni, ahogy szeretnék.

– Az első házasságomban született lányom segít minket, de ő sem tud mindig. Ő is két gyermeket nevel, alacsony fizetésből – meséli az férfi. Lapunkat is a lány kereste meg, karácsonyi ajándéknak szánná olvasóink segítségét édesapjáék számára.

– Nem vágyunk sokra és új dolgokra. Tudjuk, nagyon sok ember kér segítséget, ha nem sikerül, megköszönjük azt is, hogy elolvasták a levelet.

Örökbe adnának. A Kocsis család a rendkívül nehéz körülmények ellenére macskákat és kutyákat is nevel. Hogy az állatoknak jobb legyen, szívesen örökbe adnák őket.

* * *

Minden forintot megkapnak a rászorulók

A Lapcom Média Alapítványnak nincs működési költsége. Kollégáink társadalmi munkában végzik az ezzel kapcsolatos feladatokat, így a számlánkra érkező adományokat teljes egészében átadjuk a támogatott családoknak.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

12 következő >> végére >>> 12 hozzászólás
Moderálásra küldöm 12. ismi 2012.12.11. 16:33

Nem mindig volt ez így náluk. Amikor jól futott a szekerük, nem foglalkoztak senkivel. Több munkahely, több ház, egyebek. Annak hogy idejutottak, oka van. Lehetett volna fürdőszobás ház, volt is. Akkor kellett volna gondolni, hogy mennyi is az 50 méter... És ezt nem másokkal szemben tartani!!!

Moderálásra küldöm 11. info 2012.12.06. 20:58

Egyébként is, aki még nem volt ebben a betegségben ne osztogasson tanácsot! Csak kalácsot! -ha az nincs akkor CSÖND!

Moderálásra küldöm 10. info 2012.12.06. 20:53

8. Qllancs 2012.12.06. 11:34-olyan vagy mint a véleményed! A culevit nem gyógyszer nem írható fel! Mondhatom tájékozott vagy!!

nem gyógyszer! nem írható fel!

Moderálásra küldöm 9. zsuzsmo 2012.12.06. 14:06

6. mgabca 2012.12.05. 23:03
http://www.culevit.hu/

Igenis van gyógyszer!

Nagyapám ezt (is) szedte, de sajnos nem mentette meg.....

Moderálásra küldöm 8. Qllancs 2012.12.06. 11:34

T. 7. van közgyógyellátás..ami gyógyszertámogatás. O ft kell fizetni a gyógyszerkért !
Mórahalom..egy gazdag település ! Ott az emberek jobb létben élnek, menjenek ki a tanyára és segítsenek ennek a családnak. Erdélyből jött ? ..minek ?? ott jobban élnek az emberek, és összetartanak ! nem úgy mint itt.
A 19 éves fiú--1 évet halasszon --és menjen el dolgozni , és a telepőlés 1 vállalkozója segítségével a fiú is kitud 1 tusolót + wc t alakítani .
Ott Mórahalmi önkorm. meg a Népjóléti Int. meg a jólmenő vállalkozók ...képviselők segíthetnek.

Moderálásra küldöm 7. info 2012.12.06. 06:55

6. mgabca 2012.12.05. 23:03 -menjél már be a gyógyszertárba! mennyit kell érte fizetni, hogy élhető életed legyen!!!
Biztos jó fizetésed van!

Moderálásra küldöm 6. mgabca 2012.12.05. 23:03

http://www.culevit.hu/

Igenis van gyógyszer!

Moderálásra küldöm 5. THK 2012.12.05. 19:51

"19 éves fiuk egyetemista, 14 éves lányuk még általános iskolás" - és ahogy állnak a dolgok, a megfizethetetlen tandíj miatt a lánynak már esélye sem lesz a továbbtanulásra :(
Ez az igazi katasztrófa: a hasonló családokból a gyereknek sem lesz lehetősége jobb életre - 90 éve József Attila még bejuthatott az egyetemre, ma már nem lenne rá módja...

Moderálásra küldöm 4. agi50 2012.12.05. 18:49

A tanyavilágban körülbelül igy élnek az emberek!?! Persze ez nem von le a rászorultságukból, megérdemelnék a segitséget.

Moderálásra küldöm 3. queenmargareth1 2012.12.05. 17:48

ott a hátuk mögött a csórók konyhaszekrénye...
1. Ebgondolat 2012.12.05. 16:53 na, tudod mit! járkál csak ki éjszakánként -10 fokban wc-re!és egy nőnek így is úgyis ülnie kell!
Én így nőttem fel, de én egészséges vagyok!Miért ne érdemelnének egy kis "luxust" meg?
Igaz, hogy nálunk APUKÁM készített fürdőszobát, ásta az emésztőt egyedül!
rohadt nagy szegénységben éltünk, de én komolyan mondom akkor jobb volt.
Szerintem, ha csak segítő kézi munkát kapnának, már rengeteget jelentene nekik.
Néha, úgy gondolom nagyon kellene minden ilyen nagyszájúnak legalább egy hónapig télen élni egy elszigetelt tanyán komfort nélkül!


12 hozzászólás12 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...