Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

Krisztián levágta a kezét, Szilvi daganattal küzd

Hódmezővásárhely - Anyagilag és lelkileg is padlóra került az elmúlt években a vásárhelyi Bodor család. Az édesapa, Krisztián hidegburkolóként dolgozott addig, amíg munka közben flexszel levágta az egyik kezét. Párjánál, Szilviánál daganatos betegséget diagnosztizáltak – kemoterápia, sugárkezelés, jövőre műtik. Három gyereket nevelnek havi 70 ezer forintból.
– Egyik csapás a másik után jött az elmúlt három évben. Nagyon bízom abban, hogy ennyi rossz után végre jó következik – jegyezte meg a vásárhelyi Bodor Krisztián. A 38 éves édesapa és párja, Szilvia három gyereket nevel, a 16 hónapos Vivient, a 15 éves Krisztiánt és a 18 éves
Biankát. A családfő hidegburkolóként dolgozott addig, amíg baleset érte.

– Munka közben levágtam flexszel az egyik kézfejemet. Többórás műtéten sikerült visszavarrniuk az orvosoknak, sajnos azonban már nem úgy használom, mint korábban. Alkalmanként tudok munkát vállalni. Időközben megszületett Vivien, majd Szilvi beteg lett, így most én vagyok gyesen a kicsivel, ami havonta 25 ezer forint. Ebből és a három gyerek után járó családi pótlékból élünk, összesen havonta 70 ezer forintból – magyarázta az édesapa. Párja, Szilvi rosszindulatú daganattal küzd.

Még nincs túl a nehéz időszakon a vásárhelyi Bodor család. Fotó: Schmidt Andrea
Még nincs túl a nehéz időszakon a vásárhelyi Bodor család. Fotó: Schmidt Andrea

– Anyagilag és lelkileg is felemésztett bennünket a betegség. Senkinek nem kívánom az utóbbi időszakot. Kemoterápiára és sugárkezelésre jártam. Fogytam, annyira legyengültem, hogy felkelni sem tudtam. Krisztián ápolt, miközben gondoskodott a gyerekekről is. Először Szegeden, majd Budapesten kezeltek. Az utazgatás és a gyógyszerek is sok pénzbe kerültek. A család próbál segíteni, de az ő lehetőségeik is végesek. Teljesen padlóra kerültünk. A számláinkat hónapok óta már csak tologatjuk, nincs miből kifizetni. Karácsony? Már tavaly is alig tudtunk fenyőfát vásárolni, az idén sem biztos, hogy lesz. Az ajándékokról nem is beszélve. A gyerekeket is megviselte az elmúlt időszak. Krisztián és Bianka próbál segíteni, Vivien persze még nem érti, mi történik. Ők adnak erőt a betegség leküzdéséhez. Nincs más választásom, meg kell gyógyulnom – mondta Szilvia, akire jövőre még műtét is vár.

Adományok átadása: szombat

Bodor Krisztián és családja ma délután veszi át a Lapcom Média Alapítvány támogatását ugyanott. A Délmagyarország–Rotary Adventen rajtuk kívül Feil Ferenc és családja vehet még át mosógépet és élelmiszert, amelyet a Karchel Store Vitay képviselője ad át. A 17 órakor kezdődő ünnepségen fellép a Rókus II. Számú Általános Iskola.

* * *

Nagy Viktor és Kanyó Dénes karácsonyi üzenete

A Délmagyarország–Rotary Advent sztárvendége a mai napon a világbajnok vízilabdás, az A-Híd Szeged kapusa, Nagy Viktor lesz. Holnap a búvárúszó-világbajnok és világcsúcstartó Kanyó Dénes érkezik a Klauzál térre. – Feleségemmel és gyermekeimmel várjuk az ünnepeket, egy kemény éven vagyok túl, így jó lesz kicsit megpihenni, együtt lenni, csak a szépre és a jóra gondolni. Nem könnyű megoldani, hogy mindenhol ott legyünk, komoly kihívás az ünnepekkor a logisztika, hogy eljussunk mindenhova. Amióta édesapa lettem, azóta egészen más a hangulata karácsonynak – nyilatkozta a barcelonai vb legjobb kapusa, Nagy Viktor.

– Számomra a legfontosabb, hogy együtt legyen a család. Egyéni ajándékokat készítünk és adjuk át egymásnak. A szeretet ünnepe akkor vált igazán fontossá számomra, amikor megismertem a párom. Egészen más így eltölteni a karácsonyt, nem tagadom, hogy most nagyon várom – mondta Kanyó Dénes.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átvette az Ohát család a Lapcom Média Alapítvány támogatását

Az Ohát család péntek délután vette át a Lapcom Média Alapítvány támogatását a Klauzál téren. Tovább olvasom