Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Lelki terror miatt menekült el a férjétől

Szeged - Anyaotthonban él 11 éves lányával Erdészné Túri Edina – lelki terror miatt menekült el a férjétől. A 10 csípőműtétje miatt leszázalékolt asszony négy órában csomagol, emellett esti iskolába jár, hogy boldogulni tudjon. Mégis kilátástalan helyzetben várja a karácsonyt: 50 ezer forintot kapott decemberre, amiből alig a fele marad meg, hogy boldoguljanak egy hónapig.
Huszonnégy évnyi házasságot hátrahagyva áprilisban anyaotthonba költözött 11 éves lányával Erdészné Túri Edina. Megelégelte a lelki terrort, amiben a férje tartotta.

– Neki lett volna hova mennie, de nem volt hajlandó. Így mi költöztünk – vázolta a helyzetet a 45 éves nő. Azt mondja, próbál új életet kezdeni, de a múltja visszahúzza.

Várjuk olvasóink adományait

A Lapcom Média Alapítvány idén 24 családot támogat. A lapunkban bemutatott családok számára várjuk felajánlásaikat, hogy szebbé tehessük karácsonyukat. A jóakarat forintjait átutalhatják a 12096705-01312657- 00200005-ös számlaszámra, vagy befizethetik a november 19-i lapban található, illetve ügyfélszolgálatainkon és a Klauzál téri rendezvényen is kérhető sárga postai csekken. Akinek kérdése vagy más jellegű felajánlása van, a 30/422-1747-es telefonszámon jelentkezhet. Felhívjuk olvasóink figyelmét: az adományozó csekken kizárólag a Lapcom Média Alapítványnak szánt felajánlásaikat várjuk, az előfizetési díjakat az eddig megszokott formában lehet befizetni. A Lapcom Média Alapítványnak nincs működési költsége. Kollégáink társadalmi munkában végzik az ezzel kapcsolatos feladatokat, így a számlánkra érkező adományokat teljes egészében átadjuk a támogatott családoknak.
http://www.delmagyar.hu/alapitvany/– Egy régi adósság miatt a jövedelmem 33 százalékát letiltják. Négy órában dolgozok csomagolóként – mivel 10 csípőműtét után le vagyok százalékolva, ennél többet nem is tudok vállalni. Decemberben alig több mint tízezer forintot kaptam kézhez. A nyugdíjammal és a családi pótlékkal együtt is kevesebb mint ötvenezer forint jutott erre a hónapra, amiből az otthonnak is ki kell fizetni az ellátási díjat, és bérletet kell venni.

Dolgozik, tanul, mégis kilátástalan helyzetben van. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Az asszony még egy esti tagozatos gimnáziumba is beiratkozott, hátha könnyebben boldogul majd. Szeretne ugyanis kijutni az otthonból, és a fiait is támogatni. – Jelenleg csak a semmiért dolgozok: még a megélhetésre sem marad belőle, nemhogy tartaléknak, hogy akár csak egy albérletet is be tudjak vállalni – panaszolta.

 Játékokat, könyveket gyűjtünk

A Klauzál téren felállított Délmagyarország-szeretetkuckóban ezen a héten a szegedi Családok és Gyermekek Átmeneti Otthona számára gyűjtünk plüssállatokat, játékokat és könyveket. A Déli Apró szintén az itt élőknek szeretne segíteni, szombatig a Szilágyi utcai irodájukban is gyűjtenek játékokat, tartós élelmiszert és ruhákat. A Rotary Club faházában ruhaadományokat várnak, valamint itt lehet leadni kupon ellenében a használt, de tiszta és még jó állapotú zoknikat is.

Hetente kétszer csak este 9-re ér haza kislányához, aki figyelem- és viselkedészavaros, ezért a tanulásban is segíteni kellene őt. Csakhogy külön tanárt az anyuka ennyi pénzből nem tud fizetni. Edinának arra sincs pénze, hogy a fogait megcsináltassa. Mégsem maga miatt kért segítséget.

– A kislányom mellett van két nagykorú fiam is, akiket nem tudtam az otthonba magammal hozni, így a mai napig az apjukkal laknak. Nekik ugyanúgy szeretnék szép karácsonyt szerezni, mint Biankának, de ez a jelenlegi helyzetemben kilátástalannak tűnik. Még az osztálykirándulásra sem mehetett el a kislány, mert nem tudtam kifizetni. Megígértem neki, hogy ha munkába állok, elviszem a Tropicariumba. De sajnos ebből a pénzből, ami a levonások után marad, nem voltam képes kigazdálkodni a pesti utat. A karácsonyt sem tudom, hogy miből finanszírozom majd. Csak bízom abban, hogy néha történhetnek még csodák.

Vasárnap 18 órától Bereczki Zoltánlesz a Délmagyarország–Rotary Advent vendége, aki szegedi koncertje után jön ki hozzánk a Klauzál térre.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hevér Gábor is csatlakozott jótékonysági akciónkhoz

Szombat délután 5 órakor újra kinyílt adventi naptárunk egy ablaka és ismét két rászoruló családnak… Tovább olvasom