Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Már nem lyukas Pappék fürdőszobafala

Hódmezővásárhely - A Lapcom Média Alapítvány segítségével, egy építkezési vállalkozónak köszönhetően megújult a vásárhelyi négygyermekes Papp család fürdőszobájának lyukas, málló vakolatú fala. Az édesanya, Tímea azt mondta: az önzetlen segítség megváltoztatta a gondolkodását, optimista lett.
Eltűnt a lyuk, újrafalazták a vásárhelyi Pappék fürdőszobáját. A négygyermekes család még novemberben jelentkezett a működését éppen akkor megkezdett Lapcom Média Alapítványnál, amelynek első, karácsony előtti akciójában – A jóakarat hídja, olvasótól olvasóig – vettek részt. A nehéz anyagi körülmények között élő Pappék még a tél beállta előtt rendbe szerették volna tenni a málló vakolatú fürdőszobafalat, amelyet szinte csak a csempesor tartott, de nem volt rá pénzük. Karácsonyra megkapták alapítványunk 100 ezer forintos támogatását, és egy vásárhelyi vállalkozó, Cseri András a fürdőszobafalukat is felújította.

– Jó néhány kört futottam, próbáltam segítséget kérni, hiába – idézte fel Pappné Deák Tímea. – Az utolsó szalmaszál az újság volt. Őszintén? Nem gondoltam, hogy segítenek rajtunk. András eljött, megnézte, 4 nappal később eltűnt a rogyadozó fal – foglalta össze az édesanya, aki azt mondta: az önzetlen segítség megváltoztatta a gondolkodását. Eddig szinte csak a küzdelemről szólt az életük, most már optimistábban látja a helyzetüket. Igaz, az alapítványunktól kapott 100 ezer forint jó részét már felemésztette a hitel- és számlatartozás, de ajándékra is futotta belőle a gyerekeknek – tette hozzá az asszony.

Cseri András 4 nap alatt építette újjá Tímeáék házának falát. a szerző felvétele
Cseri András 4 nap alatt építette újjá Tímeáék házának falát. 
A szerző felvétele

Nem a fürdőszobafal építése volt az első jótékony akciója Cseri Andrásnak. A 34 éves építkezési vállalkozó évek óta hozzájárul beteg gyermekek gyógyításához. Azt vallja: nem csak gyűjtögetni, felhalmozni kell. Ha megtehetjük, akkor valamennyit önzetlenül vissza is kell adni.

Olvasóink írták

 • 5. Ferrer 2012. január 24. 14:42
  „Már az én ablakom se ázik be, legyen már cikk ez is.”
 • 4. radic 2012. január 16. 19:22
  „Öröm ilyet olvasni manapság. Elismerésem!”
 • 3. KamuNeni 2012. január 13. 21:23
  „Gratulalok Cseri urnak es az ujsagnak hogy osszehoztak es segitettek oket.”
 • 2. sebajtóbiás 2012. január 11. 14:02
  „Jó, hogy vannak ilyen fiatalok is. Gratulálok.”
 • 1. elkamanyi 2012. január 10. 08:33
  „Le a kalappal az ilyen önzetlen fiatalok előtt. Adjon nekik és az őket felnevelőknek a sors erőt, egészséget.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden lépésért megdolgozik Peti

Megváltozik az ember értékrendje, mellette minden más – mondta 7 éves kisfiáról, Petiről Csomor Zsuzsa. Tovább olvasom