Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Megépült a jóakarat hídja - 22 családon segítettek olvasóink

Csongrád megye. Péntek délutánig 2 millió 698 ezer 153 forintot utaltak át olvasóink a Lapcom Média Alapítvány számlájára. A nagylelkű adományoknak köszönhetően teljesítettük a feladatot, amelyet egy hónapja, november 24-én tűztünk ki magunk elé: olvasóink segítségével szebbé tettük a rászoruló családok karácsonyát.
Az eredetileg meghirdetett 20 helyett 22 családnál kopogtathattunk. 100 ezer forint készpénzt, tűzifát és rengeteg ajándékot juttattunk el azoknak, akikre az adományozók nélkül sokkal szürkébb karácsony várt volna.

Jóakarat hídja

Pontosan tudjuk: valódi önzetlenség, együttérzés, erős segítő vágy szükségeltetik ahhoz, hogy a manapság mindenkinek kevesebből másoknak juttassunk. Köszönjük, hogy nagyon sokan megtették. Olvasóink mellett adakozott például a Szeged–csanádi Egyházmegye, Bohács Zsolt, Botka László, Nógrádi Zoltán országgyűlési képviselők. Még egy-egy hiányzó szemüveggel is tudtunk segíteni, az akcióhoz csatlakozó optikai szaküzletek révén. Itt mutatjuk be olvasóinknak, kiknek és hogyan segítettünk. A Jóakarat hídja pedig – ahogy idén is – év közben is tovább épül majd, az alapítvány továbbra is legfőbb céljának tekinti, hogy segítsen a rászorulóknak.

A Lapcom Média Alapítvány a tavalyi karácsony után idén is vállalkozott arra, hogy megépítse a Jóakarat hídját olvasó és olvasó között. Apró elemekből állt össze az építmény: a legtöbb befizetéssel 2-3 ezer forint érkezett az alapítvány számlájára. Jó néhányan hívták azzal szerkesztőségünket: pénzt egyszerűen nem tudnak adni, de annyira meghatotta őket valamelyik bemutatott család története, hogy mindenképp segíteni akarnak. Ruhával, játékkal, babakocsival, horgászbottal – amire szükség van. Barkos Bea képzőművész két alkotását ajánlotta fel árverésre, és ugyancsak jótékonysági céllal értékesíthette az alapítvány Vajda Attila olimpiai bajnok kenusunk Athénban használt evezőjét.

November 24-én hirdettük meg lapunkban és internetes oldalunkon az akciót: megírtuk, hogy a segítséget kérők közül a kuratórium választ, és az ünnep előtt szeretnénk átadni a családoknak az életükön könnyítő, a karácsonyt megszépítő adományokat – és sárga csekket tettünk az újságba.

Elkezdtük közölni a rászorulók történeteit. Naponta ismerkedhettek meg olvasóink a jobbára önhibájukon kívül nehéz helyzetbe került emberekkel, akiknek sorsában – napra nap – fölfedezhették a megdöbbentő azonosságot: a szegénységgel mintha együtt járna az egyéb szerencsétlenség, a betegség, a váratlan családi tragédia, a munkahelyvesztés, a segítők fájó hiánya, a család szétesése, elképesztő és elképzelhetetlen csapások sorozata...

Lezártuk árverésünket, amelyeket a Lapcom Média Alapítvány támogatottjainak megsegítésére indítottunk. Vajda Attila olimpiai bajnok kenusunk dedikált evezője, amellyel bronzérmes lett az athéni olimpián, 50 ezer forintért, Barkos Bea képzőművész két tűzzománc alkotása pedig 10-10 ezer forintért kelt el. Az evezőt Bohács Zsolt országgyűlési képviselő vásárolta meg, a két kép pedig az ATI-VIZIG két nyugdíjba vonuló dolgozójának tulajdonába került.


Ferenczi Orsolya és két gyermeke, akiket apjuk egy családi veszekedés után utcára tett, rengeteg adományt kapott alapítványunk 100 ezer forintos támogatása mellé. Ruhákat, fenyőfát, ingyenlakást és ügyvédi támogatást, hogy jogi ügyeik intézése se kerüljön nekik pénzbe. A szánkózódombon egy család felismerte őket, és 20 percen belül egy vadonatúj szánkóval lepték meg a családot, hogy ne nejlonzacskón csúszkáljanak a gyerekek.


Pintér Katalin fiának a Mikszáth Kálmán utcai optikában ingyen készítettek szemüveget. Olvasóinknak köszönhetően Bálint megkapta a vágyott horgászfelszerelést is, Kincső pedig babakocsit. Emellett ruhát, húst, élelmiszert, édességet, étkezési utalványt és egy fenyőt is kaptak alapítványunk támogatása mellé, hogy boldog karácsonyuk lehessen.


A klárafalvi Dinka család számára szomorúan közeledtek az ünnepek: a végstádiumban lévő rákbeteg családfő ismét kemoterápiás kezelést kap. Róluk megjelent cikkünk után azonban tapasztalhatták, hogy vannak még jó emberek: a falubeliektől és az egyházközségtől pénzt, élelmiszert és ruhákat kaptak. Alapítványunk támogatásából a gyógyszereket is ki tudják váltani.


Bánfi Csilla és súlyosan mozgássérült édesanyja idén rettegve várták a karácsonyt. Egymás után mennek tönkre lakásukban a nélkülözhetetlen berendezési tárgyak – például a gáztűzhely és a mosdó –, de nemhogy javíttatásra, még arra sem volt pénzük, hogy az asszony gyógyszereit kiváltsák. Az alapítványunktól kapott százezer forintból az ünnepek előtt nem csak erre futotta: be is tudtak vásárolni, hogy valóban boldog szentestéjük lehessen.


Az ötgyerekes Farkas család ügye rengeteg olvasónkat megmozgatott. Heteken keresztül érkeztek a családnak az adományok. Egy magánszemély egy éven keresztül havi 50 ezer forintot ajánlott nekik. Az Egy Ebéd Egy Esély Alapítvány a két, ingyenes étkezésre nem jogosult gyerek ebédeltetését vállalta. Mindezek mellett szárnyas jószágot, egy 200 kilós disznót, fenyőfát, élelmiszert, ruhákat és játékokat kaptak. Alapítványunk százezer forintos adományát a Klauzál téri Rotary Adventen adtuk át.


A mórahalmi Kocsis család fürdőszoba és fűtés nélkül várta az idei telet is. A karácsony melegéhez alapítványunk a készpénzadomány mellett tűzifával is hozzájárult. Olvasóink adományainak köszönhetően számítógépet és ruhákat is vittünk nekik. A rákkal küzdő asszonyt, férjét és két gyermeküket Nógrádi Zoltán polgármester is meglátogatta, aki a gazdakör jóvoltából húscsomagot adott át nekik. Mint mondta, a város közössége karácsonykor összefog: az adományozási programban több mint 50 család kap segítséget – így jutott Kocsiséknak is.


A kisteleki Juhász Ferencné számlákat fizet majd abból a százezer forintból, amelyet átadtunk neki. Az egyedül élő cukor- és szívbeteg özvegyasszonynak a rezsi mellett gyógyszereire sem futotta, és nagyon vágyott egy televíziós dekóderre is, hogy ha már szobaantennájával nem tudja fogni az adásokat, akkor se kelljen lemondania szórakozásáról. A százezer forintból, amelyet olvasóink jóvoltából átadhattunk neki, nemcsak ezekre, hanem nélkülöző fia családjának is minden bizonnyal jut majd.


Balázs Márta látássérült fia, Tomi a Prágai Látszerészet és a Fitt World Fitness közös felajánlásának köszönhetően kapott új szemüveget a régi törött, kinőtt helyett. Egy magánszemélynek köszönhetően fenyőt is kaptak karácsonyra. Az édesanya nagy vágya volt még, hogy gyógyúszásra tudja hordani a fiút, akinek fejletlen tüdeje miatt erre szüksége lenne. A százezer forintból, amelyet átadtunk neki, meg tudja venni az uszodabérletet, de talán arra is marad, hogy elmaradt rezsitartozását törlessze.


– Nem gondoltam volna, hogy ennyi pénzt kapunk, azt hittem, egy-két apróság jut a gyerekeknek – mondta meghatottan a négy gyermeket nevelő csongrádi Kissné Medve Orsolya. Olvasóinknak köszönhetően az alapítványi 100 ezer forintból vásárolhatnak maguknak a háztartáshoz szükséges holmikat vagy kerékpárokat, hogy ne kelljen mindenhová gyalog járni – ami egyre nagyobb feladat lesz Orsolyának, hiszen az ötödik gyermekét várja. Egy magánszemélytől fenyőfát is kaptak karácsonyra.


A csongrádi Boris Tibor Endre baleset következtében lett mozgássérült, öccsével él egy háztartásban. A jövedelmük nagyon kevés. Elektromos háromkerekűre gyűjt, de a hideg idő beálltával a legsürgősebb a tűzifavásárlás. – Mikor kell ezt törlesztenem? – nézegette hitetlenkedve a pénzt. Megnyugtattuk, hogy nem kell visszafizetnie, adományként kapta. – Akkor holnap megyek is a kereskedésbe, és veszek belőle fát – mondta boldogan.


Szentesen öt gyermeket nevelnek Kerekes Ágnesék. Ketten közülük betegek lettek, ami lelkileg és anyagilag is megterheli a családot. Össze sem tudná számolni, mennyi pénzt hagy havonta a patikában, mondta. Zoli és Ági egyelőre nem tud eljárni iskolába. A tanuláshoz szükséges használt, jó állapotú számítógépet a Máltai Szeretetszolgálat segítségével nem sokkal cikkünk megjelenése után megkapták, de a szentesi mozgássérültek csoportja is állított össze részükre egy csomagot. Az alapítványunktól kapott összegből a karácsonyt szeretnék még ünnepibbé tenni, ehhez fenyőfával egy magánszemély is hozzájárult.


Ázik a ház fala, új ereszcsatornára és bejárati ajtóra volna szüksége Tóth Józsefnének. A szentesi anyuka egy kislányt és két nagyobb fiút nevel, egy szobát használnak. Nagyon bízott abban, hogy lapunk segíteni tudja a tervei megvalósításában, már érdeklődött is kereskedésekben, illetve mestereknél. – Igyekszem a legkedvezőbb megoldást megtalálni, ebbe a 100 ezer forintba bele kell férnie eresznek, ajtónak – mondta. Karácsonyra már van fenyőfájuk, egy magánszemélytől kapták.


Egy felajánló két hatalmas dobozba csomagolt adományokat, amelyekbe ruhákat és iskolai szereket is tett. Lapunk munkatársa ezt is elvitte Nagymágocsra Benkó Lászlónénak, aki egyedül neveli középiskolás fiát. Vagy esznek, vagy melegszenek, írta abban a levélben, amelyben a Lapcom Média Alapítványhoz fordult. Nagy szükségük lenne egy kályhára is, amelyet az ajándékba kapott pénzből megvásárolhat. Szerénynek tervezte a karácsonyi ünnepet, de így már biztos, hogy idén megfőzheti az áhított töltött káposztát. 


– Anyuci, nézd, 100 ezer forint! Kifizethetjük a gázt! – sírta el magát örömében a nagymágocsi Zsíros Julianna.  Mozgássérült édesanyja szintén a könnyeivel küzdött. Ketten élnek egy háztatásban, egy korábbi tartozás miatt már levelet kaptak a végrehajtótól. Tartoznak a szolgáltatóknak, és egy korábbi, kisebb összegű hiteltartozástól is szeretnének megszabadulni. Nagy kő esett le a szívükről, igazán boldog karácsonyuk lesz, mondták.


Chikán Tibor és családja olvasóink jóvoltából 100 ezer forintot kapott. Mint megírtuk, a 3 tagú ferencszállási család azt követően került nehéz helyzetbe, hogy munka nélkül maradt mindkét szülő. A váratlanul beköszöntött szűkös időket különösen 9 éves lányuk, Lili miatt viselték nehezen – ő egyébként jól tanul, a matek a kedvence. Álmuk az volt, hogy a drága földgázfűtés kiváltására beszerelhessék az évekkel ezelőtt megvásárolt kandallóbetétet. Nem csak ehhez kerültek közelebb: a családfő azzal a jó hírrel fogadott bennünket, hogy sikerült állást találnia, januártól újra dolgozhat.


– Nem hiszem el! – mondogatta a mártélyi Zámboriné Pintér Szilvia az alapítvány 100 ezer forintos támogatása láttán. Férjével és 6 gyermekével évekkel ezelőtt költözött Szegedről Mártélyra. Az édesanya nagyon szeret sütni-főzni, csak éppen nem volt megfelelő a gáztűzhelyük. Olvasóink adományainak köszönhetően nemcsak tűzhelyük, mosógépük is lett, egy zsák burgonya, ruha, gyümölcs és adventi koszorú is érkezett a családhoz. Rozsdamentes mosogatót is ajánlottak fel számukra, Szilvi eddig a fürdőkádban mosogatott. A szomszéd nénitől gyerekruhákat kaptak. – Nagyon köszönöm mindenkinek, aki segített! – mondta meghatottan az édesanya.


Sódar János és párja, Sőtér Krisztina, valamint a velük nevelkedő két kislány, Kriszti és Lili kétszeresen is örült, hogy olvasóink a segítségükre siettek. Egy makói család cikkünket olvasva déligyümölcsökkel, édességekkel lepte meg őket, no meg némi fával, így tegnap már kellemes meleg volt náluk. Helyzetük azért nehéz, mert a családfő idén tavasszal, 17 év után munkanélkülivé vált, a lányok után megítélt gyermektartás pedig nem érkezik. Az édesanya legutóbb azt nyilatkozta, szegényes karácsonyuk lesz. Most, hogy olvasóink jóvoltából 100 ezer forintot is átadhattunk nekik, biztosan szép lesz az ünnep.


A nagyéri Fülöp családban 12 gyerek van. Az édesapa többféle betegsége ellenére is elvállal minden munkát, az anyuka pedig hajnal 5-kor kel mindennap, hogy tisztességgel ellássa a nem mindennapi létszámú családot. Alapítványunk közreműködésével a makói Batthyányi utcai fatelep vezetője, Kúsz Zoltán 20 mázsa bükkfát szállított nekik, de egy névtelenséget kérő földeáki házaspár is segített cipő- és ruhaadománnyal. A nekik szánt 100 ezer forintból a tüzelő árán felül megmaradt pénzt tegnap juttattuk el hozzájuk.


– Régen láttam már ennyi pénzt egyben – mondta a vásárhelyi Forrai Mónika, amikor átvette a Lapcom Média Alapítvány 100 ezer forintos adományát. A párjával, Terhes Lászlóval két gyereket nevelnek, a 11 hónapos Katát és az izomsorvadásos betegségben szenvedő 15 éves Ákost. Lakásukban már 2 éve nincs villany, a vízszolgáltatást is korlátozták, ezért az összeg nagyobbik felét a 250 ezer forintos áramszámla-tartozás törlesztésére fordítják. Egy magánszemélytől fenyőfát is kaptak karácsonyra.


– Le sem tudom írni a nevemet, annyira izgatott vagyok – mondta könnyeivel küszködve a vásárhelyi Németh Istvánné, amikor átadtuk az ötgyermekes családnak az alapítvány 100 ezer forintját. A lisztérzékeny 6 éves Márknak gluténmentes élelmiszereket vásárolnak. A családnak több biciklit is felajánlottak, kaptak élelmiszercsomagot, több zsák ruhát, játékot. A 2 éves Mónikának még egy Barbie babát is ajándékozott egy kedves olvasónk és fenyőfát is kaptak. – Nem gondoltam, hogy ilyen sokan segítenek rajtunk, nagyon hálás vagyok minden adományozónak – mondta szipogva az édesanya.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. rtothg 2012. december 27. 11:12
  „22. JABBA 2012.12.26. 10:18

  Tisztelt Olvasók, még egy információ a félreértések eloszlatására: az adományokat nem vállalkozók, hanem az alapítvány stábjának tagjai ( vagyis a Délmagyarország és Délvilág újságírói) vagy maguk a felajánlók szállították el a rászorulóknak, saját költségükre.

  23. placcs 2012.12.26. 19:30

  Tisztelt Hozzászóló, Ferenczi Orsolya történetében nem a lap jogosult igazságot tenni, erre megvannak a megfelelő fórumok Magyarországon. Egy dolgot biztosan tudok: a gyermekek nem felelősek a kialakult helyzetért, ám elszenvedői annak. Ezen kívánt enyhíteni az alapítvány.
  Üdvözlettel,
  R. Tóth Gábor főszerkesztő”
 • 24. czindi 2012. december 26. 19:56
  „...és reméljük, hogy jövőre már nem lesz erre szükség, kishazánk lesz a tejjel-mézzel folyó Kánaán...Nem lesz szegénység, gazdag lesz a megerősödött és nagyszámú középosztály, a rabló milliárdosokat pedig elzavarja a nép.
  (kivéve akik elosztogatták vagyonukat és szégyenükben világgá mentek...)”
 • 23. placcs 2012. december 26. 19:30
  „Kedves hozzászóló Főszerkesztő Úr, Ferenczi Orsolya sokak által ismert, története, anyagi helyzete szintén. Meg lett vizsgálva, hogy hová került a pénz? Amikor kiderült a botrány körülötte a bemutató cikkben, miért lett azok után mégis segítve neki? Kamatostul visszafizettetném a hölggyel az összes adományt. Szégyellje magát! Olvassák át a cikkek hozzászólásait, engem meggyőztek.”
 • 22. JABBA 2012. december 26. 10:18
  „20. szi201247 2012.12.25. 00:34

  Gondolom, hogy költségbe krül az adományok kijuttatása, de ne haragudj én nem a szállítást végző vállalkozót kívántam segíteni, hanem a rászorulót. Milyen dolog, hogy PÉNZÉRT vállalom el az ajándék szétosztását. Ha ezt tudtam volna, akkor szívesen segítettem volna saját gépkocsimon a kiszállítást INGYEN. És ez is egy segítség. Nem ezen keresni.”
 • 21. Horizont 2012. december 25. 06:29
  „Bármilyen nehézség éri is ezeket a családokat, öröm volt olvasni a leírt cikket! Boldog KarácsonytT Tisztelet illeti mind a családok kitartását, mind a segítő embereket!”
 • 20. szi201247 2012. december 25. 00:34
  „Nagyon helyeslem, hogy a nagy családokat is támogatják. A számolgatók gondoltak- e arra, hogy az ajándékok kiszállítása is költséggel jár?
  BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!”
 • 19. info 2012. december 24. 23:45
  „http://www.borsonline.hu/20121210_csodajara_jarnak_felebredt_a_komabol_istvan
  Tessék olvasni! Ha valakinek , hát nekik szükség lenne a segítségre!-de nagyon”
 • 18. JABBA 2012. december 24. 19:23
  „14. info 2012.12.24. 16:13

  Még annyit, hogy nekem is van közgyógyom és sajnos nekem se fizet minden olyan gyógyszert, ami kellene, hanem helyette másikat akar felírni, csak az meg bnem hat. És ezért inkább fizetek a megszokott adagomért.”
 • 17. JABBA 2012. december 24. 19:21
  „14. info 2012.12.24. 16:13

  Sajnos nagyon is jól tudom, hogy miket támogat. :( De ha van rá lehetőség, akkor minden segítséget ki kell használni. Mégha a felírt gyógyszerek 1/3-át támogatja, akkor annyival kevesebbet kell költeni gyógyszerre. Mert minden fillér számít.”
 • 16. randika 2012. december 24. 18:00
  „épp javasolni akartam a DM-nek,hogy írja már meg mi lett a "kérelmező"családokkal.Örültem amikor megláttam a cikket:)eredetileg,csak egy párat olvastam belőlük legtöbbjének az eredeti sztoriját nem olvastam. Boldog karácsonyt nekik,és akik itt számolgatják a kifizetett összeget azok noooormálisak????? demost komolyan,ez a kedves hozzászólók legnagyobb problémája?itt mindenki könyvelő vagy mi a fene?”
 • 15. info 2012. december 24. 16:15
  „8. vmagdi 2012.12.24. 11:15 -ezek után javaslom, ne lehessen bizonyos cikkekhez hozzászólni! Csak azokhoz, ami közröhej tárgya lehet!”
 • 14. info 2012. december 24. 16:13
  „7. JABBA 2012.12.24. 10:46 - a tisztelt hozzászóló, ha tudná hogyan és mit támogat a ´közgyógy ezt le sem írta volna! Ugyanis csak a hatóanyagot támogatja egy bizonyos gyógyszerben nem az egész gyógyszert önmagát.El kell olvasni a tudni valókat erről. A háziorvos nem kívánságműsor szerint rendel ! Ennyi!”
 • 13. Apátfalvi** 2012. december 24. 15:24
  „Az agyhalott hőzöngőknek, akik úgy tűnik még ilyenkor is szellemi silányságaikkal fertőzik a DM online-t:

  A hajléktalanok igen nagy része (nem mindenki persze) kisebb-nagyobb mértékben felelős saját sorsáért, állapotáért, míg a fent felsorolt családok gyermek tagjai BIZTOSAN NEM (ha még a szülők vmilyen mértékben talán...)!

  Ezt tartsátok észben amikor hőbörögtök! A hajléktalan lehet hogy hozzád vágja a felvágottat és a meleg teát, amiért nem pénzt adsz neki, míg a kisgyermek még egy 100 ft-os csokinak is örül!

  Rengeteg a rászoruló, értelmes ember nem azt nézi ilyenkor, hogy ki milyen mértékben "érdemli meg" az adományokat, hanem örül annak, hogy vannak még jólelkű emberek és pár nehéz sorsú családnak legalább az ünnepét szebbé tették. De hát ez Magyarország, mit várok én el itt szolidaritást, jószívűséget, empátiát...”
 • 12. kalkutta 2012. december 24. 14:50
  „Örömmel olvastam a cikket. Ha bő 2,5 millió összejött akkor a korábbi fertelmes hozzászólások ellenére mégiscsak a jóérzésű emberek vannak többségben.

  És bízzunk abban is, hogy a Lapcom Média Alapítvány valóban önzetlenül végzi ezt a fajta tevékenységét. Hisz mi is önzetlenül adakoztunk. A bankköltségek meg sajnos tényleg lehetnek ilyen nagyok. De ez egy más téma.

  Az efféle segítség tényleg csak ideig-óráig segít. De ez is több a semminél. Olyan társadalmat kellene építenünk amiben erre nincs szükség. Most azonban tartsunk szünetet a politizálásban és ünnepeljünk.

  Boldog Karácsonyt mindenkinek!”
 • 11. vmagdi 2012. december 24. 13:24
  „pld ezért is tettem meg a javaslatomat, mert így akárhogy is a rászorulókon kívül a bankot is megsegítették az adományokkal. ez nem túlságosan lelkesítő. az rendben van, hogy az újság bemutat néhány olyan családot, akik szerintük rászoruló, de már annak idején is sokan kétségbe vonták az információk alaposságának és indokoltságát, pld jogos volt, mikor valamelyik fórumozó társunk javasolta, hogy gyógyszerköltségre lehet közgyógyot kérni, nem tudni, ezekbe a kiválasztásokban kikérték-e a családsegítők, gyermekjólétisek együttműködését, vagy csak úgy történt, hogy beírunk és panaszkodunk. ezek fontos dolgok akkor mikor a társadalom nagy részére azt mondhatjuk, "rászoruló". Az rendben van, hogy önzetlenül segítünk a koordinációval, ez köszönetet érdemel, csak én azon gondolkodom, hogy mikor a fókánál sátrakban, és az utcákon élnek emberek, voltak és lehet, lesznek kemény hidegek, mikor emberek fagyhatnak meg, akkor nagyon szép dolog biciklit ajándékozni, de... Az év 365 napja kevés lenne a rászorulók bemutatására...Legyenek privilégiumok és legyen közvetlen, a közvetlen adományozásnak a bankköltség megspóroláson túl egyéb haszna is lenne, igaz sokkal nagyobb szervezőmunkát kíván”
 • 10. papika56 2012. december 24. 13:05
  „pl. a csongrádi :Kissné ..hááát nem tudom? nehéz helyzetben van..holvannak az apukák ?? most még a 4 gyerek mellé ..most várja az 5. et ????MILYEN felelőtlen ember az ilyen ???
  Bejárati ajtóre kér ?, ....Vannak ezeknél 1000 rosszab körülmények között élők is !!!!
  Csak azok szerényen meghúzódnak. DE kérni kell ,jön a segítség. Élelmesnek áll a világ !Én is egyedül élek, 25 650.-ftból, és még 1 db szaloncukrot se kaptam senkitől. Se fenyőfám nincs, kaja éppen, és egyedül gondolok a távol élő gyerekeimre.
  BÉKÉS, BOLDOG KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK ! mindenkinek !!!!!”
 • 9. rtothg 2012. december 24. 12:03
  „Tisztelt Olvasóink!
  A cikkben azért nem szerepelt még tételes elszámolás, mert pénteken, a cikk megírásakor is érkeztek felajánlások, sőt, jelezték többen, hogy csak a két ünnep között tudnak utalni. Amint ez megtörténik, a Délmagyarország és Délvilág hasábjain is nyilvánosságra hozzuk a pontos adatokat. Addig is a pénteki számokat megosztom Önökkel.
  Az Alapítvány összesen 2.698.153 forint befizetést kapott az elmúlt egy hónapban. Ebből bankköltségre 73.053 forintot fizetett ki, adományozásra pedig 2.080.000 forintot. A Lapcom Média Alapítvány számlájának egyenlege jelenleg 873.206 forint. Mivel 2012-ben év közben is folyamatosan indítottunk jótékonysági akciókat, a számlán a karácsonyi akció indulásakor nem 0 forint volt. A megmaradt összeget év közben további jótékony célokra fogjuk felhasználni. Az alapítványnak nincs működési költsége, munkatársaimmal társadalmi munkában intézzük ügyeit, az olvasók felajánlásait más célokra nem használjuk fel.
  Még egyszer köszönöm minden egyes Olvasónknak, hogy felajánlásával segítette, hogy elérjük célunkat. Kívánok mindenkinek békés ünnepet és boldog új esztendőt!
  Üdvözlettel, R. Tóth Gábor főszerkesztő”
 • 8. vmagdi 2012. december 24. 11:15
  „javaslom az alapítványnak, hogy jövőre a hajléktalanokért fogjon össze, és gondolom, a hajléktalan szállóknak is elkélne némi segítség, bár a legjobb, legemberibb segítségnek azt tartom, ha néhány jóakaratú ember elmegy oda hozzájuk és személyesen visz adományt nekik, így ez nemcsak a lelkiismeret elcsendesítése lenne, hanem szembe találkozni a nyomorral, a mélyszegénységgel kicsit alakítaná is az ember jellemét, másokhoz való hozzáállását. Egy ilyenben feltétlen partner lennék én is és a családom is, bár ... én is szépen tudnék sírni. Addig azt javaslom, hogy a boltokból való kijövet, nézzünk szét, hátha egy-két zsömle vagy kis felvágott, jól jönne az ott lézengő embereknek.
  No meg pár emberi szó!!!!!”
 • 7. JABBA 2012. december 24. 10:46
  „5. vmagdi 2012.12.24. 10:05

  Őszintén örülök, hogy ennyi embernek segítettek, de ennél több emberren is lehetett volna segíteni, akiknek egy élelmiszercsomag nagyon sokat segített volna. A cikkben szerepel, hogy a gyógyszerek kiváltására fordították a pénzt, ott vajon miért nem kérnek közgyógy támogatást. Csak be kellene menni a háziorvoshoz és mondani neki, mit szretnének és nemcsak a receptért kell soron kívül bemenni. Én nekem is sajnos az jött le az egész, hogy az elszámolás valahol hibádzik pár százezerrel. Valyon annak az összegnek a hollétéről mit lehet tudni kedves DM? A másik, hogy ugyan miért nem lehet személyesen a családoknak odaadni azt az adományt (pénz, tárgy, ruha), mert hadd a adományozó döntse el, hogy kinek mit és mennayit ad.”
 • 6. alfa258 2012. december 24. 10:08
  „hár igen, reggel sirni, köszönet a jólelkű embeknek! Sajnos egyre több a kukából ennivalót keresők! Ha van ehető lelmiszer azt becsomagolva rakom olyan helyre ahol nem lesz piszkos, és fél óra múlva elviszik. Elg baj ez!H”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A végrehajtótól tart a nagymágocsi asszony

Gázszámlára, hiteltartozás rendezésére kér segítséget a nagymágocsi Zsíros Julianna. Tovább olvasom