Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 12°C Még több cikk.

Megölték a lányát: ˝Úgy szerettem volna csak nagymama lenni˝

Forráskút - A másokon való segítésre tette fel az életét a forráskúti Borbás család, amelynek minden tagja az egészségügyben dolgozik vagy szeretne dolgozni. Iszonyú tragédia törte ketté álmaikat: egy hónappal ezelőtt a szociális gondozóként dolgozó Vivient megölte gyerekkori barátja. A 22 éves nő egy két éves kisfiút hagyott maga után, Kevint nagymamája neveli majd fel.
– Nem sok mindenre emlékszem az elmúlt egy hónapból. Ért ezalatt megaláztatás, de jóindulatú emberek segítőkészsége is. Ami nagyon rosszulesett, hogy volt, aki megkérdezte: nem akarom-e örökbe adni a kétéves unokámat, képes vagyok-e felnevelni őt, majd kioktatott a gyereknevelésről. Pedig három gyereket már felneveltem, ápoló vagyok, szociális munkás diplomám van. Szerencsére több volt a meglepetés és a segítőkészség: volt, hogy egy borítékban egy ismeretlen húszezer forintot dobott be a postaládánkba. Vivien több olyan Facebook-csoportnak volt a tagja, ami segített a nélkülözőknek, holott nekik se volt sok.

Várjuk olvasóink adományait

A Lapcom Média Alapítvány idén 24 családot támogat. A lapunkban bemutatott családok számára várjuk felajánlásaikat, hogy szebbé tehessük karácsonyukat. A jóakarat forintjait átutalhatják a 12096705-
01312657-00200005-ös számlaszámra, vagy befizethetik a november 19-i lapban található, illetve ügyfélszolgálatainkon és a Klauzál téri rendezvényen is kérhető sárga postai csekken. Akinek kérdése vagy más jellegű felajánlása van, a 30/422-1747-es telefonszámon jelentkezhet. Felhívjuk olvasóink figyelmét: az adományozó csekken kizárólag a Lapcom Média Alapítványnak szánt felajánlásaikat várjuk, az előfizetési díjakat az eddig megszokott formában lehet befizetni. A Lapcom Média Alapítványnak nincs működési költsége. Kollégáink társadalmi munkában végzik az ezzel kapcsolatos feladatokat, így a számlánkra érkező adományokat teljes egészében átadjuk a támogatott családoknak.
http://www.delmagyar.hu/alapitvany/Ezek a csoportok fogtak össze, és a szegedi Játékdzsungelben gyűjtést szerveztek a családunknak, nagyon sok játékot, ruhaneműt és egyéb ajándékot kaptunk tőlük, és a forráskútiak is sokan segítettek. A helyi CBA dolgozói például pénzt töltöttek fel a villanykártyánkra – mesélte Borbásné Deák Anikó.

A forráskúti nő lányát, a 22 éves Vivient – ahogy megírtuk – november végén ölte meg máig tisztázatlan okok miatt gyerekkori barátja, a szintén forráskúti, 21 esztendős B. László a férfi házában. Vivien egy kétéves kisfiú, Kevin anyukája volt, akit Anikónak kell felnevelnie.

˝Úgy szerettem volna csak nagymama lenni˝. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

– Nem szívesen kérek, életemben nem kértem, de jól esik a sok segítség. Kevin tud a dolgokról, nyíltan rákérdezett: hol van az anyukám? Kénytelen voltam elmondani, hogy Vivien többet már nem jön haza, és én fogom felnevelni. Tudja és elfogadta ezt, éjszakánként már odabújik hozzám. Szerencsére mindig nagyon jó természetű, nyugodt kisfiú volt, és a történtek után sem változott meg a viselkedése – mondta Anikó.

 Vadkerti Attila karácsonyi üzenete

A Délmagyarország–Rotary Advent mai sztárvendége 17 órától a Klauzál téren Vadkerti Attila, a MOL-Pick Szeged játékosa lesz. – Gyermekkorom karácsonyait most újraélem a 7 és 3 éves gyermekeimnek köszönhetően. Feleségemmel igyekszünk nekik ugyanolyan széppé tenni ezt az ünnepet, mint amilyen a miénk volt annak idején. A lakást már advent első napjaiban feldíszítjük, a gyerekek is a saját szobájukat. Levelet írnak a Jézuskának, amit feladunk postán, 24-én pedig már csak egymással foglalkozunk. Nem vagyunk főzős család, így ez a rész kimarad a készülődésből. Cserébe viszont azt az időt is együtt töltjük. Fát díszítünk, zenét hallgatunk, majd megesszük az étteremből hozott ételt.

Ő a szegedi Waltner Károly Otthonban dolgozik a szakápolási osztályon, 25 éves nagyfia, Zsolt Hollandiában dolgozik egy Down-kóros idős asszony mellett, Vivien szociális gondozó volt, kisebbik fia, Adrián felnőtt szakápolónak tanul. – Mindig próbáltunk mindenkin segíteni, és ezt erőnkhöz mérten folytatni szeretnénk. Ami ruhát Kevin kinő, vagy amelyik játékot már nem használja, azt felajánljuk a még nálunk is rászorultabbaknak – mesélte Anikó.

A család forráskúti házában a fűtésrendszer elavult, rosszak a nyílászárók, ezt szeretnék elsőként rendbe hozni. A házban Vivien haláláig négyen éltek, most Kevin, Anikó és Adrián osztozik a két szobán. – Úgy szerettem volna csak nagymama lenni. Aki meglátogatja a lányát és az unokáját, ott marad egy hétig, és csak az a dolga, hogy kényeztesse az unokáját. Sajnos újra anyaként kell majd helytállnom, de ahogy eddig, most is minden Kevinről szól. Vivien inkább eljárt napszámba dolgozni, vagy fesztiválokon keresett munkát, csak hogy a kisfia semmiben ne szenvedjen hiányt. Volt olyan, hogy nekünk élelmiszerre is alig futotta, de Kevint mindig erőn felül ellátta – mesélte. Anikó nagyon szereti a munkáját, elmondása szerint mindig arra vágyott, hogy embereken segítsen.

Az átmeneti otthonnak gyűjtünk

A Klauzál téren felállított Délmagyarország-szeretetkuckóban december 24-éig a szegedi Családok és Gyermekek Átmeneti Otthona számára gyűjtünk plüssállatokat, játékokat és könyveket. A Rotary Club faházában ruhaadományokat várnak, valamint itt lehet leadni kupon ellenében a használt, de tiszta és még jó állapotú zoknikat is.


– Az én sorsom azonban úgy alakult, hogy tőlem mindig elvesznek valakit. Anyukám 30 évesen a szemem előtt szenvedett halálos áramütést, múlt évben majdnem elvesztettem mindkét fiamat: a nagyobbiknak begyulladt a foga, amit nem kezeltek megfelelően, a végén életmentő műtétet kellett rajta végrehajtani, a kisebbiket pedig számítógép-szerelés közben szintén áram rázta meg, most pedig Vivit vette el tőlem a sors. Nem tudom, hányszor kell még újra és újra talpra állnom és erősnek lennem – kérdezte Anikó. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aranyvasárnap is két család kapott adományt

Advent negyedik vasárnapján, délután 6 órakor újra kinyílt adventi naptárunk egy ablaka és ismét két… Tovább olvasom