Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Olvasóink adománnyal és licitálással segítettek Vízváriéknak

Szeged - Háromszázezer forinttal segítették olvasóink a Lapcom Média Alapítványon keresztül Vízvári Krisztinát. Az öt gyermeket egyedül nevelő asszony a pénz nagy részét lakás-takarékpénztárba teszi. Saját otthonra vágyik, azt szeretné majd ebből berendezni.
Lezártuk a Lapcom Média Alapítvány akcióját, amelyben az öt gyermeket egyedül nevelő Vízvári Krisztinának gyűjtöttünk. A szegedi asszonynak, akinek tízéves fia április óta kómában fekszik, összesen háromszázezer forintot tudtunk átadni jóakaró olvasóinknak köszönhetően. Százezer forint a számlánkra befizetett adományokból jött össze, kétszázezer forint pedig a jótékonysági árverésünkből. Ez volt a legnagyobb összegű felajánlás, amely beérkezett Baksa László olimpiai formaruhájáért.

Az A-Híd Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapatának válogatott kapusa személyesen adta át a 20 éves Török Balázsnak a nyolc ruhadarabból álló kollekciót. A fiatalembert édesapja lepte meg a ruhákkal, amelyek még méretben is illenek rá. – Természetesen nem mindennapi viseletnek szánom. A cél elsősorban az volt, hogy segítsünk. Hogy mi lesz a formaruha sorsa, egyelőre még nem tudom – mondta. Baksa László mindehhez annyit fűzött hozzá: bár a kalocsai mintás darabok valószínűleg nagy feltűnést keltenének az utcán, az biztos, hogy ilyenben nem jönnek szembe rendszeresen.Krisztina mindenkinek megköszönte, aki segített családján. Mint elmondta, a pénz nagy részét lakás-takarékpénztárba teszi. – A célom, hogy saját lakásba tudjunk költözni, oda azonban kellenek alapvető berendezési tárgyak – például ágy, mosógép és hűtő. Ezekre teszem félre ezt a pénzt, hogy addig is kamatozzon. Csak annyit veszek ki belőle, hogy a gyerekeknek tudjak venni egy-egy pár cipőt, valamint két iskolatáskát.

Ébredezik Topika
Egyre biztatóbb az állapota Krisztina kómás kisfiának. Topika, akit jelenleg a fővárosban ápolnak, pépes ételt már képes enni, mozgatja kezét-lábát, megérti, amit mondanak neki, és igent, nemet intve kommunikál is. – Létszámban tartották az iskolában is, sőt: osztálytársai lehet, hogy hamarosan meglátogatják – mesélte az édesanya.

Olvasóink írták

 • 12. rózsakert 2012. szeptember 04. 22:44
  „10.Queenmargareth 2012.09.04. 19:09

  Ezekben egyetértek------az én szűleim szegények voltak -úgy jártam egyetemre-hogy mellette dolgoztam és megkerestem amit elköltöttem-sőt...

  Amit leírtam az egy bizonyos rassz sajátja----gödörnélküli wc-zés....

  az állatok tartása valóban közröhej.....és kinevetnivaló....főleg látva asok-sok idős hölgyet , akik a kis lábtörlőt többre becsülik,mint a családjukat.

  Az egészség az kemény gond.........A TISZTA HIT VISZONT SEGÍT!!!!”
 • 11. Queenmargareth 2012. szeptember 04. 19:44
  „és elnézést kérek, nem akartam veszekedni.”
 • 10. Queenmargareth 2012. szeptember 04. 19:09
  „9. rózsakert 2012.09.04. 18:38 rendben, ahogy gondolod, te ismered őket, én nem, én adtam volna, de nem volt miből.
  Én úgy nőttem fel, hogy budiban intéztük a dolgainkat, biztos én is ilyen vagyok, nem illet meg jobb.Pedig:, 4 gyermek után rengeteg dolgot kaphattak volna a Szüleim az akkori államtól is!, de ennél büszkébbek és nem vették igénybe, viszont, tanyán laktunk megtermeltünk mindent úgymond magunknak.Vasárnaponként még Kólát is ihattunk, a pudingtól kezdve mindent megfőztünk maguknak, por nélkül...ezt próbálja most megtenni egy család úgy hogy nagyobb becsben vannak az állatok, mint az emberek?!A kutyának, macskának megfelelő élettér megfelelő táp, amit előírnak, stb...egy ember nem kap akkora életteret, szobát, mint amit állatnak előírnak.
  És mielőtt azzal jönne mindenki ezért lettem beteg, nem: közlöm a 3 testvérem egészséges, gyermekeik egészségesek én kifogtam a genetika fortélyát ennyi.
  Láttam puccos házból való embereket és az utcán krákognak, köpködnek stb.mennyivel jobb, hogy melléd csulázik, orosz "zsebkendőt" használ...de teli van pénzzel:dolgozik, de ki tudja milyen kézzel főzött...”
 • 9. rózsakert 2012. szeptember 04. 18:38
  „8.Queenmargareth 2012.09.04. 12:05

  A macskádhoz való hasonlítás szerintem nagyon durva, még az is kiderül, hogy nem szexuális életet élt, csak bagzott, ugye?!A macskád valószínűleg ivartalanítva van, vagy agyonütöd a kölykei, utóbbit kinézem belőled.
  Egy gyermek többet ér egy macskánál.

  durva?????????hány cikk írt róla,hogy bizonyos réteg a portáján ásott vécé nélkül intézi el a dolgát...a MACSKÁM ELÁSSA !..a következtetésem megint csak moderálandó.

  más---macskák maradnak-sajna fogyóeszközök a forgalom és a szabad élet miatt.

  A munkahelyért drukkolok!beszéltük a betegségeket...minden hátsó szándék nélkül kérdeztem .

  SZÁMOMRA A FELELŐSSÉGTUDAT ARRA IS KITERJED-HOGY MEG TUDOM ÍTÉLNI,HOGY HÁNY GYERMEKET----PERSZE LEHETŐSÉG SZERINT EGY SZŰLŐI PÁRTÓL!!!!!!----FOGOK TUDNI FELNEVELNI.....és vannak értelmes emberhez méltó védekezési formák......mielőtt ítélet jön szerény fejemre-nem az abortuszra gondolok...........

  ezt a szegénység dumát meg hagyjuk---tenni kéne érte, hgy ne legyenek azok ők is mások is...a sültgalamb szájtalálati aránya nagyon kicsi..........ezirányú szimpátiám már kiölték a delikvensek belőlem!

  A SZEGÉNYSÉG ÉS A MEGÉLHETÉSI RÁSZORULTSÁG KÉT DOLOG!”
 • 8. Queenmargareth 2012. szeptember 04. 12:05
  „7. rózsakert 2012.09.04. 09:45
  nem, nincs munkahely. Mint írtam én rohadtul kötve vagyok, hol, milyen munkát végezhetek...Ez hosszú nem értenéd meg, mert keményen ítélsz, anélkül, hogy sejtenéd.

  Teljesen igaz a felelősségtudat, de érdekes:régen is született több gyermek mégis felnevelte egy anya, mert akkor nem volt ennyi adó, levonás, marhaság és ilyen árak természetesen.

  Ez a nő megszülte őket, nem dobta ki, nem ölte meg egy bűne, hogy rohadt szegény.Illetve szerintetek több bűne is van. De itt vesse rám és rád a köveket, ha neked egy sincs!

  A macskádhoz való hasonlítás szerintem nagyon durva, még az is kiderül, hogy nem szexuális életet élt, csak bagzott, ugye?!A macskád valószínűleg ivartalanítva van, vagy agyonütöd a kölykei, utóbbit kinézem belőled.
  Egy gyermek többet ér egy macskánál.
  Ja, és a gyerekét nem direkt lökte az autó alá!”
 • 7. rózsakert 2012. szeptember 04. 09:45
  „6.Queenmargareth 2012.09.04. 09:03

  KEDVESKE...VAN EGY SZÉP MAYGAR SZÓ--FELELŐSSÉGTUDAT----A MACSKÁM IS CSAK ANNYIT KÖLYKEZIK-AMENNYIT
  ÉREZ,HOGY EL TUD TARTANI........bezonyám!!!

  Nagyon visszafogtam magam - valóban-már nagyon éles a véleményem-mikor ilyent látok-hallok-olvasok---tudva és készakarva okozzák a problémát---ez az igazság!

  szép dolog a szívre hallgatva segíteni-de direkt erre játszani...hát...............na innen moderálandó lenne!

  Még nincs munkahely???”
 • 6. Queenmargareth 2012. szeptember 04. 09:03
  „4;5 leírhattad volna, leírhatod ugyanis ezt már leírta mindenki anno, de sosem lehet ebből kifogyni, csak nyomni a felelőtlen és hibázott dumát.”
 • 5. rózsakert 2012. szeptember 04. 07:59
  „4.grafika88 2012.09.03. 21:09

  NA ÉN EZT NEM MERTEM LEÍRNI-MERT LEDORONGÁLTAK VOLNA...

  .jaja hunniában a szociális humanitásból nagyon sokan akarnak megélni....nagy a szín kavalkád a képen is...”
 • 4. grafika88 2012. szeptember 03. 21:09
  „5 gyereket nevel egyedül ??? apuka--v. apukák HOL VANNAK ?????
  Albérletben él --eddig hol laktak ?? se ház--se lakás ??, de van 5 gyerek !felelőtlem emberek !!
  A kissrácnak TELJES GYÓGYULÁST minél előbb !”
 • 3. Queenmargareth 2012. szeptember 03. 19:58
  „1...elgázolták átrohant az úttesten, ha jól emlékszem.
  jó hír, hogy javul az állapota, hajrá kissrác!”
 • 2. rózsakert 2012. szeptember 03. 18:04
  „egy sima egy fordított.........”
 • 1. KamuNeni 2012. szeptember 03. 17:12
  „és mitol van Topika komaban”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Topika ágyához kerül Baksa László dedikált fotója

A Lapcom Média Alapítvány támogatottjait Baksa László olimpiai formaruhájának elárverezésével segíti. Tovább olvasom