Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

Pónit kapott Ádám a kecskeméti Vadaskerttől

Kecskemét - Jótékony céllal létrehozott alapítványunk első akciója – 20 családnak szeretnénk megszépíteni a karácsonyát – még csak a közepe taján tart, máris arról számolhatunk be, hogy a jóakarat hídjának első pillére megépült: a hallássérült kisfiú, Kocsis Ádám vasárnap kapott egy pónit. Bár a rászorulóknak elsősorban pénzt gyűjtünk december közepéig, ilyen különleges esetekben örömmel közvetítjük a másféle adományt is.
A Lapcom Média Alapítvány egyik támogatottjaként mutattuk be nemrégiben a domaszéki Kocsis családot. A szülők három gyereket nevelnek, kettő közülük hallássérült. A nagyobbik, Bence ötévesen bekerült a Cochlear-programba: a beültetett implantátumnak köszönhetően beszél, és egészséges gyerekek közé járhat iskolába. A kétéves Ádámra is hasonló műtét vár, majd évekig tartó tanulás, hogy megszokja és értse a hangos világot.

Pónit kapott Ádám a kecskeméti Vadaskerttől. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Szülei az ő életét szerették volna megkönnyíteni, amikor alapítványunkhoz fordultak segítségért. A kisfiú biztonsága érdekében el akarják keríteni telküket – kamionok, iskolabuszok járnak előttük. Az édesanya, Szilvia megemlítette: nagyon vágynak egy pónira is. Sokat segítene a kisfiú rehabilitációjában.

Szombaton jelentkezett az RTL Klub regionális tudósítója. Lőrinc Ferenc elmesélte, nemrégiben a kecskeméti Vadaskertben forgattak, ahol az igazgató megemlítette: van egy féléves póni, amelyet szívesen elajándékozna egy családnak. Cikkünket olvasva úgy érezte: megvannak az aprócska ló új gazdái. Tegnap délelőtt az egész családot autóba ültettük, hogy meglátogassák az állatot. Bence már reggel 5 óta ébren volt az izgalomtól. A Vadaskertben Pullai Béla igazgató fogadta Kocsisékat, majd rövid beszélgetés után a lovakhoz vezette őket.

Pónit kapott Ádám a kecskeméti Vadaskerttől. Fotó: Frank Yvette (galéria)

A kis shetland póni pont olyan magas, mint a kétéves Ádám. Amint meglátta, fülig ért a kisfiú szája. Simogatta, falevéllel etette, nem is érdekelte más állat. Az édesanya rögtön nevet is adott neki: Bellának hívják majd. Helye már van, hiszen van egy istálló a telken, hazahozni azonban csak néhány nap múlva tudják.

– Az állat rendellenességgel született, a medencéje hibás, nem lovagolható – mondta el Pullai Béla. Persze a kétéves kisfiút valószínűleg még így is minden gond nélkül elvinné, de a család szerint az a lényeg, hogy együtt tudnak majd játszani, szaladgálni, ha pedig Ádám vezetgeti, még az egyensúlya is fejlődik. – Nagyon fogjuk szeretni, és nagyon vigyázunk majd rá – ígérte Szilvia, aki látva kisfia arcát már tudja: ennél szebb karácsonyi ajándékot nem is kaphattak volna.

Olvasóink írták

 • 11. csupika 2011. november 29. 19:51
  „Nem akarok rosszindulatú lenni, de ha nem jár legalább mondjuk egy évnyi tartási költség is a póni mellé, akkor talán előbbre való lett volna a kerítés, mint egy póni. Értem én, hogy két kívánság, az egyik teljesült, a másik meg egyébként sem egy vadaspark dolga, de olyan furcsának érzem. De hát oké, legyen.
  Mondjuk sosem volt pónim, ezért még az sem kizárt, hogy az én 22 kilós kutyámnak többe kerül a tápja egy évben, mint egy ekkora póninak :) Pláne, ha a család esetleg még meg is tudja termelni a takarmányt a saját földjén (ha istállójuk van, gondolom földjük is van).”
 • 10. csillogás 2011. november 28. 17:31
  „a póni nem való ilyen kicsi gyerkőcnek, terápiás cél ide-oda.
  LÓ kellett volna. igaza van 4. Info-nak...”
 • 9. Queenmargareth 2011. november 28. 16:28
  „de kedves:)Legalább megkapta a vágyát.”
 • 8. Stevvve 2011. november 28. 14:45
  „Örülök, h ilyen szép ünnepet sikerült összehozni a kisgyereknek és a családnak.”
 • 7. eleonóra 2011. november 28. 14:37
  „Ahol " csak " egy póni hiányzik, nincs szegénység.Sok gyerek meg éhezik és fázik.Félreértés ne essék, mert nem sajnálom a kisfiútol az ajándékot, de talán egy hallókészülék nagyobb segítség lehetett volna.”
 • 6. éljenszentes 2011. november 28. 13:38
  „Attól még, hogy a kisfiúnak problémás a beszéde, az arcáról leolvasható az őszinte öröm.
  Ha megtehetik, miért ne tarthatnának egy pónit az udvaron. Minden gyerek örömét leli az állatokban, csak a felnőttek keresik a kákán a csomót, pedig ez a történet úgy szép, ahogy van.”
 • 5. papika56 2011. november 28. 12:39
  „A 2 éves Ádám nem jobban örült volna egy plüss póninak ??”
 • 4. info 2011. november 28. 08:31
  „3. balihoho 2011.11.28. 07:28 -szerintem lovat kértek,nem?-”
 • 3. balihoho 2011. november 28. 07:28
  „Szép gesztus! Gratulálok hozzá! gondolom a jószágtartás költségét, ami figyelemmel a takarmány árakra, is állja a vadaspark.”
 • 2. randika 2011. november 28. 07:02
  „láttam őket a tévében,meg is sirattam a kisgyereket is,és a pónit is,nagyon édesek együtt:)”
 • 1. Harlequine 2011. november 27. 23:16
  „Szép történet Advent első vasárnapjára, sok örömet és eredményes gyógyulást kívánok a gyerekeknek! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetlen szobájukat sem tudják fűteni

Összeállításunkban bemutatjuk azoknak a családoknak az élethelyzetét, amelyeket a Lapcom Média Alapítvány kuratóriuma kiválasztott a segítséget kérők közül. Tovább olvasom