Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 14°C | 23°C Még több cikk.

Robinho is segíti a rákbeteg Tomit

Szeged - Eredeti, dedikált Robinho-mezt árverezünk mától egy szegedi rákbeteg kisfiú javára. Ezenkívül több más dedikált sportrelikvia is kalapács alá kerül, hogy a bevételből támogathassuk az ötéves Tomi édesanyját. Albérletbe szeretné a klinikáról hazavinni kisfiát, akinek nem javul az állapota a gyógykezelésektől.
  • Így áll a licit

    Megérkezett az első licit: 20 ezer forint Robinho mezére. Robinho meze most 110 ezer forintot, a győri női kézilabdás mez 30 ezer forintot ér.Az eddigi legnagyobb internetes aukciónkat indítja el a mai naptól a Lapcom Média Alapítvány, amellyel egy rákbeteg szegedi kisfiút támogatunk. Deák Tomiról február elején írtunk: az ötéves kisfiú több mint egy éve küzd daganatos betegségével. Már túl van mindenen, amin csak lehet: műtéten, kemoterápián, sugárkezelésen és őssejtbeültetésen. Az orvosok azonban mindig találnak újabb áttéteket.

A kisfiú története nagyon megérintette Bori Zoltánt, aki szintén daganatos beteg volt. Ő már két éve tünetmentes, de tudja, mit jelent ez a betegség. Cikkünk után elhatározta, segít a kisfiún.

Robinho is segíti a rákbeteg Tomit. Fotó: Deákné Hajdu Tímea
Robinho is segíti a rákbeteg Tomit. Fotó: Deákné Hajdu Tímea

– A Curva Sud Milano szurkolói csoport magyarországi tagjai segítségével több relikviát is sikerült összegyűjtenem, amit Tomi javára szeretnék elárvereztetni – mesélte a fiatal férfi. Ezek között van igazi kuriózum is: a brazil válogatott csatára, az AC Milan-játékos Robinho eredeti, dedikált meze. A focista ezt ráadásul úgy adta, hogy tudta, egy beteg szegedi kisfiúnak segít vele.

Ma indul az internetes árverés

Az árverést internetes oldalunkon, a www.delmagyar.hu-n bonyolítjuk, ahol a relikviákra külön-külön lehet licitálni. A Robinho-mez kikiáltási ára 20 ezer forint, a négy dedikált magyar mez közül a győri női kéziseké 15 ezer, a másik három mezé és a vízilabdáé 10-10 ezer forint. Természetesen mindegyik fotója megtekinthető weboldalunkon, ahogyan a licit pillanatnyi állása is itt lesz nyomon követhető. Az ajánlatokat – a kívánt relikvia megjelölésével – a licit@delmagyar.hu e-mail címre várjuk. A befolyó összeget teljes egészében Tomi édesanyjának adjuk át.

De Bori Zoltánnak köszönhetően kalapács alá kerül a győri női kézilabdacsapat, a fehérvári focicsapat, a veszprémi női kézilabdacsapat és a győri kosárlabdacsapat egy-egy dedikált meze, valamint a szegedi pólósok által szignált vízilabda is.

A relikviákat az árverést kezdeményező férfi tegnap Tominak is megmutatta a szegedi gyermekklinikán. Mivel az intézmény vezetője nem engedélyezte lapunknak, hogy a jótékonysági akció indulásához fotózzuk a kisfiút a klinikán, az édesanya örökítette meg mobiltelefonnal a találkozást. A kisfiú természetesen még nem igazán tudja felbecsülni a dedikált mezek és a labda értékét, ráadásul, mivel négyéves kora óta kórházban van, nem ismerkedett még meg egyetlen sporttal sem. Bori Zoltán éppen ezért azt is felajánlotta neki, ha meggyógyul, édesanyjával együtt elviszi egy Milan-meccsre, Olaszországba.

Licitáljon a rákbeteg kisfiú javára - GALÉRIA

Hogy ez mikor lesz, azt egyelőre nem lehet tudni. Bár a kisfiú most jól van, ez annak köszönhető, hogy az orvosok befejezték a kezelését.

– Nagyon rosszul volt a kemoterápiától és a sugárkezeléstől is, ráadásul nem is reagált a hasában növekvő három daganat egyikre sem, ezért leálltak vele – mondta el az édesanya, Deákné Hajdu Tímea, aki most azon gondolkozik, elviszi az intézményből a kisfiút. – Más környezetben, a testvérével együtt, aki azóta, hogy beköltöztünk a klinikára, elvált férjemmel él, talán jobban erősödik majd – fogalmazott. Saját otthonukba azonban nem térhetnek vissza, hiszen a házrész, amelyben laktak, vizes, penészes és salétromos. A felújítására nincs pénz, a 18 millió forintos svájci frankos hitelt sem tudja már fizetni az édesanya. Albérletet keres tehát, de két gyerekkel nincs könnyű dolga. Pedig nem lennének nagy igényei: csak másfél szoba, hogy beteg kisfia külön helyiségben alhasson.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedre költözött a Sipka család

Kübekházi albérletüket saját szegedi lakásra tudták cserélni Sipkáék. Tovább olvasom