Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

Segítsünk, hogy másokon segíthessenek!

Új akciót indít lapjaink alapítványa a mai napon. A regionális mentőszervezet számára gyűjtünk adományokat, hogy egy mindennap használt készüléket, egy hordozható lélegeztető gépet tudjunk vásárolni számukra. A berendezés értéke 3,5 millió forint, így ez lehet lapunk eddigi legnagyobb akciója.
A Délmagyarország/Délvilág 2011 év végén hozta létre jótékony célú alapítványát. A Lapcom Média Alapítvánnyal a jóakarat hídját építjük olvasótól olvasóig. Az elmúlt másfél évben 47 családon és egy intézményen segítettünk: olvasóink felajánlásainak köszönhetően több mint 6,5 millió forintot osztottunk szét közöttük. A mai napon új akciót indítunk. Ezúttal az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezete számára gyűjtünk.

Az OMSZ néhány hét múlva ünnepli megalakulásának 65. évfordulóját. A május 10-i ünnepséget adománnyal szeretnénk felejthetetlenné tenni. A régióban jelenleg egy multifunkcionális, hordozható lélegeztető gépre lenne a legnagyobb szükség, ennek megvásárlásához kérjük olvasóink segítségét.

A hordozható lélegeztető gépet naponta többször használják a roham- és esetkocsikon Fotó: Karnok Csaba
A hordozható lélegeztető gépet naponta többször használják a roham- és esetkocsikon
Fotó: Karnok Csaba

– Ez a transport respirátor a mentőautóban, a beteg lakásán, illetve diagnosztikus vizsgálatok alkalmával is használható gyermekek és felnőttek esetében egyaránt. A piacon az egyik legkorszerűbb gép, ugyanolyan modern berendezés, mint amilyenek az intenzív osztályokon találhatók. Ezzel biztosítható, hogy a lélegeztetésre szoruló beteget szállítás közben is ugyanolyan pontos paraméterek alapján, aktuális állapotához igazítottan lehessen lélegeztetni, mint a klinikákon – mondta el Zentay Attila, az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezetének orvos igazgatója.

Ezzel a berendezéssel valamennyi eset- és rohamkocsit felszerelték – ez előírás. Naponta többször is szükség van rá, különösen Szeged környékén, hiszen ide érkezik valamennyi súlyos állapotú beteg, akiket nemcsak a klinikára kell beszállítani, hanem sokszor az intézmények között is mozgatni kell diagnosztikus vizsgálatokra. A berendezések tehát nagy igénybevételnek vannak kitéve, ahogy pedig öregednek, egyre többször kell javítani is. Ekkor ugyanúgy kiesnek a forgalomból, mint amikor kötelező átvizsgálásra viszik. A biztonságos betegellátás érdekében tehát szükség van tartalék készülékre.

Ezt szeretnénk olvasóink segítségével megvásárolni a mentőszolgálatnak. A berendezés értéke 3,5 millió forint. Alapítványunk történetének ez lesz az eddigi legnagyobb adománya. Bízunk abban, hogy a jóakarat forintjainak köszönhetően sikerül segítenünk azokon, akik nap mint nap rajtunk, Csongrád megyeieken segítenek.


Csekken és átutalással
A Lapcom Média Alapítvány a mai naptól várja a jóakarat forintjait. Felajánlásaikat átutalhatják a 12096705-01312657- 00200005-ös számlaszámra, illetve befizethetik a mai lapban, illetve ügyfélszolgálatainkon megtalálható sárga postai csekken. Felhívjuk tisztelt olvasóink figyelmét: a lapban található csekken kizárólag a Lapcom Média Alapítványnak szánt felajánlásaikat várjuk, az előfizetési díjakat az eddig megszokott formában lehet befizetni.

Olvasóink írták

 • 6. spiler 2013. április 19. 11:08
  „SOHA A BÜDŐS ÉLETBE NEM ADOK.....csak ha személyesen adhatom át a pénzt a ruhát az élelmiszert.....KOLONTÁRI ESET UTÁN MÁR NEM,OTT A SOK PÉNZ ÉS A KORMÁNY KEZELI NEM OSSZTOTTÁK EL A PÉNZT...biztos van még rászoruló akinek szüksége lenne/tv/”
 • 5. bubuka976 2013. április 19. 10:03
  „Szívesen adakozom ilyen célra de, valóban felháborító hogy a lakosságnak kell összeadni azt amit az államnak kell biztosítani az egészségügyi törvény alapján!
  A nagy csinnadrattával átadott új mentőautók csak csepp a tengerben az autók 95 %-át még mindig a rozsdás teherautók teszik ki. Bezzeg a rendőröknél már össze sem tudom számolni hogy hány fajta új autó áll szolgálatban....”
 • 4. X_Y 2013. április 19. 09:42
  „2. szegedivagyok 2013.04.18. 12:21
  "A stadionok árából hány db ilyen készüléket lehetne venni?"

  Csak a "haveroknak" a látványtervekre kifizetett összegből az ország összes mentőautóját fel lehetne szerelni. A stadionok árából az összes 10+ éves mentőautó lecserélhető lenne.

  3. polo 2013.04.18. 14:33

  "Az is igaz hogy ami őértük megy abban minden tipp topp"

  Ha a Kedves Vezető botlábú focista ivadékának kificamodik a bokája akkor VIP mentőautó megy érte 3 TEK es Audi Q7 biztosításával. Ha te infarktust kapsz akkor elkocog érted egy öreg Toyota és ha túléled az utat akkor is várakozol még az "elfekvőben" mire eljutsz egy kardiológushoz...

  "Mindenki egyenlő, de vannak akik egyenlőbbek másoknál"”
 • 3. polo 2013. április 18. 14:33
  „Már 6 éve kérni kellet volna ujjat de sajnos aki nem használja annak ez nem fontos 3.5 millió a készülék a kormánynak nem igaz hogy erre nincsen pénze hogy minden ROKO-ba jusson egy új készülék. Az is igaz hogy ami őértük megy abban minden tipp topp”
 • 2. szegedivagyok 2013. április 18. 12:21
  „A stadionok árából hány db ilyen készüléket lehetne venni?”
 • 1. istvang58 2013. április 18. 11:21
  „Én már adakoztam adó formájában, el kell kérni a kormányunktól.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megépült a jóakarat hídja - 22 családon segítettek olvasóink

A nagylelkű adományoknak köszönhetően olvasóink segítségével szebbé tettük a rászoruló családok karácsonyát - 2 millió 698 ezer 153 forint érkezett a Lapcom Média Alapítvány számlájára. Tovább olvasom