Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

Szentháromság fája

Összeállításunkban bemutatjuk azoknak a családoknak az élethelyzetét, amelyeket a Lapcom Média Alapítvány kuratóriuma kiválasztott a segítséget kérők közül. Karácsonyig számukra gyűjtünk adományokat. Az alapítvány számláján összegyűlt pénzt az ünnep előtt átadjuk a segítségre váróknak. Az akció információs telefonszáma: 30/336-7759.

A Boszák család Kiskundorozsmán él, az édesanya, _%Boszákné Dudás

Anita%_ fordult alapítványunkhoz.

Elmondta: ők gyakorlatilag bármilyen támogatásnak örülnének. Ha tűzifára költenek, ételre nem marad pénzük, ha pedig élelmiszert vásárolnak, fűtésre nem futja a családi kasszából, ami 96 ezer forint.

Ebből kéne négy éhező gyerekszájat etetni, a házukon lévő jelzáloghitelt törleszteni. Az egyik kislány, Triniti – a név a család szerint Szentháromság jelentésű – ráadásul évek óta asztmás: az ő kezelését, gyógyszereit is nehéz kigazdálkodni. Ottjártunkkor a családapa, Boszák István a kertjükben található fákkal fűtötte be a kályhát, nincs már más tüzelőjük. A vizet elzárták náluk, nem tudták fizetni a számlákat. István egy éve keres munkát, de Anita is azt mondja: bármilyen munkát elvállalna, hogy könnyítsen helyzetükön. A szülők csak esténként esznek, a gyerekek a menzán étkeznek.

Attól félnek, hamarosan az utcára kerülnek.

Boszákéknak tüzelőre is alig telik. Fotó: Karnok Csaba
Boszákéknak tüzelőre is alig telik.
Fotó: Karnok Csaba

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó lenne kályha minden helyiségben

Összeállításunkban bemutatjuk azoknak a családoknak az élethelyzetét, amelyeket a Lapcom Média Alapítvány kuratóriuma kiválasztott a segítséget kérők közül. Tovább olvasom