Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Szerényen, tisztességben él a csongrádi Kátai család

Csongrád - A ma bemutatott csongrádi családot egy őket jól ismerő egyesület ajánlotta az alapítványunk figyelmébe. Kátaiék szerényen élnek, a munkából a gyerekek is kiveszik a részüket.
Örültek, ugyanakkor meg is lepődtek a csongrádi tanyán élő Kátaiék, amikor felkerestük őket, és elmondtuk jövetelünk célját. Nem tudtak arról, hogy a Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete őket ajánlotta lapunk figyelmébe, mint olyan családot, akik megérdemlik az alapítvány támogatását.

Várjuk olvasóink adományait

A Lapcom Média Alapítvány idén 24 családot támogat. A lapunkban bemutatott családok számára várjuk felajánlásaikat, hogy szebbé tehessük karácsonyukat. A jóakarat forintjait átutalhatják a 12096705-01312657- 00200005-ös számlaszámra, vagy befizethetik a november 19-i lapban található, illetve ügyfélszolgálatainkon és a Klauzál téri rendezvényen is kérhető sárga postai csekken. Akinek kérdése vagy más jellegű felajánlása van, a 30/422-1747-es telefonszámon jelentkezhet. Felhívjuk olvasóink figyelmét: az adományozó csekken kizárólag a Lapcom Média Alapítványnak szánt felajánlásaikat várjuk, az előfizetési díjakat az eddig megszokott formában lehet befizetni. A Lapcom Média Alapítványnak nincs működési költsége. Kollégáink társadalmi munkában végzik az ezzel kapcsolatos feladatokat, így a számlánkra érkező adományokat teljes egészében átadjuk a támogatott családoknak.
http://www.delmagyar.hu/alapitvany/Többek között ezt írták: „A családfő, Kátai Urbán János és felesége, Dénes Csilla négy gyermek szülei. Szerény körülmények között szeretetben, tisztességesen élnek, az egyesület munkájában rendszeresen részt vesznek, bármikor lehet rájuk számítani. A családban sajnos egy beteg gyermek is van, akit ugyanúgy nagy szeretettel, gondoskodással nevelnek, nagy hangsúlyt fektetve arra, hogy a gyermek teljes életet éljen. Szeretetteljes családi életükkel és magatartásukkal példamutató családi életet élnek a csongrádi tanyavilágban."

Benjámin zenében és sportban is tehetséges – az egész család büszke rá. Fotó: Králik Emese
Benjámin zenében és sportban is tehetséges – az egész család büszke rá. Fotó: Králik Emese

Az édesapa 31 éve a vízműnél dolgozik, az édesanya háztartásbeli, az otthoni teendői mellett egy idős bácsit is gondoz, aki a pótnagyapa szerepét tölti be a gyerekek életében. A legnagyobb lányuk már saját családot alapított, ott egy unokájuk is van. A sorban utána következő Zita 22 éves, dolgozik, villanykapcsolókat szerel össze, és azt mondja, nagyon szereti a munkáját. A kisebbek az ének-zenei általános iskolába járnak Csongrádra.

Játékokat, könyveket gyűjtünk

A Klauzál téren felállított Délmagyarország-szeretetkuckóban ezen a héten a szegedi Családok és Gyermekek Átmeneti Otthona számára gyűjtünk plüssállatokat, játékokat és könyveket. A Déli Apró szintén az itt élőknek szeretne segíteni, szombatig a Szilágyi utcai irodájukban is gyűjtenek játékokat, tartós élelmiszert és ruhákat. A Rotary Club faházában ruhaadományokat várnak, valamint itt lehet leadni kupon ellenében a használt, de tiszta és még jó állapotú zoknikat is.


A 12 éves Virág és a 8 éves Benjámin sportol, zenél, nyelvet tanul, kitűnő a bizonyítványuk. A kisfiú tehetségét nagyon dicséri a trombitatanára, tavaly pedig jó tanuló-jó sportoló díjat kapott a várostól, büszkélkedtek a szülők.
A felnőttek Csongrádon nőttek fel, nagyon vágytak tanyára, apránként csinosítgatták a házat, amelyben élnek. Mindent a két kezük munkájával teremtenek meg, állatokat nevelnek, zöldséget termesztenek, a feladatokból mindannyian kiveszik a részüket. Mikor azt kérdeztük tőlük, mivel tudnák leginkább a családjukat jellemezni, mosolyogva mondták: „szeretjük egymást".

Karácsonyi üzenet

A Délmagyarország–Rotary Advent szombati sztárvendége 17 órától a Klauzál téren Hevér Gábor színész lesz.
– A karácsony számomra gyerekkorom óta elsősorban az együttlétről szól. Fiatalként más városban laktam, mint a nagyszüleim, így ilyenkor találkoztam velük. Sokáig Szegeden töltöttem az ünnepet: még miután a fővárosba költöztem, utána is haza jártam édesanyámhoz, és a szentestét itt ünnepeltem. A kislányom megszületése óta azonban már mindenki hozzánk jön, és nálunk van a közös, nagycsaládos karácsony. Azzal, hogy a szervezés és a lebonyolítás ránk hárult, már nem olyan felhőtlen ez az ünnep, de valahogy mégis mindig a nyugodtságot jelenti számomra. Ebben az egy-két napban nem dolgozok, csak beszélgetek és társasjátékozok a szeretteimmel.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Király Leventével adtuk át ajándékainkat - fotókkal

Adventi naptárunk 19. ablakát nyitottuk ki és ismét két rászoruló családnak adtunk át ajándékot a… Tovább olvasom