Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Tegyük szebbé húsz család karácsonyát!

Szeged - Lapunk eddig is igyekezett a nyilvánosság eszközeit latba vetni mindazok érdekében, akik nehéz élethelyzeteikben rászorultak a közösség erejére.
Ezentúl a szemünk láttára épülhet a jóakarat hídja embertől emberig, olvasónktól olvasónkig, hiszen a nemrég létrehozott Lapcom Média Alapítvány számlájára érkező adományokat közvetlenül tudjuk eljuttatni mindazoknak a magánszemélyeknek és közösségeknek, akik hozzánk fordulnak segítségért. Sokan vannak. Alig egy hónapja tettük közzé első felhívásunkat, azóta több mint félszázan kértek segítséget Csongrád megye legkülönbözőbb településeiről. Közülük 20 családot választott ki alapítványunk kuratóriuma: azt szeretnénk, ha olvasóink pénzadományaikkal megszépítenék az ő karácsonyukat. (Az első hozzájárulást természetesen kiadónk, a Lapcom Kft. vállalta magára.) A mai újságba ezért tettünk egy sárga csekket: ezen küldhetik el a jóakarat hídjának megépítéséhez szánt forintjaikat, segítve a rossz helyzetbe került embereken. December közepéig lapjainkban és internetes oldalunkon igyekszünk összeismertetni önöket: olvasóink, akik segítenek – magánszemélyek, gazdasági szervezetek – megtudhatják, kinek adnak és mire. (Összeállításainkban folyamatosan elhelyezzük alapítványunk emblémáját, benne a számlaszámmal, de sárga csekket is rendelkezésre bocsátunk ügyfélszolgálatainkon.) Az ünnep előtt a nyilvánosságot vállaló adományozók személyesen adhatják át az összegyűlt összegeket a családoknak, hogy közösen megszépíthessük karácsonyukat.

Azt reméljük, erős kötés lesz a jóakarat hídja. Mert mindenki tudja, hogy föl kell segíteni, aki mellettünk elfárad, elesik. Különben egyikünk sem haladhat, sehová.

Olvasóink írták

 • 7. pici-ildi 2011. december 12. 10:53
  „Én személy szerint, ha kapok is az összegből az ujszülött mentőalapitvány gyüjtőnapján dec 17-én hozzájárulok a gyerekek jobb szállitási körülményéhez, illetve a gyermekklinika müveseosztály fejlesztésére. hisz a gyermekem is kezelték ott hónapokon át mig élt.”
 • 6. szittya 2011. december 05. 08:13
  „http://www.delmagyar.hu/alapitvany/ket_gyermekkel_munka_nelkul/2252215/”
 • 5. szittya 2011. december 05. 08:11
  „Ja igen, csak az újságíró tájékozódjon , mielőtt leír valamit. Az elmúlt héten a drága mindszenti asszonyság, igen szépen átvert mindenkit. remélem ki is vették az alapítványból. Az exe pedig nem győzött magyarázkodni a főnökének, hogy mindig fizeti a gyerek tartást. Majdnem kirúgták a munka helyéről a cikk miatt. A hölgyemény nem , nem talál munkát, hanem nem is keres..”
 • 4. sousse 2011. november 30. 10:37
  „Miért csak 2o családot? Milliárdosok hol vagytok a szeretett ünnepén szegényekre nem gondoltok vagy sajnáljátok azt a pár ezer forintot.Szégyen!!!”
 • 3. deszkás 2011. november 23. 12:15
  „DM! Nagy vagy!”
 • 2. spiler 2011. november 23. 11:51
  „NEMES GONDOLAT!!!!!”
 • 1. exdeus 2011. november 23. 09:23
  „Tisztelt Szerkesztőség! Esetleg tárgyi adományokat is elfogadnak? Gondolom, néhány családnál akad felesleges, de más számára használható játék például.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem bírnak a gázszámlával, zsiráfnak örülne az autista Hanna

Összeállításunkban bemutatjuk azoknak a családoknak az élethelyzetét, amelyeket a Lapcom Média Alapítvány kuratóriuma kiválasztott a segítséget kérők közül. Tovább olvasom