Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Ünnepi fények a belvárosban

Szeged - Pénteken megkezdődik a Karácsonyi Ünnepi Hetek programsorozata Szegeden. Három helyszín, két karácsonyfa, új díszvilágítások és kilátó a szalmalabirintus mellett – az idei évben több újdonság is lesz a belvárosban. Lapunk jótékonysági akciójában is a Klauzál téren vehetik majd át az adományokat a támogatott családok.
Közel egy hónapon keresztül várja a látogatókat az idei Karácsonyi Ünnepi Hetek programsorozata, amely pénteken 17 órakor Hestia Tűz és Fény Show-val kezdődik a Dugonics és Széchenyi tér között. Sok újdonsággal találkozhatnak idén a belvárosba érkezők. A Széchenyi téri karácsonyi vásár például díszvilágítást kapott, amelyhez 30 ezer energiatakarékos LED-izzót használtak fel. A Takaréktár utca felőli oldalon felállítottak egy 10 méter magas fenyőfát, amelynek díszítését az óvodásokra bízták. Itt kapott helyet idén a szalmalabirintus is: a 840 bálából kirakott útvesztőt fakilátóval is kiegészítették. A téren mobil vécéket is elhelyeznek.

Új helyszín lesz idén a Dugonics tér, ahová a Dóm téri Advent költözik. A kivilágított Csodaszarvas és a város óriás adventi koszorúja gondoskodik itt az ünnepi hangulatról, valamint a közel negyven kézműves kiállító. A gyertyagyújtás minden vasárnap 17 órakor lesz.

Már épül a Lapcom–Rotary Advent színpada, valamint faházaink is, ahová adományokat várunk.Fotó: Schmidt Andrea
Már épül a Lapcom–Rotary Advent színpada, valamint faházaink is, ahová adományokat várunk. Fotó: Schmidt Andrea

A két helyszínt köti össze a Klauzál téri Délmagyarország–Rotary Advent, ahol december 1. és 24. között összesen 48 Csongrád megyei rászoruló család kap 100-100 ezer forint értékű támogatást. Mindennap két családon segítünk: az egyik ajándékát egy felajánló cég vagy magánszemély, valamint a Rotary Klubok képviselői adják át, a másik minden esetben a Lapcom Média Alapítvány támogatottja lesz. Az adventi naptár számai az EDF DÉMÁSZ Zrt. székházának ablakaiban fénylenek fel esténként, a város karácsonyfájával szemben felállított színpadon pedig szegedi óvodák és általános iskolák adnak műsort 17 órától – vasárnaponként 16.30 órától.

A Klauzál téren alapítványunk három szervezetnek, az ÁGOTA Alapítványnak, az Odú Fejlesztő Központnak és az Értünk Alapítványnak gyűjt játékokat, könyveket. Ezeket a rendezvény idején mindennap várjuk a színpad mellett álló szeretetkuckónkban. A Rotaract és Interact aktivistái pedig teát és forralt bort kínálnak, valamint ruhákat gyűjtenek a rászorulóknak.

A Délmagyarország–Rotary Advent vendége lesz minden héten egy-egy Csongrád megyei kötődésű, országosan ismert ember is. A térre látogatók találkozhatnak többek között Jáksó Lászlóval, Szentpéteri Csillával, Gregor Bernadettel, Király Leventével, Nagy Bandó Andrással, Czutor Zoltánnal és Bicskey Lukáccsal is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indul karácsonyi jótékonysági akciónk - még várjuk a rászorulók jelentkezését

275 ezer forintot gyűjtöttek korábbi munkahelyén, az ATIKÖVIZIG-nél a súlyos vonatbalesetet szenvedett Révész Attilának. Tovább olvasom