Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

˝Vagy eszünk, vagy melegszünk˝

Nagymágocs - A járadékát, majd a munkahelyét is elvesztette Szilágyi Márta. Egyedül neveli a fiát, nagyon nehéz körülmények között: hitelt, gyógyszereket kell fizetni.
Egyedül neveli 16 éves fiát az a nagymágocsi asszony, aki októberben leépítés miatt vesztette el a munkáját. Benkó Lászlóné Szilágyi Márta januárig még jogosult az álláskeresési támogatásra, utána azonban kilátástalanná válik a helyzetük. Igaz, mindig is nehéz körülmények között éltek.

Tüzelőt, kályhát szeretne a nagymágocsi asszony magának és a fiának. A szerző felvétele
Tüzelőt, kályhát szeretne a nagymágocsi asszony magának és a fiának. A szerző felvétele

Várjuk a felajánlásokat

A Lapcom Média Alapítvány várja a jóakarat forintjait. Felajánlásaikat átutalhatják a 12096705-01312657-00200005-ös számlaszámra, befizethetik az ügyfélszolgálatainkon megtalálható sárga postai csekken. Az adományokat karácsony előtt adjuk át a rászorulóknak. Akinek kérdése vagy más jellegű felajánlása van, a 30/830-6468-as telefonszámon jelentkezhet. Felhívjuk tisztelt olvasóink figyelmét: a november 24-i lapban található csekken kizárólag a Lapcom Média Alapítványnak szánt felajánlásaikat várjuk, az előfizetési díjakat az eddig megszokott formában lehet befizetni.

– Másfél éves korától ketten vagyunk a fiammal. Eleinte az édesanyámnál laktunk, öt éve azonban részletre vettem ezt a kis házat, a jelenlegi otthonunkat. Ennek még egy ideig havi 15 ezer forint a törlesztése. A gyógyszereimért 9000 forintot hagyok ott minden hónapban. Most már úgy áll a helyzet, hogy tüzelőnk sincs, mert vagy eszünk, vagy melegszünk. Amikor akad itthon egy kis fa, azzal inkább csak estére gyújtok be – részletezte a 38 éves asszony. Márta korábban megváltozott munkaképességűek számára létesített helyen dolgozott, és rendszeres szociális járadékot kapott. Idén egy felülvizsgálat után abba a kategóriába sorolták, amely alapján már nem jogosult erre az ellátásra. A legnagyobb gondja azonban nem is a jövedelme jelentős csökkenése, hanem az: nem talál helyette más bevételi forrást.

– Helyben nincs munkalehetőség. Talán közcélú foglalkoztatott lehetek előbb-utóbb, de addig is meg kell élni valamiből. Nagyon kellemetlen, hogy ennyi idősen ilyen helyzetbe kerületem, a fiam is más életre vágyik. Szeretném, ha nem kellene nélkülöznie, ha kijárná az iskolát, és boldogulna az életben – mondta Márta. Arra nincs pénze, hogy rendbe hozza a házat, pedig a fürdőszoba is megérett már a felújításra. A legnagyobb segítséget 20 mázsa fa jelentené, amivel kihúznák a telet. Egy jó minőségű használt kályhára is nagy szükségük volna, mert jelenleg egyetlen fűtőeszközzel próbálják meleggé varázsolni a konyhát és a szobát. A falu önkormányzata segítő szándékkal áll hozzájuk: ez olykor anyagiakban, néha pedig az elkeseredés közepette egy jó tanácsban mutatkozik meg. A közeledő ünnepekkel kapcsolatban a nagymágocsi édesanya azt mondta: egy kis műfenyőt díszít fel, de ajándékozásra biztosan nem futja majd.

* * *

Minden forintot megkapnak a rászorulók

A Lapcom Média Alapítványnak nincs működési költsége. Kollégáink társadalmi munkában végzik az ezzel kapcsolatos feladatokat, így a számlánkra érkező adományokat teljes egészében átadjuk a támogatott családoknak.

Olvasóink írták

  • 2. kbogi 2012. december 15. 10:24
    „Magyarország, 2012...:((”
  • 1. grafika88 2012. december 13. 09:58
    „A héten történt ! úgy mondták !
    Egy ilyen nehéz körülmények között élő anyuka, 2 gyerekével él.Szerényen.Bementek a makói önkormányzathoz, kérni valami segítséget ! Búzás fogta a 2 gyereket és elvitte őket a Csipkesori boltokba.Mindenki válasszon amit akar ! A nagyfiú..pl. egy kamarát választott, míg a kicsi a játékboltból.
    Hogy saját pénzén v. a közösből fizette --e ? nem tudom, de jó érzés ilyet hallani.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

12 gyerekükből 10 náluk nevelkedik Nagyéren

Teljesült a nagyéri Fülöpék álma: 12 gyermekük született. Beosztással élnek, példásan gondoskodnak róluk, de ahhoz, hogy végig tudják fűteni a telet, segítségre van szükségük. Tovább olvasom