Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

Lehet, hogy önre is vár egy nyereményautó?

A világhálón fellelhető a gazdára nem talát gépkocsi-nyeremények hosszú-hosszú listája. A mai napig összesen 732 autóról feledkeztek meg a (bal)szerencsések. A nyeremény nem évül el, de vajon mennyit ér ma egy 1982-es évjáratú Wartburg?
A listán fellelhető a kihúzott, ám át nem vett nyertes betétkönyvek azonosítószáma is. Magyarán, aki veszi a fáradságot, s előhalássza tán rég elfeledett betétkönyvét, az kedvére böngészhet a nyeremények között.

Érdekesség – s kedvcsináló egyben –, hogy a listán találtunk olyan betétkönyvet, amelyet az elmúlt évtizedekben két alkalommal is kisorsolták. A (bal)szerencsés 1982-ben és 1994-ben nyert egy-egy autót, ám a lista tanúsága szerint a mai napig nem jelentkezett a járgányokért.

Mennyit ér ma a Trabant, a Wartburg és a Zsiguli?

Országos szinten, címletek szerinti bontásban nem vettek át 20 darab 50 ezer forintos, 24 darab 20 ezer forintos, 262 darab 10 ezer forintos, s 426 darab 5 ezer forintos betétkönyv utáni nyereményt. Összesen 732 autóról van szó.

Jó tudni: nyeremény nem évül el, egy hónap eltelte után az ügyfél a gépkocsi sorsoláskori vételi árára jogosult.

Most nem kezdünk el számolgatni, ennek tükrében mindenesetre még mindig érdekes kérdés lehet, hogy mennyit kóstált 1982-ban egy Trabant, 1983-ban egy Warburg, vagy 1989-ben egy Lada...

Sok nyeremény vár hosszú évek óta gazdájára.
Sok nyereményautó vár hosszú évek óta gazdájára (illusztráció)

Azok a hatvanas évek

Végezetül, nosztalgiázásként elevenítsük fel a gépkocsinyeremény-betétkönyvek történetet röviden.

Az 1961-ben kibocsátott könyvecskék kezdeti népszerűségét az adta, hogy ennek köszönhetően a boldog tulajdonosok már-már reményt kaptak a gyors autószerzési lehetőségre.

Azokban az évtizedekben ugyanis meglehetősen hosszú procedúra, de legalábbis éveken át tartó várakozás elé nézett az a család, aki autóvásárlásra vállalkozott.

Nos, autót kis túlzással ma már fél nap alatt, szinte fizetés nélkül haza lehet vinni, de ne feledjük: a betétkönyvek továbbra is fialhatnak milliós nyereményeket.

Keresse meg régi betétkönyvét! Hátha rajta van a listán ön is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lőszer a levélben: hagyd békén Ribit!

Baja – Fenyegető levelet és egy lőszert kapott egy bajai fiatalember január 6-án. Feltehetően… Tovább olvasom