Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

1939 előtti szegedi bulifotók

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma bálokba, bulikba látogatunk a két világháború közötti években. Tartsanak velünk: képek annó.
Mekkorát partizhattak a patikusok? Orvos-patikus bálként van számon tartva az első fényképen megörökített esemény, ahol a felvétel készült 1938-ban. Még nem a szelfi volt az elterjedt fotózkodási stílus.

Party hard ’35. Egy leányegylet összejövetelén készült partifotót láthatunk, a második képen, bár kétségtelen, hogy akkor még nem így hívták ezt a műfajt… 1935-ben készült fényképet nézegethetünk.

Rengeteg vidám orvos/gyógyszerész egy helyen. Sokan képviselték az orvosokat és gyógyszerészeket a számukra megrendezett bálon 1938 februárjában. A harmadik fotón szemmel láthatólag jó volt a hangulat és a társaság.

Csinos hölgyek urakkal. A Tisza Szálló vendégei voltak a negyedik képen látható csinos hölgyek és elegáns urak. Az 1930-as éveket idézhetjük fel a fotó segítségével.

Mikor a székely legények bulizni kezdtek. Egy 1938-ban Szegeden megrendezett székely bálon készült felvételt láthatunk az utolsó felvételen. Sokan voltak kíváncsiak a legények táncára…

Nézzenek be hozzánk, képek annó!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajuszverseny a századfordulóról

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma századfordulós férfiportrékat nézegetünk,… Tovább olvasom