Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

A Dóm és a Dugonics tér meg egy nagy nevettető

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma Szeged két fontos tere látható többféleképpen is, plusz az újkori magyar kabaré egyik meghatározó szereplője. Tartsanak velünk: képek annó.
Első felvételünk a szabadtéri játékok egyik 1935-ös próbáján készült. Gróf Bánffy Miklós főrendező, korábbi külügyminiszter egyeztet éppen. Második fotónk a füstös, szmogos Dugonics teret mutatja. Szépek a régi, öreg házak, de egyáltalán nem baj, hogy a belváros közepén már nincsenek ilyen füstös kémények. Harmadik képünkön Alfonzó látható. A zsebre dugott kezei a rá jellemző testtartás a védjegyévé vált azok alatt az évtizedek alatt, amikor a színpadokon és a televízió képernyőin nevettette az országot. Negyedik felvételünkkel visszatérünk a Dóm térre, egyúttal huszonnégy évet utazunk is, ráadásul a nyárból a télbe: szépen, buckákba lapátolták a havat, s közben, mintha „messze" a kép hátterében középen mintha még mindig dolgoznának. Ötödik fényképünk képrejtvény! Hol van ez a tízemeletes ház Szegeden?

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Imádott, gyönyörű színésznők a harmincas évekből

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma két gyönyörű színésznő portréja is perdöntő bizonyíték arra, volt élet, szépség, kacérság, erotika a harmincas években is! Tartsanak velünk: képek annó. Tovább olvasom