Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

A Móra Ferenc Múzeum bejáratánál

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma Szeged egyik kedvenc fotóhelyszínéről mutatunk öt fényképet: a kultúrpalota bejáratánál vagyunk 1956 tavaszán, nyarán. Tartsanak velünk: képek annó.
Első felvételünk talán egyike az utolsóknak, amely Szabó Mátyás muzeológusról készült itthon. A neves néprajzos a forradalom alatt elhagyta hazánkat, a stockholmi egyetem tanára lett. Második fotónk a Somogyi-könyvtár dolgozói félve mosolyognak a kamerába: az oroszlán mellett állnak ugyanis. Harmadik képünk Dutka Ákos költő, újságíróról készült a múzeum bejáratánál állította meg egy percre a fényképész. Negyedik felvételünk is ott készült: Boros Ilonának fülig ér a szája. Ötödik, mai utolsó fotónkon pedig Pintér Mária álldogál a rózsás kocsifelhajtó előtt. Kedves múzeum! Nem lehetne valahogy „visszafuttatni" a virágokat?

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ilyenek voltunk a nyolcvanas években

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma magunkat nézhetjük meg: férfiak, nők, gyerekek portréi, csoportképei láthatók. Tartsanak velünk: képek annó. Tovább olvasom