Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

A szállítók

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma az ötvenes évekbe repülünk vissza. Logisztika már van, főszerepben a könnyű városi teherautók. Tartsanak velünk: képek annó.
Azaz a (jellemzően férfivázas) biciklik! „A nagy szegénységben örök szabály", ha biciklid van, mindened van. Ugyanis már akkor is, és azóta is folyamatosan, a kerékpárt nemcsak arra használjuk, hogy felüljünk rá és eljussunk egyik pontból a másikba, hanem bizony teherszállításra is. Ezekkel a könnyű városi teherautókkal ezúttal halottak napi virágokat szállítottak. A fényképész a Vár utcánál, a macskaköves Stefánián „kapta el" a temetők felé tartó szállítókat, akik bizony komolyan tuningolták kerékpárjaikat azért, hogy minél több koszorút és csokrot el tudjanak vinni. Az ötödik fotónk viszont már a Kultúrpalota lépcsőinél készült: meghozták az új köteteket. Vajon hány Lenin-összes és Turgenyev lehetett közöttük?

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életképek Csongrád megye minden szegletéből

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma megyejárást tartunk. Szeged mellett szétnézünk Vásárhelyen, Makón, Szentesen és Forráskúton is. Tartsanak velünk: képek annó. Tovább olvasom