Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

A tízes és a harmincas évek Szegedje

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma két évtized szegedi „állapotait" nézhetik meg. Tartsanak velünk: képek annó.
Első felvételünk a Széchenyi tér városházi oldaláról készült. Ma már azért kicsit nagyobbak a fák... Ugyanakkor azt is érdemes megfigyelni, mennyi „parkosabb" volt a tér, mintha több lenne a növény, szoborból biztosan kevesebb van. Második fotónk egy látkép a mai Aradi vértanúk teréről. Innen nézve hatalmasnak tűnik, ma valahogy sokkal kisebb, zsúfoltabb a tér. Harmadik képünk újszegedi, a SZUE medencéjéről készült. Éppen vízilabdameccsre készülnek a fiúk. Negyedik felvételünk a Hungária Szálló halászcsárdájában készült a nyitás előtti percekben: hasonló díszletet ma is láthatunk a halászcsárdákban. Ötödik, mai utolsó fotónk pedig a Magyar Ede tervezte gyönyörű palotáról készült. Akkor a kávézó a sarkon volt.

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Képeslapok a boldog békeidőkből

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma sokszor megcsodált, mégis megunhatatlan szegedi utcarészleteket épületeket láthatnak, ezúttal képeslapokon. Tartsanak velünk: képek annó. Tovább olvasom