Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

A vad és a szelíd nyolcvanas évek

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma bátor fiatalok, mosolygós kisdiákok és a nyolcvanas évek békés unalma nézhető meg. Meg néhány szép veteránautó. Tartsanak velünk: képek annó.
Ha most is lenne rakparti felvonulás a SZIN-en, akkor focicsapataink idei nemzetközi kupaszereplését hogyan ábrázolnák a fiatalok? Már 1983-ban is felettébb kritikusak voltak, pedig akkor még egy kicsit jobb állapotban volt a hanyatló hazai labdarúgás. Az első vad fotó után a második már kifejezetten szelíd: valamilyen ünnepség volt az osztályteremben, amikor néhai kollégánk, Enyedi Zoltán fotózott. Sajnos nem lehet megállapítani, hogy évzáró, esetleg pedagógusnap, vagy valamilyen más ünnepség, mindenesetre a főszereplő a legprofibb, szándékosan nem néz bele a kamerába. Apropó: felismernek bárkit a képen? Ha igen, kérjük, jelezzék nekünk! Harmadik felvételünkkel nosztalgiázzanak velünk a „régi" Forrás szállóban. A vendégek türelmesen várják, hogy sorra kerüljenek, és kitölthessék a bejelentkezéshez szükséges papírokat. Negyedik képünk Tápén készült, a hajójavítóban. Hova lettek ezek a hajók is... Ma utolsó, 1988-as fotónkon az első veteránautó-felvonulások egyikét nézhetik meg. Reméljük, a járműcsodák még mindig megvannak valahol.

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mártélyon nyáron

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma Mártélyon nézünk szét, a nyolcvanas évekbe ugrunk vissza az alkotótáborokba meg a strandra. Tartsanak velünk: képek annó. Tovább olvasom