Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

A világ legidillibb helye és a Nagy Októberi Szocialista Forradalom

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma megmutatjuk, hol volt a világ legidillibb helye 1978-ban, hogyan avattak iskolát úttörőkkel övezve és hogyan ünnepelték a Nagy Októberi Szocialista Forradalmat november 7-én. Tartsanak velünk: képek annó.

A világ legidillibb helye lehetett 1978-ban a 600-as Ipartanuló Intézet olvasója: meghitten üldögélő-álldogáló-olvasgató fiatalemberek hada köszönt minket az első képen. Mi is szeretnénk ilyen spontán felvételeken szerepelni!

A második fotót nézegetve nem tudjuk eldönteni, hogy a lazán-menőn beállított Babettát vagy az őrző-védő úttörőket fényképezte inkább Somogyi Károlyné sajtófotós. A harmadik kép beenged minket a falak mögé: iskolaavató ünnepségen csodálhatjuk meg a lelkes nebulók katonás sorait.

A negyedik fotón szereplő évszámra pillantva máris látjuk: noha nem kerek az évforduló, a november 7-i forradalmat mégis illő volt megaméretű molinókkal megünnepelni Szegeden. Az ötödik felvétel hangulata kevésbé forrongó: egy Lada suhan sebesen a Stefánián 1978 őszén.

Nézzenek be hozzánk: képek annó!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kolbászból volt a kerítés? Szalámigyár és vetélkedő ´78

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma kolbászból lesz a kerítés: jön a Pick és a… Tovább olvasom